کد خبر: 3279947
تاریخ انتشار : ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۳
سیدعباس حسینی‌نیک:

لایحه «حقوق مالکیت فکری و ادبی» در انتظار تایید است

گروه ادب: مدیر انتشارات مجد گفت: در حال حاضر لایحه «حقوق مالکیت فکری و ادبی» با ۱۴۰ ماده به مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شده، اما کماکان در انتظار تایید و اجراست.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به نقل از ستاد خبری سرای اهل قلم نمایشگاه کتاب تهران، نشست قراردادهای نشر با سخنرانی مجید رهبانی، سردبیر نشریه جهان کتاب، سیدعباس حسینی‌نیک، مدیر انتشارات مجد و علیرضا رمضانی، مدیر نشر مرکز، عصر روز گذشته، 19 اردیبهشت‌ماه در سالن گفت‌وگو برگزار شد.

رمضانی با اشاره به مناسبات قراردادهای مالی ناشران گفت: یک قرارداد خوب باید قانونی بوده و حداکثر جزئیات قانونی آن را پیش‌بینی کرده باشد. در عصر حاضر با حضور کتاب‌های الکترونیک، کتاب‌های گویا و بحث کپی‌رایت، پیچیدگی‌هایی در قرارداد ناشران به وجود آمده که باعث شده بحث قرارداد نشر با حساسیت‌های بیشتری دنبال شود.
وی ادامه داد: در مورد قرارداد در ابتدا مبحث بازار اهمیت دارد. یک قرارداد نشر خوب دارای جزئیات زیادی در بخش مالی است و جلوی خیلی از سوءتفاهم‌ها را می‌گیرد.
مدیر نشر مرکز افزود: مشکلاتی نظیر قراردادهای شفاهی، قراردادهای کلی و بدون جزئیات در دعواهای حقوقی نشر همواره مشکل‌آفرین بوده است. متاسفانه خیلی از ناشران و اهل قلم ایران از قانون نشر بی‌اطلاع هستند و همین امر موجب گسترش اختلافات در قراردادهای حقوقی نشر می‌شود.
حسینی‌نیک سخنران دیگر این نشست بود که با اشاره به به بحث حقوق مادی و معنوی ناشر گفت: بحث حقوق به طور رایج و سنتی مربوط به امور مادی و مالی است. حقوق معنوی نشر شامل دو بخش اساسی می‌شود که در آن قانون‌گذار دو حق سرپرستی و تمامیت را پذیرفته است.
مدیر انتشارات مجد اظهار کرد: سرپرستی به معنای آن است که پدیدآورنده در آن اثر حکم سرپرست را دارد و حق تمامیت به این معناست که اثر حفظ شده و کم و زیادی در آن صورت نگرفته است.
بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «خواندن، گفت‌وگو با جهان» از 16 اردیبهشت در مصلی آغاز به کار کرده است و تا 26 اردیبهشت در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) برگزار می‌شود.

captcha