سمیه سنقری، طراح صحنه و لباس سینما و تلویزیون در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با بیان این مطلب اظهار کرد: یکی از مواردی که در بسط فرهنگ حجاب و عفاف میتواند موثر باشد استفاده از رسانههای تصویری و به ویژه حضور هنرمندان و افراد شاخص و محبوب آحاد مردم است، به طوری که هنرمندان به عنوان الگوی جوانان شناخته میشوند و مردم رفتار و پوشش آنان را الگو میکنند.
وی اشاره کرد: ترویج فرهنگ حجاب در رسانهها به ویژه سینما و تلویزیون برعهده آحاد فعال در این هنر و صنعت است، اما مهمترین این اقشار و هنرمندان که میتوانند در این مقوله کار فرهنگی و ترویجی خوبی را از خود به جا بگذارند طراحان لباس و صحنه هستند.
فرهنگسازی عفاف و حجاب از راه رسانه میسر است
سنقری که بالغ بر 30 اثر اسلامی ایرانی را طراحی و مجوز طرح اسلامی «شیما» آن را از سوی بنیاد ملی مد و لباس اسلامی ایرانی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرده است، در ادامه به نقش رسانهها در ترویج عفاف و حجاب تاکید و ابراز کرد: فرهنگسازی عفاف و حجاب غیر از طریق رسانه امکان ندارد به نتایج خوبی دسترسی پیدا کند، به همین خاطر باید فضا را در این بخش مهیا و از کمک طراحان لباس سینما و تلویزیون بهترین بهره را در مسیر توسعه فرهنگ حجاب ببریم.
وی با بیان اینکه رسانه در زمینه فرهنگسازی حجاب بالاترین نقش را میتواند داشته باشد گفت: من در همه پروژههای سینمایی و تلویزیونی خود تلاش کردهام از پوشاک ایرانی و بومی که متناسب با الگوهای دینی ما بوده است استفاده کنم و همین امر باعث شده که مخاطبان هم با این نوع پوشش به سادگی ارتباط برقرار کرده و آن نوع پوشش را الگوی اجتماعی خود قرار دهند.
آشنایی طراحان لباس با پوشش اقوام مختلف کشور
سنقری افزود: رسانههای تصویری تنها نباید به ترویج عفاف و حجاب، بلکه باید در مسیر فرهنگسازی این امر حرفی برای گفتن داشته باشند و برای رسیدن به این مهم آشنایی طراحان لباس با پوشش اقوام مختلف کشور و روند حفظ حجاب مناسب در اسلام ضروری است.
این طراح صحنه و لباس افزود: رسانههای تصویری در تغییر هنجارها و ارزشها نقش زیادی دارند و برای اینکه در این راه موفق شوند باید از برنامههای پرمخاطب که ارتباط بیشتری با جامعه برقرار میکنند بهترین بهره را ببرند.
عدم معرفی پوشش اقوام در رسانه و شبکههای استانی
وی با گلایه از اینکه حجاب سنتی و اصیل متاسفانه مورد بیمهری و تحقیر قرار گرفته است گفت: عدم آگاهی و یا ضعف اعتقادی برخی دستاندرکاران تلویزیون و سینما و عدم معرفی پوشش اقوام در رسانه و شبکههای استانی، مهمترین علل کملطفی و بیمهری به حجاب اصیل و سنتی ایران اسلامی است که باید مورد بررسی و بازنگری قرار گیرد.
سنفری بیان کرد: هنرمندان و افراد محبوب جامعه باید بر پایه تعهد خود، مبانی اعتقادی را رشد داده و در گذر هجوم فرهنگ بیگانگان به جامعه، حفظ ارزشهای دینی را در محوریت رشد فرهنگی قرار دهند.
این هنرمند نامآشنای هنر سینما و تلویزیون ادامه داد: لازمه توسعه فرهنگ حجاب، همکاری نهادهای دولتی و غیردولتی و نیز فعالان فرهنگی، ارشادی است و پیگیری مجدانه تحت نظارت و اشراف نهادهای ذیربط بر این روند رو به رشد کمک خواهد کرد.