کد خبر: 3214439
تاریخ انتشار : ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۴
سیدرضا اکرمی:

مسابقات بین‌المللی قرآن راهی برای ارتباط بیشتر با کشورهای اسلامی است

گروه فعالیت‌های قرآنی: رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری گفت: مسابقات بین‌المللی قرآن راهی برای ارتباط بیشتر با کشورهای اسلامی است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از ستاد خبری سی و دومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدرضا اکرمی، رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری با بیان اینکه مسابقات بین‌المللی قرآن که هرساله در جمهوری اسلامی ایران برگزار می‌شود از چند منظر قابل بررسی و توجه است، گفت: مسئله اول این است که بعد از انقلاب اسلامی، قرآن در ایران جایگاه رفیع و والایی پیدا کرد به طوری که در حوزه‌های قرائت، حفظ، تفسیر، مفاهیم و... شاهد رشد قابل توجهی بوده و هستیم و مسابقات بین‌المللی قرآن محلی برای معرفی دستاوردهای قرآنی نظام است.
اکرمی افزود: نکته دیگر که اهمیت برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن را دو چندان می‌کند این است که به هر حال شیعه در دنیا متهم به این می‌شود که به قرآن کمتر توجه کرده و فقط به اهل بیت(ع) توجه می‌کند و برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن به نوعی موجب رفع این اتهامات است.
وی ادامه داد: زمانی که نمایندگان دیگر کشورها برای حضور در مسابقات بین‌المللی قرآن به ایران سفر می‌کنند با چشم خود مشاهده می‌کنند که ما در ایران نه تنها به اهل بیت(ع) اهمیت می‌دهیم بلکه به قرآن نیز از منظرهای گوناگون احترام می‌گذاریم تا جایی که هرساله مسابقات بین‌المللی قرآن را در سطح کیفی و کمی وسیع برگزار می‌کنیم.

مسابقات بین‌المللی قرآن؛ ‌بهانه‌ای برای اصل ارتباط بین ایران و دیگر کشورهای اسلامی ‌

رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری یادآور شد: همچنین مسابقات بین‌المللی قرآن سوژه و بهانه‌ای برای اصل ارتباط بین ایران و دیگر کشورهای اسلامی است و نمایندگان دیگر کشورها در طول برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران همین که پیشرفت‌های ما در سال‌های بعد از انقلاب را ببینند کافی است و می‌توانند به نوعی انقلاب اسلامی ایران را به دیگر کشورها صادر کنند و سفیری برای تبلیغ انقلاب اسلامی ایران باشند.

این گزارش حاکی است، سیدعلی محمد بزرگواری، عضو مجمع نمایندگان روحانی مجلس شورای اسلامی با اشاره به هجمه‌های تکفیری‌ها و جریان وهابیت علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: متولیان فرهنگی ما به ویژه سازمان اوقاف و امور خیریه باید طوری عمل کنند که به دنیا نشان دهند منبع و منشاء تبلیغ نظام جمهوری اسلامی ایران، قرآن و عمل به آموزه‌های آن است.
وی ادامه داد: سازمان اوقاف و امور خیریه با برپایی نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم باید به دنیا نشان دهد که ملت مسلمان ایران در تبعیت از آیات نورانی قرآن و سنت پیامبر همواره راست قامت و پابرجا بوده است.
بزرگواری با بیان اینکه ملت ایران در طول تاریخ مبلغ و مبشر فرهنگ رحمانی قرآن و سیره پیامبر اکرم(ص) بوده است گفت: برپایی مسابقات بین‌المللی قرآن کریم می‌تواند زنگارهایی را که دشمنان ملت ایران و مکتب تشیع به وجود آورده‌اند، بزداید.

