احمدعلی راغب، آهنگساز پیشکسوت سرودهای انقلابی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: سال 67 بازنشسته شدم و به نوعی از همه فعالیتها و تولیدات موسیقی با موضوع و محوریت انقلاب و دفاع مقدس کنار رفتم و آن چنان در جریان تحولات و تصمیمات نهادهای فرهنگی برای توسعه و ترویج موسیقی انقلابی قرار ندارم.
وی ادامه داد: با این وجود معتقد هستم که موسیقی انقلابی و ارزشی که دوران طلایی خود را در سالهای مشرف به انقلاب اسلامی و در خلال سالهای دفاع مقدس گذراند، امروز به امری مهجور و فراموش شده بدل شده است و دیگر به غیر از یاد و خاطره، چیزی از آنها باقی نمانده.
سازنده سرودهای انقلابی همچون «شهید مطهر» و «الله اکبر، خمینی رهبر» گفت: آنچه که موجب نگرانی برخی دلسوزان در مورد فراموش شدن موسیقی انقلاب شده، قابل تقدیر است، اما باید به این نکته اشاره کنم که همیشه به این شکل بوده است که تا نگرانی در مورد از بین رفتن مقولهای و دگرگونی ماهیت پدیدهای مقدس به وجود میآید، آن زمان است که سراغی از افراد صورت میگیرد که عمر حرفهای خود را صرف اعتباربخشی به آن کردهاند، زمانی که دیگر اظهارنظر در مورد آنها فایدهای ندارد؛ چرا که دیگر عملاً چیزی باقی نمانده و دیگر چیزی به نام موسیقی انقلاب وجود خارجی ندارد.
صدا و سیما باید جوابگو باشد
راغب تصریح کرد: دلایل این افول را باید از مسئولان پرسید. صدا و سیما باید جوابگو باشد که چرا وضعیت به این سمت و سو گرایش پیدا کرد که موسیقی انقلابی و ارزشی ما دچار تیرگی و سیاهی شد و در مسیری پر دستانداز افتاد؛ ما و نسل ما که دغدغه موسیقی انقلاب را داریم باید بنشینیم و شاهد حضور جوانان در عرصه موسیقی بیهویتی باشیم که تنها زبان آن فارسی است و هیچ یک از مختصات آن به موسیقی انقلابی، ایرانی و حتی ملی ما مربوط نیست و اتفاقاً شرایط به گونهای است که صدا و سیما و سایر نهادهای مسئول نیز به اشاعه این موسیقی پر و بال میدهند.
سازنده سرودهای انقلابی «بابا خون داد»، «راه رجا» و «همشاگردی سلام» گفت: سلایق شنیداری مخاطبان تغییر کرده است. امروز دیگر نسل ما را برای تداوم ساخت موسیقی انقلابی فرا نمیخوانند و جالب اینجاست که حتی ما باید برای ساخت سرودهایی که روزگاری ساخت آنها ضروری به نظر میرسید، از سوی نسل حاضر بازخواست میشویم که مثلاً چرا سرود «آمریکا مرگ به نیرنگ تو» ساخته شد.
بازتعریف انقلاب اسلامی پیش از احیای هنر انقلابی
وی با اشاره به اینکه ابتدا باید بازتعریفی جامع از انقلاب اسلامی صورت گیرد و بعد به فکر احیای هنر انقلاب بود، افزود: وقتی طبق آمار منتشر شده از سوی مسئولان، از میان 17 هزار فیلم تولید شده پس از انقلاب اسلامی تنها قریب به 9 فیلم از این میان به موضوع انقلاب اسلامی و دفاع مقدس پرداختهاند، پس دیگر چه جای توضیح اینکه چه بر سر هنر انقلاب آمده و موسیقی انقلاب چرا دچار رکود شده است؟ و مسائلی از این دست که پاسخی مناسب در جواب آنها نداریم.
راغب در پایان گفت: در آرشیو صدا و سیما یک هزار و چهارصد قطعه موسیقی از ساختههای من نگهداری میشود که تنها بیست و اندی از آنها به موضوع انقلاب مربوط میشود و باقی جزئی از موسیقی ملی ماست؛ موسیقی که براساس اشعار شاعران متقدم ایرانی خوانده شده است و نباید به واسطه ملی و ماهیت ایرانی بودن نام آنها را موسیقی انقلابی گذاشت.