
به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از گیلان، حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی، رئیس جمهور امروز، 27 فروردین در پایان سفر کاروان تدبیر و امید به گیلان در نشست خبری با اصحاب رسانه استان گیلان، در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص مذاکرات هسته ای اظهار کرد: به نظر می رسد توافق چیزی است که همه از جمله 5+1 به آن نیازمندند، در بخش هسته ای اتهام واهی و بی حسابی نسبت به ایران وجود داشت و آنهایی که به ما تهمت زدند تهمت هایشان واهی بود و اینکه از مواضع خود کناره گیری کردند.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران به دنبال تعامل با همه کشورهای دنیاست، گفت: اراده و تصمیم ما این است که در مذاکرات راهمان را به صورت جدی تا توافق ادامه دهیم با توجه به اینکه مذاکرات پیچیده است و ساده نیست امیدواریم که در راه عزت مندی ملت ایران موفق باشیم.
روحانی با اشاره به بیانیه توافق لوزان، گفت: برخی از پارامترهایی که لازم بود در بیانیه لوزان آمده است اما تا توافق نهایی راه دشواری در پیش داریم، مطالب جزئی توافق مانده اما در عین حال امیدواریم اراده ای که هفت کشور از خود نشان دادند ما را به سمت توافق نهایی برسانند.
رئیسجمهور ادامه داد: تحریم به صورت قبلی نمی تواند ادامه یابد و اگر مذاکرات هسته ای توافق نشود به نفع کسی نیست زیرا توافق به نفع همه کشورهای مذاکرهکننده است.
روحانی با اشاره به نگاه دولت به بحث گردشگری و توسعه اماکن مذهبی و اشتغال گفت: یکی از راه های ایجاد اشتغال برای جوانان توسعه گردشگری است، اشتغال تنها از طریق پرداخت وام و تسهیلات انجام پذیر نیست بلکه اشتغال با رونق اقتصادی تحقق خواهد یافت.
وی رکود در سال 91 را منفی 6.8 عنوان کرد و گفت: در سال 92 میزان نرخ رکود به منفی 1.9 رسید اما در سال 93 با تلاش مردم و دولت نرخ رکود از حالت منفی خارج شد و به مثبت رسید اما تا رونق اقتصادی راه زیادی در پیش داریم.
وی تسهیلات، به صحنه آمدن مردم و حمایت سرمایهگذاران را از کارهای مهم در رونق اقتصادی خواند، گفت: 64 سرمایهگذار خارجی برای سرمایهگذاری به گیلان آمدند تا در توسعه و رونق این استان نقش ایفا کنند.
روحانی بر تاکید بر اینکه از فضای رونق اقتصادی در استان باشد استفاده شود، گفت: تعامل ایران با سایر کشورها در طی دو سال گذشته نسبت به دوره های قبل وضعیت بهتری داشته، دولت از سرمایهگذارانی که به دنبال رونق استان هستند، استقبال می کنند و مسئولین استانی هم از این موضوع حمایت می کنند.
وی با اشاره به برخورداری استان گیلان از نوار ساحلی گفت: بهترین ساحل در بخش دریای خزر مربوط به بخش جنوبی و شنی آن است که استان گیلان از این مزیت برخوردار است لذا باید از این محیط زیست استفاده درست صورت گیرد تا همه مردم از آن بهره مند شوند البته وضعیت گیلان نسبت به مازندران بهتر است.
وی با اشاره به اینکه در پی این سفر نسبت به مسائل فرهنگی استان قدم های خوبی برداشته شده است، گفت: کتابخانه مرکزی رشت در این سفر نسبت به آن تصمیمگیری شده و تا پایان سال به بهرهبرداری می رسد.
رئیسجمهور با بیان اینکه طرح های نیمه کاره در کشور بسیار زیاد است، یادآور شد: یکی از راه های مهم اتمام این پروژه ها واگذاری آنها به بخش خصوصی است؛ سال گذشته 32 میلیارد تومان بودجه به بخش عمرانی اختصاص یافته، برای اتمام پروژه های نیمه کاره نیازمند اعتباری بیشتر از این هستیم که بخش خصوصی با همکاری دولت می تواند در این جهت گامهای موثری بردارد.
وی با اشاره به تمهیدات اندیشیده شده در زمینه توسعه کشاورزی گفت: تسطیح اراضی و مدرن کردن آبیاری، باید مورد توجه مسئولین قرار گیرد چراکه تنها شیوه های سنتی نمی تواند در بخش کشاورزی موثر باشد و در زمینه چای نیز به زارعی باید صورت گیرد. همچنین کاغذسازی در استان گیلان با چوب وارداتی باید توسعه داده شود؛ تنها نباید به قطب کشاورزی و گردشگری در این استان توجه کرد بلکه باید به بخش صنعت هم توجه کنیم.