به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، سیدحسن قاضیزاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طی بازدید از رادیو به مناسبت هفتاد و پنجمین سالروز تأسیس رادیو در ایران، با حضور در استودیو پخش زنده رادیو قرآن طی گفتوگویی با جواد نصیری، مجری این شبکه به بیان مطالبی در حوزه سلامت معنوی جامعه پرداخت و گفت: حوزه سلامت معنوی بسیار مهم بوده و وجه تمایز ما با دیگر جوامع است.
حوزه سلامت معنوی بهعهده وزارت بهداشت نیست
وی در پاسخ به این پرسش که وزارت بهداشت در حوزه سلامت معنوی چه اقداماتی انجام داده است، افزود: تصور بنده بر این است که حوزه سلامت معنوی مربوطه به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیست و اگر ما کار تخصصی خود را انجام دهیم و دیگر دستگاهها که در حوزه فرهنگ و ... وظیفه دارند به حوزه سلامت معنوی بپردازند و در جهت شناخت دینی مردم مؤثر باشند به طور مشترک میتوانیم به آن هدفی که قرآن از ما خواسته است دست پیدا کنیم.
هاشمی ادامه داد: اعتقاد ما بر این است که اگر انسان سالم باشد، میتواند عبادت کند، میتواند اطاعت کند و اگر ما بهداشت را رعایت کرده و به نکات بهداشتی که در دین ما به آنها تأکید شده است توجه کنیم و بهصورت فردی و اجتماعی رعایت کنیم، میتوانیم در کنار آن به سلامت معنوی نیز برسیم.
ما در وزارت بهداشت باید سلامت جسمی افراد را تأمین کنیم
وزیر بهداشت عنوان کرد: ما در وزارت بهداشت باید بخش سلامت جسمی را مورد توجه قرار داده و در این حوزه وظیفه خود را بهدرستی انجام دهیم و در صورتیکه سلامت جسمی تأمین شود بخش سلامت روان نیز مربوط به سایر اجزای حکومت خواهد بود.
وی در ادامه گفت: در حوزه سلامت معنوی قوه قضائیه، قوه مقننه، ائمه جمعه و جماعات و کانونهای قرآنی و دینی نقش اساسی دارند که البته قبل از آنها باید خود مردم بخواهند که عامل به قرآن باشند و باور داشته باشند که ذکر خدا و نام خدا برای آنها آرامشی ایجاد خواهد کرد.
وزیر بهداشت در این بخش از سخنان خود درباره وزارت وظایف بهداشت در حوزه آموزش گفت: توانمند ساختن مردم یکی از وظایف ما است اما ابزار این کار بیشتر در دست سازمان صداوسیما است و اینکه امام خمینی(ره) صداوسیما را دانشگاه معرفی کردهاند به همین دلیل است که از این ابزار برای آموزش استفاده شود.
نبود مهارتهای فردی و دینی موجب کارساز نبودن مهارتهای نظری میشود
وی یادآور شد: ما برای آموزش دانشجویان آرزوهای زیادی داریم اما توفیقمان کم است؛ معتقدیم اگر اخلاق فردی، دینی و حرفهای نداشته باشیم و یا ناقص باشد مهارت نظری ما خیلی کارساز نخواهد بود. همه اجزای جامعه به هم پیوسته است و نمیتوانیم بگوییم دانشجویان علوم پزشکی با دیگر اقشار جامعه ارتباطی ندارند و اگر ضعف و نقصی از جمله اعتیاد، دروغ، غیبت و... در کل جامعه رواج پیدا کند در این گروه و صنف جامعه پزشکی نیز وجود خواهد داشت.
هاشمی ادامه داد: هر کسی باید برای خودسازی خود و خانواده و جامعهای که در آن زندگی میکند تلاش کند و باور داشته باشد که امروز بیش از هر زمان دیگری انسانها و بشریت به دین و باورهای دینی احتیاج دارند.
وی عنوان کرد: در آغاز پذیرش مسئولیت وزارت بهداشت توسط بنده، آیتالله العظمی وحید خراسانی توصیهای به من داشتند که «قرآن را همه روزه بخوان و هیچگاه قطع نکن حتی اگر روزی دو آیه بخوانی»، انتخاب افرادی که قرآنپژوه باشند و درد قرآن داشته باشند در وزارت بهداشت یکی از وظایف ما بوده است و انتخاب درستی در بخشهای مختلف بهویژه امور قرآنی شده است.
وزیر ارشاد اظهار کرد: کارمندان، دانشجویان و اساتید وزارت بهداشت معمولاً در مسابقات قرآن رتبههای اول را کسب میکنند و امیدواریم انوار الهی قرآن در زندگی همه ما جاری باشد تا آنطور که شایسته ملت است انجام وظیفه کنیم.