کد خبر: 3224277
تاریخ انتشار : ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۷
پروانه تشریح کرد:

آخرین جزئیات آزمون سراسری قرآن وزارت ارشاد/ ابلاغ شیوه‌نامه بیمه فعالان قرآنی

گروه فعالیت‌های قرآنی: مدیرکل دفتر آموزش و توسعه مشارکت‌های معاونت قرآنی وزارت ارشاد ضمن بیان آخرین جزئیات آزمون سراسری قرآن از ابلاغ شیوه‌نامه بیمه‌ فعالان قرآنی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)،‌ نشست خبری سیزدهمین دوره آزمون سراسری قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،‌ بعدازظهر امروز سه‌شنبه هشتم اردیبهشت‌ماه با حضور حجت‌الاسلام علی پروانه، مدیر کل دفتر آموزش و توسعه مشارکت‌های معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد برگزار شد.
حجت‌الاسلام پروانه در ابتدای این نشست خبری ضمن گرامی‌داشت فرا رسیدن ماه رجب، گفت: سیزدهمین دوره آزمون سراسری قرآن و عترت وزارت ارشاد روز جمعه، یازدهم اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد.

آزمون قرآن و عترت دو بار در سال برگزار می‌شود
وی افزود:‌ با توجه به اینکه سال قبل آزمون در 12 بهمن ماه برگزار شد، بنابر این هر سال یک بار این آزمون برگزار می‌شد، اما با توجه به درخواست‌هایی که از معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد در مورد برگزاری این آزمون به صورت دو بار در سال شد،‌ مقرر گردید تا این آزمون هر سال، دو بار و در ماه‌های اردیبهشت و مهرماه برگزار شود.
مدیرکل دفتر آموزش معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد تصریح کرد: آزمون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دو بخش قرآن و عترت و در 17 رشته که شامل حفظ در اجزاء مختلف، ترجمه و مفاهیم و تدبر در قرآن و نهج‌البلاغه برگزار می‌شود که به تناسب رشته‌ها در دو نوبت برگزار خواهد شد.

برگزاری آزمون در دو نوبت
پروانه اظهار کرد: نوبت اول این آزمون از ساعت 8:30 تا 10:30 صبح روز جمعه یازدهم اردیبهشت‌ماه و نوبت دوم نیز از ساعت 11 تا 12:30 همان روز برگزار می‌شود که نوبت اول مربوط به رشته‌های حفظ قرآن کریم و نوبت دوم نیز رشته‌های مفاهیم و تدبر است.
وی با بیان اینکه تعدادی از شرکت‌کنندگان در این آزمون به صورت شفاهی در این آزمون حضور خواهند یافت، گفت: آزمون این افراد نیز در هفته آینده به تناسب در حوزه‌ها و مراکز مختلف برگزار خواهد شد.
مدیرکل دفتر آموزش معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: امسال و در سیزدهمین آزمون قرآن و عترت 40 نفر از خود معاونت و مرکز به عنوان ناظر اعزام خواهند شد تا بر روند برگزاری آزمون نظارت داشته باشند. تمامی پاسخنامه‌ها نیز توسط ناظران به مرکز ارسال خواهد شد تا روند نظارت به این صورت تکمیل شود.

 

آمار آزمون سیزدهم
پروانه در بخش دیگری از صحبت‌های خود در این نشست خبری به ارائه آماری از سیزدهمین دوره آزمون سراسری قرآن و عترت وزارت ارشاد پرداخت و گفت: در این آزمون مجموعاً 54 هزار نفر ثبت‌ نام کرده‌اند که به ترتیب استان‌های سیستان و بلوچستان، اصفهان، یزد،‌ خراسان رضوی و تهران بیشترین تعداد ثبت‌نامی‌ها را داشته‌اند. در این رتبه‌بندی استان ایلام با 152 شرکت‌کننده در زمره استان‌های با کمترین تعداد شرکت‌کننده قرار گرفته است.
وی افزود: از این تعداد 41 هزار و 352 نفر را بانوان که معادل 77 درصد و 12 هزار و 268 نیز آقایان بوده‌اند که معادل 23 درصد کل شرکت‌کننده‌ها بوده است.

دلایل استقبال نکردن آقایان
مدیرکل دفتر آموزش معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد در ادامه صحبت‌های خود به گزارش یکی از خبرگزاری‌ها در مورد دلایل حضور کم‌رنگ آقایان در این آزمون، اظهار کرد: این آزمون نوعاً خروجی آموزش‌هایی که در مؤسسات قرآن داده می‌شود، ‌است،‌ قالب شرکت‌کنندگان در آموزش‌های مؤسسات قرآنی نیز که حضور دارند با توجه به شرایط بانوان هستند.
پروانه بیان کرد: یکی از بخش‌های حمایتی ما از مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت بحث حضور افراد تحت پوشش این مؤسسات در آزمون قرآن و عترت است لذا بیشتر آمار شرکت‌کنندگان در آزمون همان افرادی هستند که در مؤسسات تحت آموزش قرار گرفته‌اند و قاعدتاً تعداد بانوان در این آزمون بیشتر از آقایان خواهد بود.

