کد خبر: 3306043
تاریخ انتشار : ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۱:۴۷
گزارش ایکنا از استقبال مردمی؛

آنچه دوست‌داران قرآن در مسابقات بین‌المللی گفتند و شنیدند/ در استماع تلاوت خستگی معنا ندارد

گروه فعالیت‌های قرآنی: همزمان با برپایی سی ودومین مسابقات بین‌المللی قرآن کشورمان در تهران، قرآن‌ دوستانی از تمامی گروه‌های سنی برای شنیدن تلاوت‌ها، حضوری پرشور داشتند.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، سی و دومین مسابقات بین المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران با حضور بسیاری از مخاطبان بزرگ و کوچک‌، مرد و زن، پیر و جوان همراه شد که با شور و شوق خاصی تلاوت قراء را به ویژه قاریان و حافظان ایرانی و نتایج مسابقات را دنبال می‌کردند که حکایت از انگیزه آنها برای کشاندنشان به سالن اجلاس سران دارد.

حدود ساعت 16 هنگامی که از هر کدام از درب‌های ورودی سالن اجلاس سران وارد محوطه می‌شوی، حضور بسیاری از قرآن‌دوستان یا بهتر بگم عاشقانه این معجزه جاوید را می‌بینی که به صورت شخصی و یا به صورت اردوی اعزامی از پایگاه‌های بسیج و یا از سوی مؤسسه‌ای و یا با جمعی از دوستانشان برای شنیدن آیات کلام وحی آمده‌اند. هنگامی که به پلاکارد نصب شده بر روی یکی از اتوبوس‌ها که مقابل درب ورود ایستاده بود تا مسافرانش پیاده شوند نگاه کردم دیدم نوشته بود «اردوی اعزامی به مسابقات قرآن از رباط‌ کریم» و این حکایت از جذبه آیات نورانی کلام وحی برای کشاندن مردم قرآن دوست به اینجا دارد.

بعد از اینکه وارد محوطه می‌شوی و پس از اینکه از پذیرایی مختصری که شامل آب و شربت خنک و شیرینی بهره‌مند می‌شوی به درب ورود اصلی سالن می‌رسی آنجا باید کیف‌ها را بر روی دستگاه قرار دهید که اغلب ازدحامی از جمعیت در آن قسمت مشاهده می‌شد، قبل از اینکه وارد سالن شوی بانوی سالخورده‌ای را دیدم که از خستگی چند قدمی که آمده بود بر روی صندلی کنار دیوار نشسته بود. چوب دستی‌اش که حکایت از وضع نامطلوب پاهایش می‌کرد و سن بالایش من را به سمت خودش کشاند تا از علت حضورش در مسابقات بپرسم. نزدیکش شدم؛ او که با لهجه شیرین آذری صحبت می‌کرد با هم مسجدی‌هایش از شهریار آمده بود.

هنگامی که از انگیزه‌اش برای حضور پرسیدم، می‌گوید: «بچه‌هایم آمده بودند و از اینجا تعریف می‌کردند و این علتی شد که بیایم تا از نزدیک تلاوت‌ها را بشنوم».

حضور دانشجویانی از دانشگاه افسری امام علی(ع)

وارد سالن که شدم چشمم به جمعی از دانشجویان دانشگاه افسری امام علی(ع) افتاد که با لباس مقدس ارتش آمده بودند، محمدحسین ندیمی که دانشجوی سال دوم این دانشگاه است، بیان می‌کند: «من چون در زمینه مفاهیم قرآن فعالیت می‌کنم و سایر دوستانم نیز در رشته‌های حفظ و قرائت فعالیت می‌کنند، از طرف عقیدتی ـ سیاسی دانشگاه به اینجا آمده‌ایم».

