کد خبر: 2993826
تاریخ انتشار : ۲۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۰

کتابی درباره احیاگر متون کهن منتشر شد/ «محمد رمضانی»؛ از کتابفروشی تا نشر

گروه ادب: کتابی با عنوان «محمد رمضانی» از مشاهیر کتابشناسی معاصر ایران به قلم سیدفرید قاسمی منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، کتاب «محمد رمضانی» مجلد نهم از مجموعه مشاهیر کتابشناسی معاصر ایران است که به قلم سیدفرید قاسمی به نگارش درآمده و خانه کتاب آن را روانه بازار نشر کرده است. 

مقدمه مدیرعامل خانه کتاب در ابتدای این اثر جای گرفته است که در آن به اهمیت کتابشناسی در دنیای امروز پرداخته شده و کتابشناسی را گام اولیه شناخت و معرفی آثار منتشر شده دانسته است که مهمترین رکن برای ورود به علوم گوناگون به شمار می‌رود.

از تولد تا کتابشناسی، حیات کتابشناسی، آثار و پی‌نوشت از بخش‌های این کتاب است که در بخش نخست آمده: سال 1238 خورشیدی در خاندان ناشران پدرپیشه و نشرپرور رمضانی، نوزادی متولد شد که او را محمد نامیدند. محمد فرزند میرزا علی‌اصغر رمضانی(ناشر و کتابفروش) و نوه رمضانعلی تاجر کاشانی(ناشر و کتابفروش) بود. جست‌وخیز کودکانه و بازی‌های نوجوانانه‌ محمد در میانه کتاب‌ها در خانه و تیمچه کتابفروش‌ها(محل کار پدرش) گذشت.

گفته خود اوست که «کتاب در میان خانواده ما نقش اساسی داشت. من از بچگی با کتاب آشنا شدم. برای این که همه پدرم را کتابفروش صدا می‌زدند. دائم با آن ور می‌رفتم و همه عشقم را کتاب به خودش اختصاص داده بود. وقتی دوره ابتدایی را در مدرسه سلطانی تمام کردم، مدیر مدرسه، کلاس‌های متوسطه را هم برای ما رو به راه کرد و کتابخانه مدرسه را هم در اختیار من گذاشت. این منتهای آرزوی من بود.»

در بخش دیگری از کتاب می‌خوانیم: «محمد رمضانی در 63 سال عمر مفید خود، صاحب قرائت‌خانه، کتابفروش، ناشر، چاپخانه‌دار، مصحح و احیاگر متون کهن، کتابشناس تهران و دارنده غنی‌ترین مجموعه کتابخانه خصوصی در روزگار خود بود. وی را که «حاجی خاور» می‌نامیدند، «عاشق‌ترین مرد ایران»، «عاشق کتاب»، «پدر کتاب ایران»، «مرد خودساخته»، «کم‌حرف پُرکار»، «ناشر کتاب‌های ارزان‌قیمت»، «شجاع و نترس»، «پیشاهنگ»، «مرجع محققان» و «مشوق مؤلفان» توصیف کرده‌اند.»

گفتنی است، کتاب «محمد رمضانی» تألیف سیدفرید قاسمی با شمارگان هزار نسخه و قیمت 50 هزار ریال از سوی انتشارات خانه کتاب منتشر شده است.

captcha