حجتالاسلام حسین بابایی، مدیرعامل مؤسسه علقمه کاشان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به خبری مبنی بر اینکه قرار شده است که پس استقرار دبیرخانه هیئت رسیدگی به امور مؤسسات قرآن و عترت در سازمان دارالقرآن و آغاز فعالیت این دبیرخانه در سال ۹۴ نظارت بر عملکرد مؤسسات قرآنی استانها برعهده اتحادیههای استانی قرار گیرد، گفت: مدیران و کارشناسان سازمان دارالقرآن هر سال در دو نوبت به استانهای مختلف سفر میکردند تا فعالیت مؤسسات و تشکلها را مورد نظارت و ارزیابی قرار دهند، که امسال این نظارت و ارزیابی به اتحادیه محول شده است.
وی ادامه داد: نظارت و ارزیابی فعالیتهای قرآنی مؤسسات توسط اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استانها کار مناسبی است ولی در این سنجش، ظرفیتهای مؤسسات قرآنی در کنار نوع فعالیت آنها، باید درنظر گرفته شود.
سنجش مناطق محروم و غیرمحروم
بابایی با اشاره به اینکه برخی از مؤسسات در مناطق محروم قرار دارند، افزود: در ارزیابیها و نظارت اتحادیه مؤسسات قرآنی، نباید مؤسسات مناطق محروم و غیرمحروم در یک سطح، امتیازدهی شوند و در کنار این ارزیابی، باید به مؤسسات مناطق محروم کمکهایی صورت گیرد.
وی تصریح کرد: مؤسسه علقمه در ظرف 10 سال عمر خود، 70 درصد در حوزه تخصصی و پژوهشی فعالیت داشته است و تنها 30 درصد در حوزه آموزشی خدمات ارائه داده است که متأسفانه در معیار ارزیابی و نظارت، بحث آموزش امتیازدهی میشود که این یکی از آن مشکلات محسوب است.
مدیرعامل مؤسسه علقمه کاشان استان اصفهان با نگاهی به فعالیتهای این مؤسسه گفت: مؤسسه علقمه کاشان تاکنون 20 جلد کتاب منتشر کرده است و همچنین بیش از 40 مقاله در حوزههای قرآنی و پژوهشی در فضای مجازی ارائه داده است و بیشترین فعالیت مؤسسه و اهداف اولویتدار آن، پژوهش و تحقیق است که باید در ارزیابی مورد توجه قرار گیرد.
وی در پایان اظهار کرد: پیشبینی میشود، در ارزیابی و نظارت، مؤسسه علقمه اگر در ردیف آموزشی و پژوهشی قرار بگیرد، قطعاً رتبه اول را کسب میکند.