کد خبر: 3214388
تاریخ انتشار : ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۰
ابراهیمیان عنوان کرد:

دیدگاه شهید مطهری درباره غنا/ تفکیک موسیقی نیاز به کار علمی دارد

گروه هنر: مدرس دانشگاه آزاد در رابطه با تازه‌ترین اثر خود با عنوان «موسیقی مقدس»، گفت: به‌طور کل موسیقی از موارد مجمل بوده و جهت تفکیک و صراحت، نیاز به کار علمی دارد.

مجید ابراهیمیان کپورچال، مدرس دانشگاه آزاد و مشاور امام جمعه شهرستان شفت استان گیلان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، در رابطه با تازه‌ترین اثر خود با عنوان «موسیقی مقدس» گفت: وقتی در طبیعت، انسان نغمه‌سرایی پرندگان و اصوات جویبارها و رودخانه‌ها و... را مشاهده می‌کند، پدیده موسیقی را در ذات طبیعت می‌تواند لمس کند. با این اوصاف موسیقی را می‌توان یک پدیده الهی دانست.

وی افزود: سال‌ها شاگردی در مکتب  قرآن و آشنایی با موسیقی موجود در تلاوت قرآن، بارقه‌ای شد که به تدوین کتابی با نام «موسیقی مقدس» بپردازم. این مجموعه متشکل از نظرات علما، مراجع و اندیشمندان به‌ویژه مقام معظم رهبری آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای درباره غنا و موسیقی است و بحمدالله در مرحله تدوین و ویرایش نهایی قرار دارد.

این مدرس دانشگاه در پاسخ به این سؤال که در پاسخ به چه خلأیی دست به تألیف این اثر زدید؟ گفت: نگاه غالب صاحب‌نظران به پدیده موسیقی نگاهی منفی و مبتنی بر مخالفت شریعت با آن بوده است. با این حال برخی با کاوش ژرف، ضمن تقسیم موسیقی به ممنوع و مجاز به دفاع از موسیقی مجاز پرداختند.

دیدگاه شهید مطهری درباره غنا

وی ادامه داد: در این باره استاد شهید مطهری می‌فرماید: «غنا ضرب‌المثل مسائلی است که فقها و اصولیین به‌عنوان موضوعات مجمل، یعنی موضوعاتی که حدودش مفهوم مشخص نیست به کار می‌برند.» به‌طور کل موسیقی از موارد مجمل بوده و جهت تفکیک و صراحت، نیاز به کارعلمی بود؛ بنابراین برآن شدم که این پدیده را به صورت آکادمیک تحقیق کنم.

ابراهیمیان درباره مخاطبان این اثر، اظهار کرد: تمامی کسانی که به نحوی با موسیقی سر و کار دارند، دانشجویان وهمچنین اقشار مختلف مردم و ... مخاطب این اثر محسوب می‌شوند، این کتاب فقط مخصوص جامعه دانشگاهی نیست؛ اما می‌تواند به‌عنوان کتاب درسی نیز محسوب شود.

captcha