کد خبر: 3190832
تاریخ انتشار : ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۸
محمود عزیزی:

معلمی به هنرمند، صبوری و تعهد می‌آموزد/ حرفه‌ هدایتگر بشر

گروه هنر: یک بازیگر و مدرس سینما گفت: هنرمند اگر همراه با هنرش معلمی را نیز تجربه کند به صبوری و تعهد دست خواهد یافت.

محمود عزیزی، بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره جایگاه معلم در جامعه و عالم هنر اظهار کرد: من از طریق هنر وارد عرصه معلمی شدم، چون ابتدا کارم را با تئاتر شروع کردم، سپس با پیمودن مراحل علمی به معلمی رسیدم. علاوه بر تدریس سال‌هاست در هیئت علمی دانشکده هنرهای زیبا حضور دارم. درباره معلمی باید به این نکته اشاره کنم که من بسیاری از موفقیت‌هایم را مدیون معلمی ‌می‌دانم، چون خودسازی که در این حرفه وجود دارد در کمتر شغلی می‌توان آن را مشاهده کرد.

وی دلیل روی آوردنش را به سوی معلمی چنین توصیف کرد: همیشه معلمی شغلی بود که آن را دوست داشتم. برای همین زمانی که این موقعیت برایم فراهم شد مشتاقانه آن را پذیرفتم. در ضمن تدریس به من کمک کرد تا دانش عملی خود را در عرصه هنر با دانش تئوری نیز همراه کنم. اتفاقی که به عقیده من می‌تواند برای یک بازیگر امتیازی بسیار مهم باشد.

عزیزی درباره نقش‌های خود در سینما و تلویزیون گفت: من در چند کار سینمایی یا تلویزیونی نقش معلم را ایفا کرده‌ام، اما بهترین نقشم در این حوزه به سریالی بر می‌گردد که در آن نقش شهید مطهری را بازی کردم. در این کار من به زوایایی از شخصیت این شهید رسیدم که تا به آن روز نمی‌دانستم. نکته دیگر این‌که در این کار دریافتم که مقام یک معلم تا چه اندازه والاست؛ چرا که مطهری را باید معلمی والا دانست.

حرفه انبیاء

بازیگر سریال «معراجی‌ها» با اشاره به توجه سینمای ابتدای انقلاب به حرفه معلمی، بیان کرد: در فیلم‌های دهه 60 معمولاً نقش‌های معلم در سینما مربوط به افراد انقلابی می‌شد. برای همین فیلم‌های بسیاری را می‌توان یافت که در آنها معلم، فردی متدین و انقلابی بوده است. این ویژگی نیز به واسطه خصیصه هدایت‌گری معلمان به وجود آمده، در غیر این صورت یک شغل به خودی خود نمی‌تواند بار ارزشی داشته باشد. مطلب دیگر به پیشینه این شغل در ذهن مردم برمی‌گردد، زیرا در کشور ما این شغل را حرفه انبیاء می‌دانند، بنابراین اعتباری ویژه برای آن قائل هستند.

این مدرس دانشگاه به توضیح فوق اضافه کرد: متاسفانه در چند سال اخیر نسبت به شغل معلمی از سوی سینما بی‌توجهی خاصی صورت گرفته است، به همین دلیل در کمتر فیلمی می‌بینیم که معلم در فیلم‌های سینمایی نقش محوری داشته باشد؛ البته اگر هم در فیلمی به این شغل توجه شده باشد آن حضور تنها در شکل ظاهری خلاصه شده و ما شاهد صفات برتر و معنوی معلمی در شخصیت مورد نظر نیستیم.

وی در پاسخ به سؤالی دیگر مبنی بر اینکه لذت معلمی را چگونه توصیف می‌کند، گفت: درباره این موضوع تا به حال اظهارنظرهای فراوانی را شاهد بوده‌ایم که هر کدام به طریقی درباره معلمی سخن گفته‌اند. من نیز اگر بخواهم از شیرینی‌های این شغل سخن گویم باید به نکات مثبت بسیاری اشاره کنم، از آن جمله اینکه این حرفه به انسان صبوری، مهربانی و تعهد را می‌آموزد.

عزیزی در پایان عنوان کرد: شغل معلمی را باید به صورت جدی مورد توجه قرار داد، نه فقط در شکل ظاهر. به همین دلیل اگر نگاه به این حوزه با تکیه بر آموزه‌های دینی به صورت دقیق باشد، برداشتی که به دست می‌آید با تماشاگر ارتباط مناسب برقرار خواهد کرد.

captcha