چرا در استان سیستان و بلوچستان شرکت‌کنندگان بیشتر بودند
وی در ادامه در مورد دلایل حضور تعداد زیادی از شرکت‌کنندگان از استان سیستان و بلوچستان در این آزمون به بحث گرایش زیاد هم وطنان اهل تسنن به حفظ قرآن کریم اشاره و اظهار کرد: در این استان یکی از مؤسسات قرآنی با عنوان «شریعت» با استفاده از یک نوآوری و با همکاری آموزش و پرورش از همه معلمان قرآن این استان برای حضور در بخش مفاهیم این آزمون دعوت کرده است.
پروانه عنوان کرد: با توجه به اینکه در این آزمون به افرادی که نمره‌ای معدل 60 کسب کنند، گواهینامه معتبر از سوی وزارت ارشاد اهدا خواهد شد، آموزش و پرورش زاهدان نیز متقبل شده است که به این افراد گواهی ضمن خدمت اهدا کند و این یکی از دلایل استقبال بیش از حد هم‌وطنان‌مان در استان سیستان و بلوچستان بوده است.
مدیرکل دفتر آموزش معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به ارائه بخشی از جزئیات آماری این آزمون پرداخت و خاطرنشان کرد: 58 درصد شرکت‌کنندگان دارای مدرک دیپلم و زیردیپلم، 36 درصد لیسانس،‌ سه درصد فوق لیسانس و بالاتر و سه درصد نیز حوزوی بوده‌اند. درصدد شرکت‌کنندگان نوجوانان تا 16 سال 26 درصد، جوان 17 تا 30 سال 30 درصد و بزرگسال بالای 30 سال نیز 44 درصد بوده است.
وی عنوان کرد: تمامی مراحل ثبت نام تا صدور کارت به صورت اینترنتی بوده است و برای حضور شرکت‌کنندگان در آزمون برای هر ثبت نام 50000 ریال هزینه تعریف کرده‌ بودیم،‌ بر این اساس پیش‌بینی می‌شود بیش از 90 درصد ثبت نام کننده‌ها در آزمون حضور یابند.
پروانه خاطرنشان کرد: امسال نیز همچون سال گذشته به 500 نفر از برگزیدگان سفرهای عمره مفرده، عتبات عالیات و مشهد مقدس اهدا خواهد شد. سال گذشته به افرادی که برای عمره مفرده پذیرفته شده بودند، قرار بود تا امسال و در این ایام اعزام شوند که با توجه به شرایط به وجود آمده سهمیه آنها برای سال آینده محفوظ خواهد ماند البته براساس رایزنی‌های صورت گرفته با سازمان حج و زیارت این آمادگی وجود دارد که سفرهای عمره مفرده به عتبات عالیات تبدیل شود.
مدیرکل دفتر آموزش معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد تصریح کرد: سال گذشته در بحث اهدای جوایز، افرادی که کارشناس قرآنی استان‌ها بودند مورد تجلیل قرار گرفتند،‌ امسال نیز قرار است تا از کارشناسان و مدیران موفق مؤسسات تجلیل شود.

ابلاغ شیوه نامه بیمه فعالان قرآنی
بخش دیگری از این نشست خبری به توضیحات مدیرکل دفتر آموزش معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد در مورد دو آیین‌نامه ابلاغی این وزارتخانه بود که یکی از آنها شیوه نامه بیمه فعالان قرآنی و دیگری نیز آیین‌نامه حمایت از مؤسسات قرآن و عترت بود.
پروانه در این بخش از صحبت‌های خود در مورد بیمه فعالان قرآنی و شیوه نامه آن گفت: براساس بیمه فعالان قرآنی هشت هزار نفر از فعالان قرآنی تحت حمایت‌های بیمه‌ای قرار گرفته بودند. سال گذشته با صندوق حمایت از هنرمندان تفاهم‌‌نامه‌ای منعقد شد که بر اساس آن فعالان قرآنی کشورمان نیز زیر پوشش حمایت‌های بیمه‌ای آن قرار می‌گرفتند. بر اساس این تفاهم نامه افرادی که پیش از این تحت پوشش بیمه‌ فعالان قرآنی قرار گرفته بودند و بیمه آنها به حالت تعلیق در آمده بود و افرادی که جدیداً ثبت نام کنند نیز تحت حمایت‌های بیمه‌ای این صندوق قرار خواهند گرفت.

پایان خرداد آخرین فرصت برای ثبت نام جهت بیمه شدن
وی با بیان اینکه ثبت نام در سامانه صندوق حمایت از هنرمندان و وارد کردن اطلاعات برای تحت حمایت قرار گرفتن بیمه‌ای تا پایان خردادماه ادامه دارد، گفت: در شیوه نامه بیمه فعالان قرآنی برای این افراد، تعاریف خاصی صورت گرفته است که براساس آن افراد باید در سه حوزه تبلیغ و ترویج، آموزش و پژوهش قرآن و هنرهای قرآنی فعالیت داشته باشند تا مورد حمایت بیمه‌ای قرار گیرند.

