کد خبر: 3227346
تاریخ انتشار : ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۰:۱۴
ایکنا گزارش می‌دهد؛

جایگاه اتحادیه‌های قرآنی در بر‌پایی آزمون ارشاد کجاست؟

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: سیزدهمین آزمون سراسری قرآن و عترت ارشاد در حالی برگزار می‌شود که اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان‌ها با وجود علاقه‌مندیشان به مشارکت در مراحل اجرایی این آزمون، هیچ دخالتی در آن ندارند؛ حال آنکه این امر ‌موجبات برگزاری بهتر آزمون را در پی دارد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آزمون سراسری قرآن و عترت ارشاد که تاکنون 12 دوره آن برگزار شده است، آخر هفته جاری، 11 اردیبهشت‌ماه شاهد برپایی سیزدهمین دوره آن در سراسر کشور هستیم. بانوان و آقایان علاقه‌مند در دو گروه سنی پایین و بالای 12 سال و با تسلط در رشته‌های حفظ، مفاهیم و تدبر در قرآن و همچنین ترجمه و مفاهیم نهج‌البلاغه می‌توانند به‌صورت شخصی و یا از طریق مؤسساتی که عضو آن هستند، با مراجعه به پایگاه قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این آزمون حضور پیدا کنند. آزمون فوق در زیر رشته‌های حفظ 1، 3، 5، 10، 15، 20 و حفظ کل و موضوعی قرآن، همچنین رشته مفاهیم قرآن در سطوح مقدماتی 1 و 2 و تکمیلی و همچنین تدبر در قرآن و مفاهیم و ترجمه نهج‌البلاغه و... دو بار در سال اردیبهشت‌ و مهرماه برگزار می‌شود.

این آزمون که از ابتدا تا انتهایش در سطح کشور توسط ادارات فرهنگ و ارشاد استان‌ها بدون استفاده از امکانات اتحادیه‌های مؤسسات قرآنی استان‌ها در تمامی مراحلش چون اطلاع‌رسانی، ثبت نام از علاقه‌مندان، توزیع کارت آزمون و یا سایر موارد برپا می‌شود، جای تأمل دارد و حال آنکه اتحادیه‌های مؤسسات قرآن استان‌ها به‌دلیل اینکه در بطن فعالیت‌های مؤسسات عضوشان هستند، می‌توانند در برپایی بهتر این آزمون از لحاظ کمی و کیفی ورود پیدا کنند و شرکت‌کنندگان بیشتری را با اطلاع‌رسانی که در مؤسسات انجام می‌دهند، ترغیب و تشویق به نام‌نویسی در این آزمون کنند.

تفاهم‌نامه همکاری اتحادیه کشور با معاونت قرآن و عترت

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسین کوششی، مدیر عامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور درخصوص نحوه تعامل ادارات ارشاد استان‌ها با اتحادیه‌های مؤسسات قرآنی به تفاهم‌نامه‌ای که از سوی اتحادیه با حجت‌الاسلام محمدرضا حشمتی، معاونت قرآن وعترت ارشاد اشاره می‌کند و می‌گوید: این تفاهم‌نامه‌، نوعی تفاهم‌نامه همکاریست تا اتحادیه‌ها با ارشاد استان‌ها در برگزاری قوی‌تر آزمون‌های سراسری قرآن به‌لحاظ کمی و کیفی مشارکت و همکاری داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه متن تفاهم‌نامه را به اتحادیه‌های استان‌ها ارسال کرد‌ه‌ایم و تمامی اتحادیه‌های استانی و مؤسسات را هماهنگ کرده‌ایم تا در این زمنیه ورود پیدا کنند و همکاری داشته باشند، ادامه می‌دهد: در برخی از استان‌ها همکاری اتحادیه‌ها با ادارت ارشاد خوب و مطلوب است.

کوششی با تأکید بر اینکه در برخی از استان‌ها ادارات ارشادشان نسبت به همکاری اتحادیه‌ها در برگزاری بهتر سیزدهمین آزمون سراسری قرآن و عترت ارشاد رغبت نشان دادند، بیان می‌کند: همچنین برخی از استان‌ها، ادارات کل ارشاد به‌دلیل اینکه کار از دستشان خارج نشود، خیلی رغبت‌ به این امر نشان نداده‌اند.

