کد خبر: 3085201
تاریخ انتشار : ۱۵ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۵
قربانی:

بوستان بهاران یا نهج‌البلاغه در انتظار پردیس قرآنی شدن/ منتظر اقدام شهرداری

گروه فعالیت‌های قرآنی: رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ در پاسخ به گزارشی در مورد وعده‌های قرآنی محقق نشده در سال ۹۳ که احداث پردیس قرآنی شهر تهران نیز یکی از موارد مطرح شده در آن بود، گفت: احداث این پردیس در انتظار دستور شهردار تهران است.

رحیم قربانی، رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به اینکه پیگیری رسانه‌ای وعده‌هایی که از سوی مسئولان داده می‌شود حرکتی مناسب و ارزشمند است، گفت: به اعتقاد من وعده‌های داده شده از سوی مسئولان قرآنی کشورمان باید در فواصل کوتاه‌تری مورد پیگیری قرار بگیرد تا حداقل یک تذکر برای مسئولان باشد و جریانی برای اجرایی شدن این وعده‌ها صورت گیرد.
وی در ادامه به یکی از وعده‌های سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ که در گزارش «نگاهی به وعده‌ها و برنامه‌های قرآنی که در سال ۹۳ محقق نشد» آمده بود، ‌اشاره کرد و افزود: در آن گزارش از عملیاتی نشدن پردیس‌ قرآنی به عنوان یک وعده محقق نشده یاد شده است.

در بسیاری از طرح‌ها جلوتر از برنامه زمانی بوده‌ایم
قربانی تصریح کرد: از ابتدای تأسیس سازمان قرآن و عترت تهران بزرگ اهداف و برنامه‌هایی داشته‌ایم که به لطف الهی نه تنها محقق شده‌اند بلکه فراتر از آن هم حرکت کرده‌ایم به طوری که در حال حاضر گسترده‌ترین شبکه قرآنی - مردمی در سطح تهران در حال ایجاد است.
رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ اظهار کرد: یکی از برنامه‌ها ایجاد پردیس قرآنی یا تفرجگاه‌های قرآنی با رویکرد تربیت قرآنی بوده است، بر این اساس مقرر شد تا یکی از بوستان‌های سطح شهر تهران به عنوان محل ایجاد این پردیس در نظر گرفته شود تا در زمان مراجعه خانواده‌ها به این بوستان و در حین استفاده از طبیعت آن، حداقل ورود و خروج آنها همراه با تعالیم و یادیگری آموزه‌های قرآنی باشد.

احتمال انتخاب بوستان بهاران برای ایجاد پردیس قرآنی
وی خاطرنشان کرد: در این زمینه با کارشناسان زیادی بحث شده است، این امر مستلزم این است که یکی از بوستان‌های تهران در اختیار بسیج قرار گیرد، ‌البته با همکاری شهرداری تهران مقرر شد تا این کار انجام شود. اولین کارشناسی‌هایی که صورت گرفت بوستان بهاران در منطقه 17 تهران به عنوان مناسبت‌ترین مکان برای این پردیس قرآنی در نظر گرفته شد. با شهردار منطقه جلسات منظمی برگزار شد و موافقت‌های اولیه صورت گرفت.
قربانی در ادامه با بیان اینکه احداث این پردیس قرآنی فعالیتی فرامنطقه‌ای است، گفت: بر همین اساس مقرر شد تا شهردار تهران نیز دستور لازم را در این زمینه صادر کند. از خردادماه سال 1393 پیگیری کار از طریق شهرداری تهران بوده است که با وجود دستوری که توسط شهردار تهران جهت کارهای مقدماتی صادر شد، با یک روند کند در امور اداری شهرداری مواجه شده‌ایم.

