کد خبر: 3298593
تاریخ انتشار : ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۸
مهم‌ترین رویدادهای سیاسی هفته/

دیدارهای رئیس جمهور عراق با مقام‌های ایرانی/ جنجال‌های یک طرح سه فوریتی

گروه سیاسی: دیدار رئیس جمهور عراق با رهبر معظم انقلاب و دکتر روحانی، جنجال‌های یک طرح سه فوریتی، بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه بین‌المللی کتاب و انتقادات تند لاریجانی از جنایات آل سعود از جمله مهم‌ترین رویدادهای سیاسی در هفته جاری بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) مهمترین رویدادهای سیاسی هفته جاری به شرح ذیل است:

همایش انسان مهربان، دنیای آرام با حضور رئیس جمهوری

همایش انسان مهربان، دنیای آرام به مناسبت هفته هلال احمر روز شنبه با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی در سالن اجلاس سران برگزار شد.
دکتر روحانی در این همایش ویژگی هلال احمر و صلیب سرخ را بر این مبنا عنوان کرد که این جمعیت ها فارغ از ملیت، نژاد، زبان، مذهب، ایمان و عقیده فقط به درد و آلام انسان ها می نگرند.
وی افزود: هر کسی دچار مشکلی شده باشد و با حادثه ای ناگوار مواجه شده و نیاز به کمک دارد، به تعبیر پیامبر اکرم (ص) هم همین است که می فرماید هر انسانی که صدای مظلومیتش بلند می شود و از دیگران کمک می خواهد اگر به این فریاد اعتنا نکردید، بدانید که مسلمان نیستید.
روحانی تصریح کرد: این تعبیر خیلی مهمی است که پیامبر(ص) می فرماید اگر ندای گرفتاری را شنیدید که گفت به فریادش برسید و به او پاسخ ندادید دیگر خود را مسلمان نخوانید و این تعبیر رسول گرامی اسلام است.
رئیس دولت تدبیر و امید یادآور شد: آیاتی که در قرآن مجید ما را به بر و نیکوکاری، احسان ، تعاون و کمک به دیگران دعوت می کند و همچنین آن همه روایات از پیامبر اسلام (ص) و ائمه هدی و سیره زندگی خود آن بزرگواران این واقعیت را به ما نشان می دهد در اموری که مربوط به آلام و مشکلات انسان ها است دیگر فرقی نمی کند که او کیست و دارای چه اعتقادی است، رنگ پوستش چه رنگی است و ملیتش به کدام کشور تعلق دارد.
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که متاسفانه در برخی صحنه‌ها سیاست آن قدر پررنگ می‌شود که حتی بر کمک‌های نوع‌دوستانه هم سایه می‌افکند، یادآور شد: در جنگی که امروز در یمن پیش آمد که البته جنگ نیست بلکه حمله ناجوانمردانه یک همسایه با بمباران به آنها است و مردم فقیر یک کشور در حال توسعه را زیر بمباران قرار می دهند آن همسایه به جای کمک کردن با هواپیماهایی که از قدرت های بزرگ که معلوم نیست با پول چه کسانی خریداری شده و خلبانان آنها چه کسانی هستند بر روی مردم بمب می ریزد.
وی اضافه کرد: یک حکومتی که مسایل سیاسی منطقه و جهان را نمی‌فهمد، بسیار تازه‌کار است و برای اولین بار آمده است تا خودش را نشان دهد، کشوری که همیشه با دلار کارهایش را انجام می دهد حالا آمده تا فرمان را عوض کند و در این مسیر بمب را انتخاب کرده و فکر کرده است که با بمب نشان داده می‌شود این کشور قدرتمند و تاثیرگذار است و به اهدافش می‌رسد. این خطای بسیار بزرگ استراتژیک است که آنها مرتکب شده اند.
روحانی در ادامه سخنان خود گفت: به جای یمن اگر یک کشور اروپایی دچار چنین مشکلی می‌شد صلیب سرخ جهانی و هلال احمرها چه کارها می کردند یک پل هوایی به آن کشور شکل می‌گرفت و کشورهای مختلف با هواپیما، کشتی، قطار و یا ماشین کمک هایشان را به مردم آن کشور شروع می کردند.
وی اضافه کرد: اما یک کشور مظلوم مسلمان که به تعبیر خودشان جهان سومی است گرفتار این مصیبت بزرگ شده و یک همسایه برخلاف همه اصول انسانی خانه‌ها، بیمارستان‌ها، جاده‌ها، منازل مسکونی، اقوام و فرزندانشان حمله کردند و با مجروحان و بیماران فراوان دارو و امکانات نیست.
رئیس دولت تدبیر و امید تصریح کرد: اینجا جای امتحان تاریخی برای دنیا است، اگر غم ما برای یمن با غم ما برای فلان کشور اروپایی یا آسیایی یکسان نبود، معلوم است همه اصول انسانی، صلیب سرخ و هلال احمر را زیر پا گذاشته‌ایم.
روحانی با تشکر از تلاش‌هایی که هلال احمر جمهوری اسلامی ایران برای کمک به مردم یمن انجام داده است، گفت: برخی تلاش‌ها به خاطر کارهای خلاف مقررات بین‌المللی نتوانسته به مقصد برسد اما باید راه را ادامه دهیم و به صلیب سرخ جهانی فشار بیاوریم.
وی تصریح کرد: اگر با بهانه‌های دروغین جلوی ارسال کمک ایران را می گیرند، خودشان بیایند کمک ما را دریافت کنند و به ملت مظلوم یمن برسانند. بیایید به صلیب سرخ جهانی فشار بیاوریم دولت هم این کار را می‌کند اما در این مقوله صدای شما هلال احمری ها از صدای دولت رساتر است.
رئیس جمهور یادآور شد: ما باید به دنیا بگوییم که این سرزمین، سرزمین امیرالمومنین (ع) و ائمه اطهار(ع) است و باید این درس را به دنیا یاد بدهیم که اساس کار هلال احمر و صلیب سرخ جهانی بی طرفی است و نباید این ملت و آن ملت فرق داشته باشد. همه دنیا و انسان ها را یکسان نگاه کنیم.

