رهام مخدومی، نویسنده و کارگردان تئاتر در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: در فراخوان دهمین جشنواره سراسری «تئاتر رضوی» بخشی تحت عنوان بخش ویژه شامل بازتولید نمایشهای موفق ادوار گذشته جشنواره «تئاتر رضوی» در نظر گرفته شده است که 5 نمایش برای تولید مجدد به گروههای نمایشی سپرده خواهد شد.
وی ادامه داد: از قضا دو نمایشنامه از این میان یعنی «سه روز ابدی» و «پشت بوم» جزء آثاری هستند که توسط اینجانب پیشتر برای شرکت در این جشنواره کارگردانی شدهاند. از اینکه ستاد جشنواره با چه ساز و کاری اقدام به بازتولید این نمایشها کرده است، بیاطلاع هستم و چون صاحبان اصلی این آثار نویسندگان آن هستند، لذا باید نظر مخالف و یا موافق در این مورد را از نویسندگان جویا شد.
مخدومی تصریح کرد: البته نفس این عمل عاری از اشکال است، چرا که در همه دنیا رسم بر این است که از یک اثر نمایشی از مناظر مختلف، شاهد کارگردانی و اجرای متفاوتی باشیم که قطعاً در مواجهه با آثاری که قرار است در جشنواره «تئاتر رضوی» بازتولید شوند نیز این نگرش از سوی مسئولان برگزاری وجود دارد، اما باید گفت که تأکید و اصرار بر موارد موفقیتآمیز گذشته شاید در مواردی خاص همچون جشنواره «تئاتر رضوی» بازدارنده باشد.
بازیگر مجموعه تلویزیونی «معمای شاه» در ادامه گفت: در حوزه فرهنگ رضوی و موضوعات مرتبط با شرح زندگی امام هشتم(ع) جای کار فراوانی برای خلق آثار خلاق نمایشی وجود دارد و باید برای پرداختی متفاوت و پیشرو به آنها، به نسل جوان فعال در عرصه نمایش اعتماد شود و روی آنها سرمایهگذاری هدفمندی صورت گیرد.
دانش خود را در حوزه تئاتر قرآنی روزآمد کنیم
مخدومی افزود: هر میزان در حوزه تئاتر رضوی و اساساً تئاتر دینی و قرآنی قلم زده شود و کار تولید و اجرا صورت گیرد، کم است و ما در این عرصه نیازمند فعالیت در زمینه و فضاهای جدید هستیم و نباید با پرداخت مکرر به چند نمونه موفق نمایشی در جا زده و دانش و تفکر تئاتری خود را در پرداختن به موضوعات ارزشی به روز نکنیم.
وی با اشاره به اینکه اساس تئاتر به برگزاری جشنواره نیست، بلکه اجرای عموم و فراگیر است که موجب توفیق یک اثر نمایشی و گسترش تئاتر میشود، تأکید کرد: مسئولان جشنواره نباید آثار نمایشی شرکتکننده در جشنواره را پس از اتمام آن به حال خود رها کنند، بلکه باید زمینه برای اجرای عموم و مکرر نمایشها در شهرهای خود و سایر استانهای کشور فراهم شود تا طیف گستردهتری از مخاطبان بتوانند از خلاقیتهای نمایشی با موضوع رضوی استفاده کنند.
بازیگر مجموعه تلویزیونی «مختارنامه» گفت: وقفه دو سالهای که در جریان برگزاری جشنواره «تئاتر رضوی» به وجود آمد، اتفاق مبارکی بود تا مسئولان جشنواره به این بهانه به فکر ترمیم و اصلاح نقاط ضعف ساختار اجرایی آن بیفتند؛ هر چند که توقع میرفت اصلاحات این جشنواره به شکل محسوسی در بخشهای مختلف آن لحاظ شود که این گونه نشد.
مخدومی در پایان عنوان کرد: اینکه قصد داشته باشیم از ظرفیت نمایشی برخی کشورهای شیعهنشین در تولید و اجرای آثار نمایشی با موضوع رضوی در جشنواره استفاده کنیم، همچنان برای من و شاید بسیاری از دوستان دیگر گنگ و بیمعنی باشد؛ چرا که اطلاع چندانی از بضاعت و قابلیتهای گروههای نمایشی آن کشورها در دست نداریم و اینکه آیا حضور آنها قادر خواهد بود آوردهای برای پیشرفت هنر نمایش ایران در پی داشته باشد یا خیر؟