وی با تأکید بر اینکه ‌هدف از این امر کمک‌رسانی اتحادیه استان‌ها و مؤسسات در روند بهتر و قوی‌تر این آزمون است، اظهار می‌کند: هدف از این همکاری خارج کردن کار از ادارات ارشاد نیست اما متأسفانه این شائبه در برخی از استان‌ها وجود دارد و عدم همکاریشان در این زمینه موجب حضور کمرنگ‌تر متسابقانی از مؤسسات تحت پوشش سازمان تبلیغات اسلامی است.

مدیر عامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور با اشاره به استان‌هایی که با ادارات ارشادشان روابط قوی‌تری دارند، ادامه می‌دهد: اتحادیه استان‌های لرستان، اصفهان، خراسان رضوی، قم، آذربایجان‌ غربی و شرقی، گیلان، مازندان، بوشهر، خراسان جنوبی و شمالی و برخی دیگر از استان‌ها نیز همکاری خوبی دارند.

کوششی پیش‌بینی می‌کند: با توجه به مشارکت مؤسسات، آمار شرکت‌کنندگان نسبت به سال گذشته بیشتر خواهد بود.

ناهماهنگی در انجام فعالیت‌های قرآنی در کشور

حجت‌الاسلام والمسلمین جهانبخش صالحی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی فارس نیز بیان می‌کند: اطلاع‌رسانی‌ برای حضور و نام‌نویسی در این آزمون صرفاً از سوی ارشاد استان و تبلیغاتی که انجام گرفته، صورت پذیرفته است.

وی معتقد است: همکاری سازمان تبلیغات اسلامی و اتحادیه مؤسسات استان‌ها برای برگزاری و حضور بیشتر علاقه‌مندان موجب باشکوه‌تر برپا شدن آزمون سراسری قرآن و عترت می‌شود.

صالحی با تأکید بر اینکه فعالیت در زمینه قرآن برای قشر خاصی نیست، بیان می‌کند: مؤسساتی که تمایل داشتند قرآ‌ن‌آموزان و حافظانشان در این آزمون حضور داشته باشند، خودشان از طریق سامانه معاونت قرآن ارشاد اقدام به نام‌نویسی کرده‌اند و کارت ورود به جلسه را نیز از همین گذر دریافت می‌کنند.

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی فارس با اشاره به ناهماهنگی در انجام فعالیت‌های قرآنی در سطح کشور، ادامه می‌دهد: اینگونه است که هر فردی می‌خواهد فعالیتش را به خودش منتسب کند و حال آنکه این اشتباه است.

همچنین حجت‌الاسلام احسان‌الله برزگر، مدیر عامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان قم با ابراز گلایه از عدم درخواست اداره ارشاد این استان از ورود اتحادیه و همکاری در تبلیغات و ثبت نام متقاضیان مؤسسات تحت پوشش این اتحادیه، می‌گوید: با وجود اینکه تعامل حسنه و مطلوبی میان این اتحادیه و ارشاد قم است اما در این زمینه درخواستی نبوده است.

وی تأکید می‌کند: در اتحادیه و مؤسساتی که داری مجوز از اداره تبلیغات اسلامی هستند ظرفیت لازم برای همکاری با اداره ارشاد و مؤسساتی که از سوی ارشاد مجوز دارند، وجود دارد.

در حالی‌که اتحادیه‌های مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان‌ها به‌عنوان منبع و بانکی جامع از تعداد بیشماری از مؤسساتی که دارای مجوز از سازمان تبلیغات اسلامی هستند، می‌توانند در زمینه اطلاع‌رسانی و جذب بیشتر علاقه‌مندان برای حضور حداکثری در این آزمون گام‌های مؤثر بردارند و حال آنکه این اتحادیه‌ها از تعداد ثبت‌ نام‌کنندگان در سیزدهمین دوره این آزمون اطلاع دقیقی ندارند.

حضور مؤسساتی که دارای مجوز از ارشاد هستند در این آزمون

امیرحجت مرادی، مدیر عامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی گیلان با اشاره به اینکه مؤسساتی که دارای مجوز از ارشاد هستند در این آزمون حضور پیدا می‌کنند، ادامه می‌دهد: داوطلبان این مسابقه از طریق سامانه معاونت قرآن و عترت در آزمون فوق نام‌نویسی می‌کنند.

وی با اشاره به تفاهم‌نامه اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ کشور با معاونت قرآن و عترت، اظهار می‌کند: این تفاهم‌نامه در اواسط زمان ثبت نام  بسته شد که با توجه به محدودیت مهلت ثبت نام عملاً امکان ثبت نام برای مؤسسات دارای مجوز از سازمان تبلیغات اسلامی فراهم نشد.