پایان بررسی و تدوین سیاست های کلی برنامه ششم توسعه در مجمع تشخیص

بررسی و تدوین سیاست‌های کلی برنامه ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران در مجمع تشخیص مصلحت نظام روز شنبه پایان یافت و به زودی برای تأیید نهایی تقدیم رهبر معظم انقلاب خواهد شد.
در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام پس از بحث و بررسی های مبسوط اعضا و مدعوین، بیست و شش بند از این سیاست ها در بخش های امور اقتصادی، بودجه، فناوری اطلاعات و ارتباطات و فضای مجازی، امور خدمات اجتماعی، دفاعی، امنیت، اجتماعی و خانواده به تصویب رسید.

مخالفت فراکسیون رهروان ولایت با طرح 3 فوریتی توقف مذاکرات هسته‌ای

غلامعلی جعفرزاده، عضو فراکسیون رهروان ولایت مجلس شورای اسلامی روز یکشنبه از مخالفت اعضای شورای مرکزی این فراکسیون با طرح 3 فوریتی توقف مذاکرات هسته‌ای خبرداد و گفت : به نظر این فراکسیون تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران به خوبی توانسته روند مذاکرات را اداره کند.

توضیح قشقاوی درباره تغییر محل دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن

معاون کنسولی، پارلمانی و امور ایرانیان خارج از کشور وزارت امور خارجه روز یکشنبه  درباره تغییر محل دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن گفت: صرفا مکان استیجاری حافظ منافع ایران در واشنگتن تغییر یافته است.
وی در پاسخ به تذکر مطرح شده در جلسه علنی مجلس در خصوص اخبار مربوط به تغییر محل استیجاری دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن گفت: ساختمان قبلی محل دفتر حفاظت منافع جمهوری اسلامی ایران در واشنگتن که از زمان قطع روابط رسمی کشورمان با ایالات متحده، امور کنسولی هموطنان مقیم آمریکا را توسط کارمندان محلی انجام می‌داد، به دلیل اقبال فراوان هموطنان برای دریافت خدمات و تسهیلات کنسولی جهت سفر به کشورمان و نیز کوچکی مکان، متناسب با حجم مراجعین و پرونده های جدید کنسولی هموطنان گرامی نبود.

ابراز خرسندی عراقچی از رد طرح سه فوریتی

عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای روز دوشنبه از مخالفت اعضای فراکسیون اکثریت مجلس با طرح سه فوریتی توقف مذاکرات ابراز خرسندی کرد و گفت: تاکنون طرف مقابل به خود اجازه استفاده از ادبیات تهدید در مذاکرات نداده است.
عراقچی با بیان اینکه تیم مذاکره‌کننده هیچ گاه اجازه نداده و نخواهد داد که زبان تهدید در مذاکرات به کار گرفته شود، گفت: خوشبختانه نمایندگان با مخالفت با این طرح بهترین تصمیم را اتخاذ کردند.