قرآنیانی که شامل بیمه نمی‌شوند
مدیرکل دفتر آموزش معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در این شیوه نامه مربیان، مدیران و کادر اجرایی مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت شامل بیمه نمی‌شوند،‌ اظهار کرد: این مورد یکی از تفاوت‌های این بیمه نسبت به سال گذشته است. این افراد باید از طریق بیمه اجباری که هزینه آن برعهده کارفرما است صورت می‌گیرد.

شرایط اختصاصی بیمه‌شدگان
پروانه همچنین اظهار کرد: بر این اساس یک سری شرایط اختصاصی برای فعالان قرآنی در نظر گرفته شده است که به عنوان مثال در بخش تبلیغ و ترویج قاریان قرآن،‌ حافظان و مبلغان و مروجان قرآن کریم در نظر گرفته شده‌اند. در بخش آموزش و پژوهش نیز اساتید پیشکسوت، داوران و پژوهشگران قرآنی و در بخش هنرهای قرآنی نیز هنرمندانی که در کار کتابت قرآن، کتاب‌آرایی قرآن و رشته‌هایی همچون تواشیح و ابتهال و .. هستند، ‌زیر پوشش این نوع بیمه قرار خواهند گرفت.
وی خاطرنشان کرد: این آیین‌نامه به تمام استان‌ها ابلاغ شده است و تا پایان خردادماه فرصت برای ثبت نام در سامانه صندوق حمایت از هنرمندان وجود دارد. تا زمانی که صندوق حمایت از فعالان قرآنی راه‌اندازی شود فعالان قرآنی کشورمان از طریق صندوق حمایت از هنرمندان مورد حمایت‌های بیمه‌ای قرار خواهند گرفت.

نحوه ثبت نام
مدیرکل دفتر آموزش و توسعه مشارکت‌های معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد در پایان این بخش از صحبت‌های خود در مورد نحوه ثبت‌ نام فعالان قرآنی برای بیمه شدن، گفت:‌ فعالان قرآنی که دارای این شرایط باشند با مراجعه به ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی محل سکونت خود با توجه به گروه‌بندی صورت گرفته و متناسب با شرایط، مدارک لازم را ارائه داده و چنانچه مدارک تأیید شود برای آن فرد معرفی‌نامه‌ای صادر می‌شود،‌ این افراد با مراجعه به سامانه صندوق حمایت از هنرمندان و اسکن معرفی‌نامه نسبت به ثبت نام اقدام می‌کنند.

آیین‌نامه حمایت از نهادها و مؤسسات قرآنی

پروانه در بخش دیگری از این نشست خبری به بحث در مورد آیین‌نامه حمایت از نهادها و مؤسسات قرآنی پرداخت و بیان کرد: این شیوه‌نامه دارای چند بخش است، یکی از این بخش‌ها، بخش محتوایی است که در این بخش از مؤسساتی که حداقل سه سال از فعالیت آنها سپری شده باشد به عنوان مؤسسات مجری و معین برای اجرای طرح‌ها و همایش‌ها معرفی خواهند شد.
وی افزود: در بخش حمایت آموزشی نیز مؤسساتی مورد حمایت قرار می‌گیرند که یکی از موارد این بخش آزمون قرآن و عترت وزارت ارشاد است،‌ در این بخش حمایت‌ها، بر اساس تعداد ثبت‌نامی‌ها و نیز تعداد قبولی‌ها در آزمون است.
مدیرکل دفتر آموزش و توسعه مشارکت‌های معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد اظهار کرد: در بخش سوم نیز که کمک به تجهیزات مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت است، ‌بر اساس امتیازاتی که مؤسسات کسب کرده‌‌اند حمایت‌های مالی صورت می‌گیرد که این حمایت‌ها در هر بخشی مشخص خواهد بود. به عنوان مثال در بخش تجهیزات حداکثر کمکی که ارائه می‌شود 20 میلیون تومان است که هر کدام آیین‌نامه خاص خود را دارد.
پروانه بیان کرد: مؤسساتی که اقدام به ساخت ساختمان برای مؤسسه نمایند و 50 درصد نیز پیشرفت فیزیکی داشته باشد می‌توانند از حمایت‌های ما برخوردار شوند که این حمایت‌ها تا سقف 50 درصد خواهد بود به این معنا، برای مؤسساتی که در مراکز استانی قرار دارند سقف این کمک‌ها تا 100 میلیون تومان،‌ شهرستان‌ها 70 میلیون تومان، روستاها نیز 50 میلیون تومان خواهد بود. این حمایت‌های مالی در صورتی خواهد بود که شرایط خاص که در آیین‌نامه آمده است داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت که فاقد ساختمان باشند و اقدام به اجاره ساختمان کنند، تا سقف 20 میلیون تومان وام دریافت خواهند کرد. سهمیه هر استان برای دریافت این حمایت‌ها بر حسب تعداد مؤسسات و آمایش سرزمینی که صورت گرفته است خواهد بود.

captcha