انتظار برای اعلام نظر نهایی شهرداری تهران
رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ با اشاره به اینکه آخرین پیگیری‌هایی که در این زمینه صورت گرفته است مربوط به اسفندماه 93 است، افزود: ما همچنان منتظر اعلام نظر نهایی از سوی شهرداری هستیم تا این کار آغاز شود و یکی از بوستان‌های تهران به عنوان پردس یا بوستان قرآنی تهران معرفی و فعالیت‌ها در آن آغاز شود. البته شهرداری منطقه 17 فعالیت‌هایی را آغاز کرده‌ است اما آن روندی که باعث خواهد شد تا بوستان مد نظر به یک پردیس قرآنی تبدیل شود نیاز به بودجه‌های ویژه فرامنطقه‌ای دارد که برای تحقق آن باید این طرح در ردیف برنامه‌های کلان شهرداری تهران قرار بگیرد که البته منوط به صدور مجوز از سوی شهردار تهران است.
وی بیان کرد: در حال حاضر اصل کار دست شهرداری تهران است، نامه‌ نگاری‌هایی که در این زمینه با شهرداری تهران صورت گرفته است نیز مشخص و مستند است که یکی از آنها نامه‌ای است که در تاریخ 15 خردادماه 93 و طی درخواست سردار کاظمینی، فرمانده سپاه محمدرسول‌الله(ص) تهران بزرگ ارائه شده است که هنوز در گیرودار مراحل اداری شهرداری، مانده است.
قربانی در ادامه در پاسخ به این سؤال که پیگیری‌های لازم از سوی سازمان قرآن و عترت تهران بزرگ در این زمینه صورت گرفته است یا خیر؟ گفت: براساس آخرین پیگیری‌هایی که صورت است این نامه برای اعلام نظر مشاور قرآنی شهرداری تهران که حجت‌الاسلام حسین کوششی است، ارجاع داده شده است و در اسفندماه قرارها گذاشته شد تا نتیجه‌ای حصول شود که این گونه نشد.

بحث‌های زمان‌‌بر احداث پردیس قرآنی پایان یافته است
رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ همچنین در پاسخ به سؤالی در مورد سرنوشت زمینی که قرار بود در اختیار بسیج تهران بزرگ جهت احداث پردیس قرآنی قرار بگیرد و تعیین سه سال زمان برای احداث آن، نیز افزود: اگر این زمین و یا حتی بوستانی در اختیار ما قرار بگیرد طی مدت کمتر از یک سال قابل اجرا خواهد بود چرا که بحث‌های زمانبر مربوط به این فعالیت‌ها که همان موارد مطالعاتی بوده است، صورت گرفته و در این مدت مقدمات و پیگیری‌ها و کارشناسی‌های مختلف صورت گرفته است.
وی در مورد پیش‌بینی خودش از زمان راه‌اندازی این پردیس قرآنی یادآور شد: شهردار تهران هر زمان مجوز را صادر کند این کار در زمان کوتاهی اجرا خواهد شد،‌ ما برای این کار تسریع یابد دو بوستان را معرفی کردیم که یکی از آنها بوستان بهاران و دیگری نیز بوستان نهج‌البلاغه بوده است. این دو پیشنهاد ارائه شده است و منتظر اعلام نظر شهرداری هستیم.
قربانی در پاسخ به این سؤال که بوستان بهاران برای احداث این پردیس قرآنی قطعی شده است یا خیر؟ بیان کرد:‌ از جهت اینکه شهردار منطقه 17 جلساتی را در این زمینه برگزار کرده و موافقت‌های اولیه نیز به عمل آمده است مقدمات برای احداث پردیس قرآنی در این بوستان صورت گرفته است اما با توجه به اینکه احداث چنین طرحی به لحاظ هزینه‌ای فراتر از ظرفیت‌های منطقه 17 است، باید به عنوان یک کار فرامنطقه‌ای در تهران به تصویب شهردار برسد. این بحث اصلی ماجرا است و این روند در شهرداری به کندی در حال اجرا است.
وی در پایان اظهار کرد: اگر این طرح از سوی شهرداری تهران به تصویب برسد این آمادگی را داریم که بوستان بهاران را به عنوان پردیس قرآنی فعال کنیم و علاوه بر آن بوستان نهج‌البلاغه را نیز از لحاظ محتوایی ارتقاء دهیم.

captcha