به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، همزمان با فراسیدن سالروز میلاد با سعادت صدیقه طاهره، حضرت فاطمه زهرا(س)، جشن میلاد «بانوی کوثر» با هدف بزرگداشت مقام زن و ترویج الگوهای دینی و اسلامی در بین جوانان و بهویژه دانشجویان به همت کانونهای دانشجویی زیر نظر معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر در سالن اجتماعات این واحد دانشگاهی برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین حسین دهنوی در این مراسم در سخنانی ضمن تبریک میلاد باسعادت حضرت زهرای اطهر(س) با اشاره به ضرورت انتخاب صحیح برای شناخت پیش از ازدواج اظهار کرد: ازدواج آگاهانه و پرهیز از روابط نادرست پیش از تشکیل زندگی مشترک، استحکام بنیان خانواده و آرامش در زندگی را به دنبال دارد.
وی با اشاره به نظر علما و بزرگان دین در مورد روابط پیش از ازدواج و یا ارتباط بین دو فرد نامحرم، افزود: این نوع ارتباطات فینفسه دارای اشکال نیست اما نیازمند شرایط و حدودی است که رعایت آن معمولاً برای همه افراد امکانپذیر نبوده و منجر به آفتها و آسیبهایی برای طرفین میشود.
دهنوی شرایط ارتباط را در پنج حوزه بیان کرد و آن عوامل را، پرهیز از نگاه به قصد لذت، استفاده نکردن از کلمات احساسی و عاطفی و نداشتن خلوت را از جمله مواردی دانست که هر دو طرف باید در رعایت آن دقت لازم را داشته باشند.
وی دو شرط دیگر در برقراری ارتباط با فرد نامحرم را بهدلیل خصوصیات ذاتی بانوان ویژه آنان دانست و گفت: سخن گفتن آهنگین زنان و خندیدن با صدای بلند مهمترین عامل در ایجاد آسیب در روابط است و شرع هم آن را نادرست و دارای اشکال میداند.
این کارشناس امور خانواده و جوانان، احساس گناه و ترس و اضطراب از آشکار شدن ارتباطات قطع شده را از آفتهای ارتباطات نادرست پیش از ازدواج بیان کرد و افزود: افراد باید با رعایت حدود در برخورد با جنس مخالف و استفاده از روشهای عاقلانه برای ازدواج، سلامت و پاکی عشق در زندگی آینده خود را تضمین کنند.
همچنین در ابتدای این مراسم محمودرضا اسفندیار، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر در سخنانی ضمن تبریک میلاد فرخنده حضرت زهرا(س) و میلاد با برکت بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران؛ حضرت زهرا(س) را مایه فخر و مباهات همه مسلمانان و بهویژه شیعیان دانست و با اشاره به ابعاد شخصیتی حضرت فاطمه زهرا(س)، گفت: قطعاً حضرت فاطمه زهرا(س) به تعبیر شریف قرآن همان کوثری است که نورانیت پیامبر اکرم(ص) و معنویت علوی به واسطه وجود مقدس ایشان تداوم پیدا کرده است.
وی ضمن تأکید به ابعاد سیاسی و اجتماعی و جهادی آن بانوی بزرگوار، به شخصیت ممتاز و برجسته ایشان اشاره کرد و افزود: شخصیت زهرای اطهر(س) در ابعاد سیاسی، اجتماعی و جهادی، شخصیت ممتاز و برجستهای است که نه تنها همه زنان مبارز، انقلابی و سیاسی عالم میتوانند از زندگی کوتاه او درس بگیرند؛ بلکه ایشان الگوی کامل و بیبدیلی برای تمام مردان جهان و بهویژه مسلمانان و شیعیان نیز هستند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر در ادامه به مقایسه تطبیقی جایگاه زن در ادیان الهی و باستانی پرداخت و با اشاره به برخی ادیان و آئینها، گفت: ادیان مختلف غالباً متعلق به دوران سنت هستند که در آن دوران بهدلیل غلبه مردسالاری، همواره زن یک انسان درجه دوم محسوب میشد، یا زن را در دایره انسان بودن ندانسته و وی را موجودی اهریمنی میدانستند.
اسفندیار یادآور شد: نمونههای بسیار زیادی در ادیان باستانی مشهود است که در آنها زن جایگاهی دون و پائین داشته؛ لیکن در دین مبین اسلام از ابتدا به زن نگاهی ویژه همراه با عزت و احترام وجود داشته و برای وی جایگاه والایی در نظر گرفته شده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر ادامه داد: قرآن به صراحت زن و مرد را از یک نفس واحده میداند و اسلام، زن را در عالیترین مرتبه انسانیت قرار داده و او را یک چهره کامل معرفی میکند و اگر نگاه تطبیقی داشته باشیم این نکته بسیار ظریف و مهمی است و بانوان باید به زن بودنِ خود ببالند.
اسفندیار از جایگاه والای حضرت فاطمه زهرا(س) در عرفان سخن گفت و با اشاره به برخی از اسرار وجود آن حضرت گفت: امید است تا با آشنایی کامل و درک صحیح ابعاد شخصیتی ایشان، بیش از پیش از عطر ملکوتی زهرای اطهر(س) و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) برخوردار باشیم.
یادآور میشود، این مراسم که با شعرخوانی ولیالله کلامی زنجانی، شاعر برجسته آئینی کشور و نیز اجرای موسیقی و سرود توسط مهدی قربانی، خواننده کشور همراه بود؛ با قرعهکشی و اهدای کمک هزینه سفر زیارتی مشهد مقدس به 14 نفر از حاضران خاتمه یافت.