«جعفر غیدان جعفری»، قاری آلمانی عراقیالاصل و نماینده کشور آلمان در رشته قرائت سیودومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم در ایران، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب گفت: در شهر هامبورگ آلمان، بهعلت وجود مرکز اسلامی که متعلق به جمهوری اسلامی ایران است، فعالیتها و برنامههای قرآنی گستردهای از سوی شیعیان برگزار میشود و به همین خاطر بیشتر فعالیتهای قرآنی شیعیان آلمان متمرکز در این شهر است.
وی افزود: تاکنون چندین دوره مسابقات قرآن کریم در سطح اروپا در شهر هامبورگ برگزار شده که من سال گذشته در رشته قرائت این مسابقات توانستم رتبه دوم را کسب کنم.
جعفر غیدان جعفری تصریح کرد: من در شهر «مونیخ» واقع در جنوب آلمان زندگی میکنم و برخی جلسات قرآنی را در این شهر اداره میکنم و در روزهای شنبه و یکشنبه هر هفته که تعطیلات رسمی در آلمان است، برای خردسالان، نوجوانان و جوانان جلسات آموزش قرآن برگزار میکنم و در ماه رمضان نیز علاوه بر این جلسات آموزش قرآن پایان هفته، قبل از نماز مغرب و عشا و قبل از افطار نیز محفل قرآنی برگزار میکنم و همچنین ختم قرآن نیز همه ساله در ماه مبارک رمضان در شهرهای مختلف آلمان اجرا میشود.
وی گفت: بسیاری از دوستان قرآنی من ساکن هامبورگ هستند و در این شهر علاوه بر برنامههای متعدد، محافل و مسابقات قرآنی که برگزار میشود، جلسات متعددی در زمینه تواشیح دینی و ابتهالات برقرار است و من نیز در بسیاری از اوقات برای حضور در برنامهها و جلسات قرآنی از مونیخ به هامبورگ میروم.
جعفر غیدان جعفری گفت: شیعیان ساکن مونیخ علاوه بر برنامهها و جلسات قرآنی که گفته شد، در مناسبتهای مختلف مذهبی از جمله مراسم احیای شبهای قدر، مراسم سوگواری و عزاداری اباعبدالله الحسین(ع) و اعیاد و مناسبتهای مختلف نیز گردهم میآیند.
نماینده کشور آلمان در سیودومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم درباره پدیده اسلامهراسی در جامعه آلمان که اخیرا بسیار شدت گرفته است، گفت: اخیرا فعالیتهای جنبشی اسلامستیز تحت عنوان «جنبش میهنپرستان اروپایی علیه اسلامیکردن جامعهی غرب»(پگیدا) شکل گرفته است که البته این جنش طرفداران زیادی در جامعه آلمان ندارد و تنها برخی افراد تندرو و افراطی از این جریان حمایت میکنند.
وی گفت: متأسفانه برخی رسانههای مغرض و کینهتوز تلاش میکنند که شیعههراسی را بیشتر از اسلامهراسی در جامعه آلمان تقویت کنند و در همین راستا، تبلیغات منفی علیه ایران و سازمانهای شیعی همچون حزبالله لبنان انجام میدهند و نوعی ترس و هراس از شیعیان و حزبالله ایجاد میکنند.
وی در بخش دیگری از این گفتوگو اظهار داشت: سطح سیودومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن ایران از نظر شیوه سازماندهی و برگزاری، قضاوت کمیته داوران، حضور رسانهها و استفاده از فنآوریهای نوین در این مسابقات بسیار بالا بود و برخی از متسابقینی که سالهای گذشته نیز در این مسابقات شرکت کرده بودند، سطح امسال رقابتها را بسیار بالاتر از سالهای گذشته ارزیابی میکردند.
این نماینده کشور آلمان درخصوص دعوت ایران از همه کشورها برای حضور در این رخداد عظیم قرآنی گفت: جمهوری اسلامی ایران تلاش میکند با ابزار فرهنگی، تعامل با کشورهای مختلف را تقویت کند و در مسابقات بینالمللی قرآن کریم به هیچ وجه به مسائل سیاسی توجه نمیکند و در حقیقت شیوه و منش پیروان اهلبیت(علیهمالسلام) تعامل و دوستی با دیگران است و چیزی که ما از اهل بیت(ع) آموختهایم، بخشش، رأفت، مهربانی، نیکی و خیر است.
وی در ادامه، مشارکت 85 کشور در یک رخداد عظیم قرآنی را دستاوردی بزرگ برای جامعه قرآنی ایران دانست و گفت: «من تحت تأثیر فضای مسابقات قرار گرفتم و به خاطر استرسی که بر من حاکم شد، نتوانستم اجرای خوبی داشته باشم».
وی در پایان گفت: «اصالتا اهل شهر "خانقین" عراق هممرز ایلام و کرمانشاه و در اصل کرد هستم و از سال 68 و بعد از جنگ تحمیلی تا سال 2001 میلادی ساکن ایران بودم و از 2001 میلادی تاکنون نیز در آلمان زندگی میکنم».