احیای وقف، منزلت امامزادگان و مساجد با ارزیابی مثبت از عملکرد ‌اوقاف
عضو فرکسیون احیای وقف، منزلت امامزادگان و مساجد با ارزیابی مثبت از عملکرد و اقدامات سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: امیدواریم این سازمان فعال‌تر و پر‌شورتر از گذشته در راستای نشر فرهنگ قرآنی گام بردارد.
بنابراین گزارش، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد حاج‌ابوالقاسم، داور مسابقات بین‌المللی قرآن، در مورد مسابقات بین‌المللی قرآن ایران و سطح کیفی آن گفت: مسابقات بین‌المللی قرآن ایران فعالیت بسیار اثرگذاری است که جا دارد جستجویی در زمینه دستاوردهایی که تاکنون این مسابقات داشته و کم هم نبوده است، ‌صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه این تحقیقات و جستجوها می‌تواند بسیاری از شائبه‌ها را از بین ببرد، ‌افزود: ممکن است که مردم یا تعدادی گمان کنند در انتخاب افراد برگزیده فعالیت‌هایی وجود دارد و قطعاً در حاشیه هر مسابقه‌ای این حاشیه وجود دارد، اما این تحقیقات و جستجوها می‌تواند باعث روشن شدن این واقعیات بشود و شائبه‌ها را از بین ببرد.
این داور مسابقات بین‌المللی قرآن با بیان اینکه باید کارکرد مسابقات برای همگان روشن شود، تصریح کرد: باید فعالیت‌های تبلیغی فراوانی صورت بگیرد تا خدای نکرده شاهد کوچکترین آثار منفی از مسابقات نباشیم. اعتقاد من بر این است که آثار مثبت مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران برای بسیاری روشن شده است و این آثار قابل لمس در جامعه نیز هست.

تبیین آثار برگزاری مسابقات قرآن بر ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه
حاج‌ابوالقاسم در مورد آثار برگزاری مسابقات قرآن بر ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه و گرایش کودکان و نوجوانان به رقابت‌های قرآنی، اظهار کرد: قطعاً این مسابقات بیشترین آثار را در قرآنی شدن جوانان و نوجوانان داشته است و هم اینک بسیاری از افرادی که در حال حاضر فعالیت می‌کنند زمانی تحت تأثیر همین مسابقات کار حفظ و قرائت قرآن را شروع کرده‌اند.
این حافظ کل قرآن کریم در ادامه اذعان کرد: این تلقی که فکر کنیم مسابقات قرآن ایران باعث ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه نشده است، تفسیر اشتباهی است چرا که شور و هیجان ناشی از برپایی مسابقات قرآن نشان می‌دهد که برپایی این رقابت‌ها می‌تواند در بعد انگیزشی بسیار موفقیت‌آمیز باشد.
این داور مسابقات بین‌المللی قرآن به بیان ویژگی‌های مسابقات قرآن جمهوری اسلامی ایران در مقایسه با سایر رقابت‌های بین‌المللی قرآن پرداخت و گفت: بسیاری بر این باورند که بخش داوری  یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این مسابقات است، دقت نظر و پیشرفتی که در آیین‌نامه داوری مسابقات به وجود آمده است را همه به عنوان یکی از ویژگی‌های اصلی  این مسابقات‌ می‌دانند.
حاج‌ابوالقاسم با تأکید بر اینکه در بسیاری از کشورهای که مسابقات قرآن را برگزار می‌کنند، داوری‌ها بسیار ساده است، اظهار کرد: تنوع و تکثر هیئت داوران و نیز نوع برگزاری مسابقات که همراه با ابهت خاصی است از جمله دیگر ویژ‌گی‌هایی است که در مسابقات قرآن ایران به خوبی دیده می‌شود و سایر مسابقات بین‌المللی کمتر از آن برخوردار هستند.
وی افزود: من در بیش از پنج مسابقه بین‌المللی قرآن حضور داشته‌ام و نحوه برگزاری مسابقات قرآن جمهوری اسلامی ایران و نظم و انضباط و شکوهی که در مسابقات حاکم است در هیچ مسابقه دیگری وجود ندارد.
این حافظ کل قرآن در پایان یادآور شد: مکان برگزاری مسابقات، ‌حضور با شکوه مردم در این مسابقات، پخش تلویزیونی و بسیاری فعالیت‌های دیگر در حاشیه مسابقات در جریان است که همه برای خاص کردن این مسابقات است و حتی مسابقات قرآن مالزی که سابقه‌ای به مراتب بیشتر از ایران دارد نیز از این حیث به پای مسابقات ایران نمی‌رسد.

captcha