به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) نشست خبری رئیس ستاد مرکز بزرگداشت سی و سومین سالروز حماسه آزادسازی خرمشهر«روز مقاومت، ایثار و پیروزی» پیش از ظهر امروز چهارشنبه 23 اردیبهشت با حضور سردار سرتیپ بهمن کارگر؛ رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در محل ستاد مرکزی راهیان نور کشور برگزار شد.
سردار کارگر در ابتدای این نشست با اشاره به اینکه این نشست اختصاص به تبیین برنامههای بزرگداشت سالروز حماسه فتح خرمشهر دارد و قصد داریم یکشنبه آینده نشستی مشترک با مدیران عامل خبرگزاریها و جراید کثیرالانتشار داشته باشیم تا از نقطهنظرات و پیشنهادات آنها نیز استفاده کنیم گفت: البته هر یک از نمایندگان خبرگزاریها و جراید نیز که در این نشست حضور دارند میتوانند به طرح دیدگاه و پیشنهادات خود در برگزاری هر چه مطلوبتر بزرگداشت سالروز فتح خرمشهر بپردازند.
رهبر انقلاب موضوع دفاع مقدس را فوقالعاده تلقی میکنند
وی به سخنان گوهربار اخیر مقام معظم رهبری در کنگره بزرگداشت 3 هزار شهید استان سمنان اشاره کرد و گفت: معظمله مسئله جنگ و عوارض ناشی از آن را در این دیدار یک مسئله عادی ندانسته، بلکه آن را یک مسئله فوقالعاده تلقی کردند، مجموعه حوادثی که اگر خواهان ماندگار انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن هستیم باید به شکل جامع به آن پرداخته شود، باید یاد شهیدان زنده باقی مانده و تجلیل از شهدا به یک فرضیه بدل شود.
سردار کارگر تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب در این کنگره همچنین ایراد فرمودند که خوشبختانه در شرایط کنونی، کشور درگیر جنگ نظامی نیست و در عوض جنگ سیاسی، جنگ اقتصادی و از همه مهمتر جنگ فرهنگی داریم و لذا باید تدابیر جامع و مداومی برای نهادینه شدن فرهنگ ایثار و شهادت، مقاومت و مصادیق آن در میان آحاد مردم اندیشیده شود.
رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت سالروز آزادسازی خرمشهر در ادامه به تاریخچهای از جنگ تحمیلی پرداخت و افزود: ارتش بعثی عراق از یک سال پیش از آغاز جنگ برنامهریزی برای تصرف خوزستان کرده بود، ولی در سال 59 حمله سراسری زمینی به مرزهای غربی کشور برای تصرف خرمشهر و جزیره آبادان را آغاز کرد که با فرض این نکته که تعداد رزمندگان و نیروهای مردمی در این خطه کم است، پیشبینی میکرد که ظرف سه روز دو شهر خرمشهر و آبادان را به تصرف درآورد که البته با وجود آنکه نیروهای مردمی داخل خرمشهر سازمان یافته نبودند، اما مقاومت 34 روزه مردم موجب شد تا ارتش بعث مدتها پشت دروازههای خرمشهر معطل بماند.
ارتش بعث در جریان عملیات بیتالمقدس متحمل خسارات زیادی شد
وی با اشاره به اینکه این تهاجم موجب تصرف 5 هزار کیلومترمربع از خاک میهن اسلامی شد، گفت: پس از انجام عملیاتهای ثامنالائمه، طریقالقدس و فتحالمبین، سر آخر ائتلاف میان نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ارتش جمهوری اسلامی ایران منجر به طراحی عملیات بیتالمقدس شد که به تبع آن 10 اردیبهشت سال 61 این عملیات با رمز علی بن ابیطالب(ع) آغاز و سه قرارگاه متشکل از فرماندهان و نیروهای سپاه و ارتش توانستند این عملیات را به پایان برسانند تا در نهایت در ساعت 11 روز سوم خرداد سال 61 خرمشهر از لوث وجود نیروهای بعث پاکسازی شد؛ ارتش بعث عراق در این عملیات متحمل خساراتی از جمله 16 هزار کشته، 19 هزار اسیر، انهدام 56 فروند هواپیما و بالگرد و انهدام 165 تانک شد؛ ضمن آنکه رزمندگان اسلام توانستند 467 تانک و نفربر را در جریان این عملیات به غنیمت بگیرند؛ این افتخار بزرگی بود که نصیب ملت ما شد و به این دلیل بود که امام راحل فرمودند: «خرمشهر را خدا آزاد کرد».