مرادی با اشاره به اینکه براساس سیستم تعریف شده معاونت قرآن و عترت باید اسامی مؤسسات دارای مجوز از سازمان تبلیغات که از سوی اتحادیه‌های استانی و کشوری به معاونت معرفی شدند در درگاه ثبت نام معاونت تعریف می‌شد، ادامه می‌دهد: متأسفانه این اقدام انجام نگرفت و امکان ثبت نام برای این مؤسسات  فراهم نشد.

وی بیان می‌کند: در این خصوص هماهنگی‌های استانی نیز از سوی این اتحادیه و دفتر امور قرآن و عترت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان صورت پذیرفته بود که با استقبال اداره‌کل ارشاد استان نیز مواجه بودیم.

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی گیلان با اشاره به اینکه امیدواریم در دوره بعدی این آزمون که در مهرماه برگزار می‌شود، مراحل اجرایی این تفاهم‌نامه نیز ابلاغ شود، می‌گوید: تقریباً این اقدام در این آزمون عملیاتی نشد. حتی برخی از مؤسسات نیز از سوی خودشان به‌صورت داوطلب آزاد در آزمون فوق شرکت کردند و یا دارای دو مجوز یکی از تبلیغات و دیگری از ارشاد بوده‌اند که در آزمون حضور پیدا کرده‌اند.

درخواست همکاری اتحادیه مؤسسات یزد در مرحله اجرایی آزمون

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین شایق، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان یزد در‌خصوص نحوه تعامل اتحادیه‌‌ در زمینه برپایی سیزدهمین آزمون سراسری قرآن و عترت، معتقد است: این اتحادیه هیچ اطلاعاتی درباره میزان ثبت‌ نامی‌ها ندارد بلکه این اطلاعات نزد ارشاد است.

وی با اشاره به اینکه 100 مؤسسه و خانه قرآن تحت پوشش اتحادیه هستند، ادامه می‌دهد: اینها اعم از مؤسساتی هستند که از سازمان تبلیغات یا اداره ارشاد مجوز فعالیت دارند که تحت پوشش اتحادیه هستند.

شایق با اشاره به برپایی موفقیت‌آمیز طرح‌های قرآنی از سوی اتحادیه‌ها در دوره‌های گذشته، عنوان می‌کند: اجرای طرح‌های قرآنی از سوی اتحادیه نشان داده است که هم در مرحله پیگیری و هم در مرحله اجرایی و هم در زمینه پرداخت هزینه‌ها و سایر موارد به مراتب دارای موفقیت بالاتری بوده است.

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان یزد با تأکید بر اینکه متأسفانه در اجرای این آزمون هیچ‌گونه اطلاعاتی نداریم، ادامه می‌دهد: حتی در مرحله اجرایی و ثبت ‌نام این آزمون با اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد برای انجام همکاری تماس گرفته شد و مؤسسات را از طریق تبلیغات و ارسال پیامک، جامعه قرآنی را جهت استقبال از آزمون فوق تشویق و ترغیب کنیم اما کمکی نخواستن و لذا در این امر ورود پیدا نکردیم.

حجت‌الاسلام مهدی امیدیان، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی لرستان با اشاره به تفاهم‌نامه منعقد شده از سوی حجت‌الاسلام کوششی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور با حجت‌الاسلام حشمتی، معاونت قرآن و عترت ارشاد، می‌گوید: این تفاهم‌نامه در اسفندماه ابلاغ شد اما روند اجرایی آن تعریف نشده بود.

وی با اشاره به اینکه آئین‌نامه اجرایی تفاهم‌نامه فوق در بازه زمانی ثبت‌ نامی برای استان‌ها فرستاده نشد، ادامه می‌دهد: لذا این باعث شد که اتحادیه در این امر ورود پیدا نکند و لذا اگر ثبت‌ نامی هم انجام شده است از طریق سامانه و خود مؤسسات بوده است.

امیدیان ابراز امیدواری کرد: ا‌ن‌شاءالله در دوره بعدی آزمون سراسری قرآن و عترت ارشاد بر اساس تفاهم‌نامه منعقد شده شاهد همکاری و مشارکت پررنگ اتحادیه‌ها در تمامی مراحل این آزمون باشیم.

مربی
|
-
|
۱۳۹۴/۰۲/۰۹ - ۱۱:۲۷
0
0
کاش از ظرفیت اتحادیه‌ های استان ها بهتر استفاده کنند
captcha