روحالله عبادی، کارشناس ارشد مرکز مطالعات اقتصادی دانشگاه مفید، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، از برگزاری نشست «بررسی اتحاد مالکیت از سه منظر فقهی، حقوقی و اقتصادی» در این دانشگاه خبر داد و گفت: این نشست با حضور اعضای هیئتعلمی گروه اقتصاد دانشگاه مفید و صاحبنظران و اساتید اقتصادی حوزه و دانشگاه از پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار میشود.
وی ادامه داد: بررسی موضوع اتحاد مالکیت از سه منظر فقهی، حقوقی و اقتصادی از این جهت حائز اهمیت است که بخشی از مطالبات موجود در ترازنامه بانکی، از جانب دولت، بخشی از آن از جانب بانکهای مختلف و بخشهای دیگر نیز مربوط به بازارهای بینبانکی است.
عبادی اظهار کرد: بانک مرکزی میتواند دیون خود را نسبت به دولت و سایر بانکها از طریق انتشار اوراق خرید دیِن تنظیم کند. همچنین سایر بانکها از طریق بازارهای بینبانکی مجاز به تنزیل دیون خود از این طریق میباشند. در صورت تحقق این موضوع به عنوان یک ابزار سیاستگذاری بر پایه پولی، میخواهیم بررسی کنیم که اتحاد مالکیت، چه تأثیری بر این موضوع میگذارد؟
عبادی افزود: پاسخ به این پرسش مستلزم بررسی دو نکته است؛ موضوع اول این که بررسی کنیم آیا بانک مرکزی، شخص حقوقی است یا شخصیت حقوقی و نحوه مالکیت به چه شکلی است؟ و موضوع دوم این که در این اتحاد مالکیت باید قائل به این باشیم که بانک مرکزی و دولت، یک مجموعه هستند یا دو مجموعه؟
کارشناس ارشد مرکز مطالعات اقتصادی دانشگاه مفید تأکید کرد: به دلیل اینکه این موضوع بر سیاستهای پولی و بانکی تأثیرگذار است؛ بنابراین میخواهیم جنبههای فقهی و حقوقی این مسئله را بررسی کنیم.
عبادی ادامه داد: اینگونه نشستها معمولا با حضور حجتالاسلاموالمسلمین حسن نظری، رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، افرادی از پژوهشکده پولی و بانکی، حجتالاسلاموالمسلمین سیدعباس موسویان و سایر اساتید اقتصادی برگزار میشود.
وی در پایان عنوان کرد: این نشست، روز یکشنبه، 30 فروردینماه از ساعت 17 تا 19:30 در دانشگاه مفید، واقع در قم، 45 متری صدوق، میدان مفید برگزار میشود.