اظهارات ظریف درباره چارچوب‌های توافق نهایی

محمدجواد ظریف روز دوشنبه در کنفرانس خبری با ماشابانه، وزیر خارجه آفریقای جنوبی در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران در مورد پرانتزها و مفاهیم توافق نهایی گفت: ما در لوزان به چارچوب مفهومی رسیدیم و بارها تاکید کرده‌ایم که در لوزان، یک توافق نداشتیم.
وی ادامه داد: هم اکنون مرحله نگارش آن چارچوب، مفهومی است که این مرحله، مرحله‌ای پیچیده و حقوقی است و طبیعی است که از عبارات مختلفی استفاده کنیم و ممکن است دارای بحث باشد.
وی همچنین در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آقای عراقچی اعلام کرده است که کنگره آمریکا رسیدن به توافق نهایی را دو ماه به تاخیر می‌اندازد، آیا این طرح در ماهیت مذاکرات هم تاثیرگذار است؟ گفت: ما چون دولت آمریکا را مسئول اجرای توافق می‌دانیم، از نظر ما طرح کنگره هیچ تعهدی را از دوش دولت آمریکا برنمی‌دارد و بلکه آن را سنگین‌تر می کند و باید دولت آمریکا نشان دهد که توافق احتمالی بین ایران و 1+5 را انجام خواهد داد.
ظریف اظهار کرد: از نظر ما طرح کنگره آمریکا تاثیر دیگری ندارد و اگر تاثیری دیگر داشته باشد، دولت آمریکا باید آن را خنثی کند.

تقدیم طرح سه فوریتی توقف مذاکرات هسته ای به هیئت رئیسه مجلس/ تکذیب برخی امضاها

طرح سه فوریتی توقف مذاکرات هسته‌ای با 80 امضا روز سه شنبه تقدیم هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی شد.
در ماده واحده این طرح سه فوریتی آمده است: دولت و مسئولین سیاست خارجی و اعضای تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای موظفند هرگونه ارتباط و مذاکره با آمریکایی‌ها در موضوع هسته‌ای را تا زمانی که دولت آمریکا رسما و علنا تهدید ملت قهرمان ایران را کنار نگذارد، قطع کرده و مذاکرات را با بقیه گروه 1+5 بدون حضور آمریکایی‌ها ادامه دهند.
در متن این طرح سه فوریتی که توسط جواد کریمی قدوسی، نماینده مشهد که در میان خبرنگاران توزیع شده، آمده است: این طرح دفاع اسلامی و انقلابی و قانونمند از عزت، عظمت، هویت، شخصیت و اقتدار ملت ایران در طول ادامه مذاکرات هسته‌ای است که با 80 امضا با استناد به بند 3 ماده 160 آیین نامه داخلی به هیئت رییسه مجلس تقدیم شده است.
اما پس از رسانه‌ای شدن این موضوع تعدادی از نمایندگان امضای خود را تکذیب و اعلام کردند که کریمی قدوسی به عنوان بیانیه، تذکر و یا نامه از آنان برای تقویت تیم مذاکره کننده هسته‌ای امضا گرفته است.
در این راستا، سیدمحمدحسین میرمحمدی، عضو هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس شورای اسلامی با انتقاد از این اقدام جواد کریمی قدوسی گفت: درصورت شکایت نمایندگان از وی، موضوع در این هیئت مطرح و به سرعت به آن رسیدگی خواهد شد.

گفت‌وگوی تلفنی ظریف و بان کی مون درباره آخرین تحولات یمن

وزیر امور خارجه کشورمان در تماس تلفنی روز سه شنبه با بان کی مون دبیرکل سازمان ملل در خصوص آخرین تحولات یمن گفت وگو و تبادل نظر کرد .
ظریف در این تماس با اشاره به نسل‌کشی و جنایت‌های صورت گرفته علیه مردم مظلوم یمن بر ضرورت ایفای نقش مؤثر سازمان ملل در جلوگیری از تداوم حملات و برقراری آتش بس تاکید و اظهار کرد: این جنایات نقض فاحش مقررات بین‌المللی و اصول حاکم بر حقوق بشردوستانه است و پیامد آن رشد گروه‌های افراطی و تروریستی و شدت یافتن فاجعه انسانی در این کشور بوده است.
بان کی مون دبیرکل سازمان ملل نیز در این گفت‌وگو ضمن قدردانی از تلاش‌های ایران برای شکل‌گیری روند سیاسی و توجه به ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه برای مردم یمن گفت: صلح و امنیت در منطقه و یمن از طریق توسل به راهکار سیاسی حاصل می شود و سازمان ملل به تلاش‌های خود در این زمینه ادامه می‌دهد.