سردار کارگر افزود: بیشک وحدت میان همه نیروهای مسلح و به انجام رسیدن یک عملیات نظاممند نظامی که در آن همه نیروهای سپاه و هم ارتش و همچنین نیروهای داوطلب مردمی حضور داشتند توانست این پیروزی را برای مردم ایران به ارمغان آورد و موجب افزایش روحیه مقاومت در میان مردم شود و ما طبق فرمایش مقام معظم رهبری در این عصر و زمان وظیفه داریم که نسبت به نشر این جانفشانی و ازخودگذشتگی اقدام اساسی به انجام برسانیم که البته با توجه به تأکیدات مؤکد معظمله علاوه بر این وظیفه باید دفاع مقدس را نیز از هر گونه تحریف برحذر داریم.
تدارک پنج روزه برای برگزاری برنامههای بزرگداشت فتح خرمشهر
وی به تشریح برنامههای ستاد مرکزی بزرگداشت سی و سومین سالروز حماسه آزادسازی خرمشهر پرداخت و گفت: شعاری که ما برای این ویژهبرنامهها در نظر گرفتهایم «ما میتوانیم» است و برنامهها را در مدت 5 روز یعنی از پنجشنبه، 31 اردیبهشت تا دوشنبه، 4 خرداد پیشبینی کردهایم.
سردار کارگر اظهار کرد: 31 اردیبهشت به نام «شهدا، راست قامتان و فجرآفرینان» نامگذاری شده است که در این روز به غبارروبی از مزار شهدا و تجلیل از خانوادههای آنان به ویژه شهدای عملیات بیتالمقدس خواهیم پرداخت. روز جمعه، اول خرداد که مصادف با زادروز امام حسین(ع) است روز «پاسداران، رزمندگان و حماسهآفرینان» نامگذاری شده است که علاوه بر سخنرانی فرماندهان ارشد سپاه و ارتش به ویژه فرماندهانی که در عملیات بیتالمقدس حضور داشتند، ایثارگران در صفوف وحدتآفرین نماز جمعه شرکت کرده و همچنین از رزمندگان و پیشکسوتان عرضه جهاد و ایثار در این روز تجلیل خواهد شد.
تجدید میثاق با آرمانهای امام راحل در روز جانباز
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ادامه داد: شنبه، دوم خرداد مصادف با سالروز تولد حضرت عباس(ع)، به نام «جانبازان، ایثارگران و عزتمداران» نامگذاری شده است که در این روز علاوه بر تجدید میثاق با آرمانهای امام راحل، از جانبازان، ایثارگران همه نهادها و سازمانهای اجرایی و خانوادههایشان تجلیل به عمل خواهد آمد.
سردار کارگر تأکید کرد: اما یکشنبه، سوم خرداد که در تقویم رسمی کشور نیز به نام «ایثار، مقاومت و پیروزی» نام گرفته است. از آنجا که مصادف با زادروز حضرت سجاد(ع) است در این ویژهبرنامه «مقاومت، ایثار و پیروزی، ولایتمداری و حماسهسازی» نامگذاری شده است که از جمله برنامههای مهم و نمادین این روز پخش مارش پیروزی، نواخته شدن زنگ و سوت سازمانها و مدارس، کشتیها، قطارها و ناوگان حمل و نقل عمومی است که البته برنامههایی نیز به ابتکار سازمان صدا و سیما برای این روز در نظر گرفته شده است.
افتتاح موزه دفاع مقدس دزفول
وی گفت: اما دوشنبه 4 خرداد و در آخرین روز از برگزاری ویژهبرنامههای بزرگداشت فتح خرمشهر که به عنوان روز مقاومت دزفول موسوم است و ما آن را روز «مقاومت، ایستادگی، پایداری و صلابت» نام نهادیم، تجلیل از خانواده ایثارگران و شهدای دزفولی را در برنامه داریم ضمن آنکه موزه مستقل دفاع مقدس دزفول در این روز افتتاح خواهد شد.
سردار کارگر با اشاره به اینکه از سوی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در نظر داریم نهضت خاطرهگویی دفاع مقدس را در سرلوحه برنامههای سازمانی خود قرار دهیم عنوان کرد: از سیمای جمهوری اسلامی ایران حداقل سه شب برنامه زنده از خرمشهر پخش خواهد شد؛ ضمن آنکه همان گونه که عرض کردم همچون سالهای قبل، برنامههای تلویزیونی و رادیویی ساعت 11 روز سوم خرداد قطع و زنگ مقاومت از شبکههای سراسری و استانی رسانه ملی به طور همزمان نواخته خواهد شد.
