کد خبر: 3304008
تاریخ انتشار : ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۳:۳۹
آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی:

نورانیت عقل را با آرزوهای طولانی از بین نبرید

کانون خبرنگاران نبأ: آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی در درس هفتگی اخلاق خود بیان کرد: در درون انسان برای هدایت، نوری وجود دارد که باید تلاش کند این نور خاموش نشود؛ نورانیت عقل توسط آرزوهای طولانی دچار تاریکی می‌شود، که باید از این مسئله پرهیز کرد.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی، 24 اردیبهشت‌ماه، در جلسه درس اخلاق خود، ضمن تسلیت به مناسبت شهادت حضرت امام موسی کاظم(ع) به تبیین برخی از بیانات نورانی آن امام همام (ع) پرداخت.

بنابر اعلام پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء، این استاد درس اخلاق ضمن رد دیدگاه‌های مادی‌گرایانه که زندگی را محصور در همین دنیا تلقی می‌کنند، اظهار کرد: انبیا و امامان(ع)، هادی زندگی و سلوک انسان هستند و به بهترین شکل رابطه خدا، انسان و جهان را ترسیم کرده‌اند. تبیین امامان(ع) از جهان به گونه‌ای است که جهان مرآت و آئینه حق است. به این نحو که با مشاهده صورت جهان خلقت، صاحب صورت، که همان خدای تبارک و تعالی است را مشاهده می‌کنیم.

معظم‌له با بیان اینکه نورانیت عقل با آرزوها و امیال طولانی از بین می‌رود، عنوان کرد: وجود مبارک امام موسی کاظم(ع) در توصیه‌های خود به هشام، انسان را دارای نیروی بینش و نیروی حرکت می‌دانند. یعنی شخص سالک هم چراغ راه، و هم خود راه را در درون خود می‌یابد. در درون انسان برای هدایت، نوری وجود دارد که باید تلاش کند این نور خاموش نشود. نورانیت عقل توسط آرزوهای طولانی دچار تاریکی می‌شود، که باید از این مسئله پرهیز کرد.

وی ادامه داد: امام موسی کاظم(ع) به هشام توصیه می‌کنند که برای رسیدن به سعادت از حرف‌های بیهوده بپرهیزد، و همیشه حرف‌های خوب بزند. اگر کسی تقوا نداشته باشد و سیر و سلوک نکند در واقع تماشاگر است و باید از تماشاگر بودن پرهیز کرد.

این مفسر برجسته، تلاش برای کسب فضیلت و داشتن اخلاق حسنه را جهاد اوسط دانست و افزود: غرض از جهاد اوسط کسب ملکه عدالت و خوبی است. اما جهاد اکبر، نزاع بین عقل و عشق است. در این نزاع عقل به دنبال مفاهیم است و قلب به دنبال مشاهده معلوم. باید با تلاش مفاهیم را کنار زد و به اصل، که همان معلوم است، دست یافت.

آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی با بیان اینکه عالمان، باید به علم خود عمل کنند، اظهار کرد: علم به تنهایی، فقط یک مفهوم است. از مفهوم هم کاری برنمی‌آید. لذا عالمانی را می‌بینیم که علم دارند اما عاری از عمل هستند.

معظم‌له در فراز پایانی سخنرانی خود حملات نظامی آل سعود به یمن را محکوم کرد و گفت: این کارهای آل سعود در اثر بی‌عقلی و خاموش شدن نور عقل است. اگر مسئولان عربستان نصیحت‌پذیر هستند باید بدانند که این کارها فایده‌ای جز نابودی خودشان ندارد. برخی از کشورها از بی‌خردی گروهی که معارف اهل بیت(ع) را نمی‌شناسند، استفاده می‌کنند و کشورهای مسلمان را به جان هم می‌اندازند.

* امیرمحسن سلطان‌احمدی

captcha