انتقادات تند لاریجانی از اقدامات آل سعود

رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست علنی روز چهارشنبه با انتقاد شدید از جنایات آل سعود در یمن گفت: آیا اکثر خشونت‌هایی که آن روز جاهلیت و عصبیت مردم در جزیرة العرب حاکم کرده بود، امروز به نوع دیگری بر زندگی ملت‌های اسلامی حاکم نیست؟
لاریجانی افزود: آیا جنگی که امروز سعودی‌ها علیه ملت مظلوم یمن ایجاد کرده‌اند و هزاران نفر را کشتند و زخمی کردند و زیرساخت‌های این کشور را از بین بردند و ده‌ها میلیون یمنی را در محاصره دارو و غذا قرار داده‌اند، با منطق کرامت و عزت بعثت نبوی تطابق دارد یا با منطق جاهلیت؟
وی اضافه کرد: باید گفت صد رحمت به جاهلیت، چون آنها با لوازم آن روز ظلم و ستم محدودتری داشتند اما امروز به برکت بمب‌ها و سلاح‌های کشتارجمعی اهدایی آمریکا و فرانسه تا توانستند مردم یمن را کشتند و بی‌خانمان کردند.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: امروز باید دید که این آقایان سعودی با کلام پیامبر(ص) که فرمود: هان ای مردم، مسلمان حقیقتا برادر مسلمان است، خون و مال هیچ فرد مسلمانی بر هیچ فرد مسلمانی روا نیست، چه می‌کنند؟
لاریجانی این سؤال را مطرح کرد که رفتار سعودی‌ها برادری مسلمانی است یا دشمنی و کینه‌ورزی؟ و گفت: این سخن پیامبر(ص) چقدر پربهاست که فرمود جبرئیل درباره هیچ چیز به اندازه دوری کردن از دشمنی با مردم به من سفارش نکرد. مگر این که مسئولان سعودی همان سیاست امویان را در پیش گرفته باشند.
رییس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: چطور یک مسلمان که حاکم یک کشور اسلامی است حاضر می‌شود برای امیال قدرت طلبانه، عزت یک ملت مسلمان را بشکند و ناموس، جان و مال آنها را محترم نشمرد؟ بعد هم یک عده کشور دیگر را نیز همراه خود کنند و تحت عنوان ائتلاف دروغین و با پرداخت پول و لابی‌گری، کشورهای قدرتمند را هم حامی خود کنند تا هرچه بیشتر بتوانند به مسلمانان یمن ظلم کنند؟
لاریجانی ادامه داد: با همه خباثت‌های سعودی‌ها علیه یمن اگر رژیم صهیونیستی به عربستان حمله کند، ایران از ملت مسلمان عربستان حمایت می‌کند.
وی اضافه کرد: ظاهرا دوران جدید، دوران جاهلیت مضاعف است که بعثت از نو باید در آن محقق شود، آنها مرتب حرافی می‌کنند که ایران قصد سلطه بر منطقه دارد که این هم از دروغ پردازی‌های آنهاست که قصد دارند پشت آن پنهان شوند؛ در این سالهای بعد از انقلاب کجا ایران به کشوری کوچک در منطقه دست‌اندازی و تجاوز کرد؟ این شماها بودید که پشت سر صدام جمع شدید تا به ایران حمله کند و بعد گفتید که ما اشتباه کردیم که چند صد میلیارد دلار به صدام کمک کردیم.
عضو شورای عالی امنیت ملی افزود: حتی با همه این اقدام های ستمگرانه بعد از آن که صدام به سعودی و کویت حمله کرد ما صدام را محکوم کردیم و علیه سعودی و کویت تلافی نکردیم. آیا این منطق بعثت بود که رئیس یک کشور اسلامی به رئیس جمهوری آمریکا و وزیر دفاع آنها بگوید و آنها را تحریک کند که سر مار را بزنید، سر مار در ایران است.

بازدید رهبر معظم انقلاب از نمایشگاه کتاب

رهبر معظم انقلاب روز چهارشنبه از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بازدید کردند.
در این بازدید که علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رهبر معظم انقلاب را همراهی می کرد، غرفه داران و برخی ناشران حاضر در نمایشگاه، توضیحاتی در خصوص تازه‌های نشر و فعالیت‌های صورت گرفته در عرصه چاپ کتاب بیان کردند.