وی اضافه کرد: حداقل دو مستند از هر یک از شبکههای سیما با موضوع جنگ و دفاع مقدس پخش خواهد شد، پخش انیمیشن و فیلمهای سینمایی و تلهفیلم با موضوع دفاع مقدس در کنداکتور برنامههای شبکههای سراسری و استانی قرار گرفته است و ما از رادیو، ویژه این ایام شاهد پخش نمایشهای رادیویی با موضوع دفاع مقدس خواهیم بود. ضمن آنکه برنامههای گفتوگومحور زیادی با حضور فرماندهان جنگ تدارک دیده شده است و برنامه «خندوانه» شبکه نسیم نیز به این مهم توجه دارد.
نقش جهاد سازندگی در فتح خرمشهر مورد غفلت واقع شده است
سردار کارگر اذعان کرد: سازمانها و وزارتخانهها نیز هر یک به نوبه خود با برنامههایی در این بزرگداشت شرکت دارند؛ وزارت جهاد کشاورزی با تهیه لوح فشرده چند رسانهای از فرماندهان مهندسی جنگ و جهاد که به نظر من نقش آنها در آزادسازی خرمشهر مورد غفلت قرار گرفته است پا به میدان گذاشته، وزارت ارشاد و شورای فرهنگ عمومی که به سهم خود برنامههایی را تدارک دیده است، وزارت نفت نیز به همین شکل و حتی نیروی انتظامی در بخشهای گوناگون خود همچون مرکز فرماندهی و کلانتریها برنامههای فرهنگی مبسوطی تدارک دیده است.
رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت سی و سومین سالروز آزادسازی خرمشهر ادامه داد: شورای عالی انقلاب فرهنگی با تقدیر از خادمان فرهنگی حوزه ایثار در این برنامه مشارکت خواهد داشت، ساخت تندیس شهدای ارتش و نصب آن در محوطه مراکز فرهنگی از جمله برنامههای در حال پیگیری این ویژهبرنامه است. برگزاری همایش زنان حماسهساز خونینشهر در خرمشهر از جمله بخشهای دیگر این ویژهبرنامه است، حوزه معاونت امور زنان ریاست جمهوری به تجلیلی از شهید شهنازمحمدی از شهدای مقاومت خرمشهر خواهد پرداخت.
پرواز بادبادکها بر ساحل اروندرود با حضور کودکان و نوجوانان
وی گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز با برگزاری برنامه «فقط خدا» در 45 نمایندگی فرهنگی ایران در خارج از کشور با موضوع خاطرات فرماندهان ارتش بعث از رویدادهای دفاع مقدس و همچنین برنامه لایههای پنهان جنگ حضور خواهد داشت؛ اتاق اصناف نیز به نقش صنوف در دفاع مقدس و در جریان فتح خرمشهر با رونمایی از کتاب «کاوش 4» خواهد پرداخت؛ راه آهن جمهوری اسلامی نیز نمایشگاهی برپا خواهد کرد و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز با حضور کودکان و نوجوانان برنامه پرواز بادبادکها در ساحل اروندرود را برگزار خواهد کرد.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس افزود: وزارت علوم به نقد و بررسی فیلمهای دفاع مقدس با حضور عوامل سازنده آن در دانشگاهها خواهد پرداخت؛ ضمن آنکه گزیده وصیتنامه شهدا برای دانشجویان و اساتید دانشگاه در این ایام پیامک خواهد شد؛ پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس به انتشار کتاب تاریخ شفاهی جنگ خواهد پرداخت و در این ایام از جلد 2 و 3 دایرةالمعارف دفاع مقدس که ماکت آن را علاقهمندان در بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب تهران حتماً مشاهد کردهاند رونمایی خواهد شد.
سردار کارگر در پایان گفت: خبرگزاری دفاع مقدس که کار خود را سوم خرداد سال 92 آغاز کرده است در تشکلی از همه خبرنگاران حوزه جهاد و حماسه برای تبادل افکار و هماندیشی فرهنگی ویژه این ایام دعوت به عمل خواهد آورد؛ ضمن آنکه شهرداری تهران در مناطق بیست و دو گانه تهران نمایشگاه عکس مقاومت برپا خواهد کرد و مارش پیروزی که به آن اشاره شد، رأس ساعت 11 روز سوم خرداد در همه بوستانهای شهر تهران طنینانداز میشود.