به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، آیتالله علیرضا اعرافی، امام جمعه قم طی سخنانی در دیدار اعضای شورای راهبردی سازمان بسیج رسانه استان قم که در سالن جلسات جامعةالمصطفی(ص) العالمیه برگزار شد، با اشاره به مطلب فوق اظهار کرد: در نگاه و تفکر بسیجی، دو اصل توقع کمتر و تلاش و مجاهدت بیشتر وجود دارد که با تکیه بر همین دو مطلب، بسیج رسانه میتواند ایفاگر نقش اصلی در مقابله با اختاپوس رسانهای غرب باشد.
بنابر اعلام روابط عمومی سپاه استان قم، وی افزود: نگاه بسیج باید همواره نگاهی باشد که جامعه را هرچه بیشتر و بهتر جذب کرده و روز به روز اعتمادسازی کند.
امام جمعه قم همچنین با تأکید بر اینکه داشتن نگاه بینالمللی از جمله کلیدیترین رسالتهای رسانههای جمعی بهویژه در مجموعه بسیج رسانه است، عنوان کرد: امروز متأسفانه اختاپوسهای رسانهای غرب و بلندگوهای بزرگ آنها واسطه بین ما و کشورهای همسایه هستند، چراکه تمام شریان رسانهای جهان در اختیار آنهاست اما ما هم باید بتوانیم این معادلات ظالمانه را بر هم بزنیم.
وی یادآور شد: کار دیگری که بسیج رسانه میتواند در آن محور قرار گیرد مسئله سوژهیابی و سوژهسازی در عرصه رسانه است بهویژه با توجه به رویکرد و نگاه متعهدانهای که بسیج در قضایا دارد.
اعرافی همچنین از رسانههای جمعی خواست که نگاه معالجهگرانه در مسائل اجتماعی و فرهنگی داشته باشند و افزود: رسانههای قم و اهالی رسانه در این شهر مقدس باید بیش از پیش جایگاه مهم خود را درک کرده و در این راستا با نگاه متعهدانه و آسیبشناسانه به فعالیت بپردازند.
رئیس جامعةالمصطفی(ص) العالمیه با اشاره به اینکه بسیاری از مسائل درون قم مغفول مانده است، گفت: این انتظار به حق از رسانههای جمعی استان قم وجود دارد که فهم عمیقتری از آسیبهای اجتماعی داشته باشند.
وی یادآور شد: رسانههای قم ضمن اینکه به جایگاه کلان این شهر میپردازند در زمینه آسیبهای اجتماعی هم کار دقیقتری انجام دهند چون آسیبهای اجتماعی مهمی وجود دارد که اگر به آنها نپردازیم ارکان جامعه تضعیف میشود.
آیتالله اعرافی، تجربه بسیج را برآمده از انقلاب اسلامی و حرکت عظیم حضرت امام(ره) توصیف کرد و گفت: از رسانههای قم انتظار میرود در سه حوزه اخلاق، فلسفه و فقه ورزیدگی لازم را داشته باشند چراکه نگاه اسلام به هر پدیدهای نگاه همین سه ضلعی است و در این باره نیز بسیج رسانه میتواند الهامبخش و تأثیرگذار باشد.
وی تصریح کرد: متأسفانه هنوز هم از تجربه بسیار ارزشمند بسیج آن طور که باید و شاید استفاده نکردهایم و این در حالی است که خوشبختانه و برخلاف تجربه جهاد سازندگی هنوز این تجربه گرانسنگ در بستر انقلاب هضم نشده است.
امام جمعه قم انتقال فرهنگ بسیج به کشورهای مختلف را دستاورد بسیار بزرگی برشمرد و افزود: سوریه را تجربه بسیج از سقوط نجات داد و در عراق این تفکر بسیجی است که توفیقات چشمگیری در برابر داعش پیدا کرده است.
وی همچنین با اشاره به تحولات یمن اظهار کرد: به لطف الهی جوانان یمن امروز خودشان میدانند چگونه از کشورشان دفاع کنند و ما بر خلاف آمریکائیها حضور نظامی در کشوری نداریم، لشکرکشی نمیکنیم و سرباز پیاده نمیکنیم اما هر جا که جبهه مقاومت باشد تجربه بسیج را به آنها منتقل میکنیم.
رئیس جامعةالمصطفی(ص) العالمیه تأکید کرد: بسیج در کشور و عرصه جهانی توفیقاتی داشته و آنهایی را که با همه توان میخواستند ما را از بین ببرند عاجز شدهاند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه حضور جامعةالمصطفی(ص) در اقصی نقاط عالم یک حضور گسترده و تعریف شده است، گفت: گفتمان این نهاد بزرگ حوزوی و دینی، همانا گفتمان انقلابی، عقلانی و منطقی است و به نفع بشریت امروز است که به این گفتمان پناه بیاورند. اینکه امروز اندیشه اسلام ناب و معارف بلند اهل بیت(ع) در جایگاه بزرگ بینالمللی قرار گرفته و قدرت نرم اندیشه اسلامی را در جهان نشر داده، برآمده از انقلاب اسلامی است.
آیتالله اعرافی با اشاره به فراز و فرودهایی که حوزههای علمیه در طول تاریخ طی کردهاند، عنوان کرد: حوزه علمیه قم در 100 سال گذشته بهعنوان یک حوزه درجه دو و سه فعالیت میکرد اما امروز این حوزه به یک پایگاه بزرگ بینالمللی و قطب مهم معرفتی تبدیل شده است.
وی همچنین به فعالیت دانشآموختگان المصطفی در شبکههای مختلف جهان اشاره کرد و افزود: تاکنون حدود ۴۰ هزار نفر از ۱۲۰ کشور جهان از این مرکز علمی آموزشی دانشآموخته شدهاند.
امام جمعه قم یادآور شد: دانشآموختگان جامعةالمصطفی در شبکههای تبلیغی فعالیت خوبی دارند و بیش از ۵۰۰ مدرسه و تعداد زیادی دانشگاه توسط این افراد در کشورهای مختلف راهاندازی شده است.
وی بیان کرد: هماکنون ۱۵۰ رشته از معارف اسلامی با رویکرد حوزوی در این مرکز دایر است و بیش از ۳۰ هزار نفر از ۱۲۰ کشور جهان در جامعةالمصطفی اشتغال به تحصیل دارند. همچنین در دانشگاه مجازی المصطفی سه هزار نفر در چند زبان در حال فراگیری علوم هستند و بیش از ۵۰ هزار نفر از طلاب و دانشپژوهان جامعةالمصطفی(ص) العالمیه با زبان و ادب فارسی آشنا شدهاند.