نشست خبری دکتر روحانی و رئیس جمهور عراق در تهران

حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز چهارشنبه در نشست خبری مشترک با فواد معصوم، رئیس جمهوری عراق، گفت: مسئله یمن دیگر مسئله‌ای منطقه‌ای و سیاسی نیست، بلکه مسئله‌ای انسانی برای کشورهای منطقه و جهان است.
رییس جمهوری با یادآوری این که امروز شرایط بسیار وخیمی را در یمن شاهدیم، افزود: باید کمک‌هایی به یمن انجام شود و آتش‌بس فوری به معنای واقعی کلمه در یمن برقرار گردد. مردم یمن نیاز به دارو، تیم‌های پزشکی و مواد غذایی دارند.
روحانی با بیان این که ما با عراق به عنوان کشور همسایه و برادر در بسیاری از مسایل مربوط به دو کشور، دارای نظرات نزدیک و مشترک هستیم، افزود: امروز در مذاکرات مشترک در زمینه ثبات و امنیت عراق گفت‌وگو کردیم، ایران در ماه‌های گذشته نیز با همکاری‌های خود این مهم را در عمل به اثبات رسانده است.
وی با یادآوری این که در مذاکرات امروز در زمینه خطر تروریسم در کل منطقه از جمله عراق و دیگر کشورها گفت‌وگو کردیم، اظهار کرد: دو کشور اتفاق نظر دارند که باید در کل منطقه با پدیده تروریسم مبارزه کرد چراکه اگر تروریست‌ها از عراق اخراج شوند و در سوریه یک بار دیگر تجمع پیدا کنند بازهم خطر مجددی برای عراق و دیگر کشورها خواهند بود.
رئیس جمهور با بیان این که عراق یک کشور واحد و متحد است، اظهار کرد: کسانی که آن سوی دنیا نشسته‌اند و برای آینده عراق خواب‌های آشفته می‌بینند؛ به آنها می‌گوییم که ملت عراق ملتی واحد است.
رئیس جمهور عراق نیز ضمن حمایت از مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5گفت: ما معتقدیم هنگامی که مذاکرات به نتیجه برسد به نفع کشورهای منطقه و دوستداران صلح و امنیت در منطقه و جهان خواهد بود.
رییس جمهوری عراق با تاکید بر این که داعش برعلیه تمامی طوایف عراقی اعلام جنگ کرد، گفت: داعش نه تنها برای ملت عراق بلکه برای تمامی ملت‌های منطقه، دشمن به شمار می‌آید.
فواد معصوم افزود: مبارزه و جنگ علیه داعش گسترش یافته و امروز نه تنها ارتش بلکه بسیج مردمی و داوطلبان و پیشمرگان هم با روحیه واحد علیه داعش می‌جنگند.
فواد معصوم همچنین از رئیس جمهوری و دولت و ملت ایران که در همه شرایط در کنار دولت و ملت عراق ایستاده است، قدردانی کرد.

دیدار رئیس جمهور عراق با رهبر معظم انقلاب

حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر امروز (چهارشنبه) در دیدار آقای فؤاد معصوم، رئیس جمهوری عراق و هیأت همراه، عراق را کشوری بسیار مهم و تأثیرگذار در میان کشورهای عربی و اسلامی دانستند و با اشاره به شرایط بسیار تأسف‎آور منطقه از جمله در یمن و سوریه تأکید کردند: عراق با توجه جایگاه خود، قطعاً می‎تواند در مسائل منطقه تأثیرگذار باشد و باید از این ظرفیت بیش از پیش استفاده شود.
رهبر انقلاب اسلامی، روابط جمهوری اسلامی ایران و عراق را بسیار عمیق و برادرانه خواندند و با استقبال از گسترش روز افزون این روابط گفتند: روابط کنونی ایران و عراق در مقایسه با سالهای گذشته، بی‎سابقه است و این روند که نشان‎دهنده حکمت و درایت برادران عراقی است، باید همچنان ادامه یابد.
حضرت آیت‎الله خامنه‎ای با تأکید بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای ارائه کمک‎های مختلف به‎منظور پیشرفت و ثبات عراق، سخنان آقای فؤاد معصوم درخصوص روابط دو کشور و شرایط عراق و منطقه را دقیق و جامع خواندند و افزودند: عراق در میان کشورهای عربی و اسلامی یکی از چند کشور مهم و دارای امتیازات منحصر به فردی است.

captcha