او با اشاره به اینکه شنیدن تلاوت‌ها در سالن و از نزدیک حال و هوای خاصی دارد، ادامه می‌دهد: «هنگامی که این قاریان قرائت می‌کنند و به ویژه قاریان افتخاری ایرانی، هیجانی بی‌نظیری حاکم می‌شود به خصوص وقتی که آنها را با تکبیرها و احسنت‌ها تشویق می‌کنند».

محمدحسین اظهار می‌کند: «شرکت در مسابقات و دیدن پیشرفت این قاریان با وجود اینکه در دوره‌های گذشته چگونه تلاوت کرده‌اند و در حال حاضر نیز چگونه تلاوت می‌کنند و یا وقتی که با آنها صحبت می‌کنیم و از موفقیت‌هایشان می‌پرسیم بسیار ما را کمک می‌کند و راه‌ روشن و میانبرهایی را به ما نشان می‌دهد».

حضور در مسابقات برای حفظ مکتبمان

خانواده رحمتی که پدر ومادر به همراه فرزندانشان به این مسابقات آمده‌اند و پس از شنیدن تلاوت‌ها و برای دیدن نمایشگاه جانبی از سالن اصلی خارج شده‌اند، اکرم، مادر خانواده روبه من می‌کند و می‌گویند: «یکی از فرزندانم حافظ پنج جزء قرآن است و از سوی مؤسسه‌اش با عنوان بشارت المصطفی(ص) کرشته شهریار به اینجا آمده‌ایم و خواستیم با این حضورمان مکتبمان را حفظ کنیم».

زهرا فرزند خانواده می‌گوید: «سال دومیست که برای دیدن مسابقات حضور پیدا می‌کنیم و با شنیدن تلاوت قاریان و حافظان قرآن فرد انرژی می‌گیرد و با وجود اینکه در سالن به دلیل ازدحام جمعیت جایی برای نشستن نبود اما بازهم از شنیدن تلاوت‌ها مقابل درب ایستادیم».

دیدن از نزدیک مسابقات بسیار لذت‌بخش‌ است

خانومی را دیدم که به همراه دو فرزند کوچکش در راهروی اصلی برگزاری مسابقات به دنبال درب ورودی بانوان می‌گشت او را راهنمایی کردم و سپس علت حضورش را جویا شدم، اولین جمله‌ای که نیره زرنگی گفت این بود «می‌خواستم بچه‌هایم با قرآن آشنا شوند» او که از طرف مسجد محله‌شان در تهران‌پارس آمده است، می‌گوید: «خودم هم دوست داشتم تا از نزدیک از قرائت‌هایی که می‌شود استفاده کنم با وجود اینکه هر سال از طریق تلویزیون این مسابقات را دنبال می‌کردم اما دیدن از نزدیک مسابقات بسیار لذت‌بخش‌ است».

نیره در پاسخ به این سؤال که چقدر حضور مستقیم در این مسابقات برای قرار دادن فرزندانتان در آموزش قرآن مؤثر است، ادامه می‌دهد: «خیلی زیاد دوست دارم پسرم بیشتر در حوزه قرائت قرآن و مفاهیم ورود پیدا کند. پسرم را در این مسابقات آوردم تا با نشان دادن هم سن و سالانش تشویق شود تا با انگیزه بیشتر در این راه وارد شود و بر سر کلاس‌های آموزش قرائتش شرکت کند و حتی برود برای هم کلاسی‌هایش تعریف کند».

انگیزه‌ام برای حفظ قرآن تقویت شد

نجمه کهندانی نیز که به اتفاق هم مسجدی‌هایش و با پسر شش ساله‌اش برای دیدن مسابقات آمده از منطقه تسلیحات تهران آمده است، می‌گوید: «چون خودم حافظ قرآن هستم، هرچند در ابتدای راه هستم و یک جزء از قرآن را حفظ کرده‌ام، دوست داشتم تا بیایم و ببینم که چگونه است و این باعث شد تا 30 جزء قرآنم را ان‌شاءالله تکمیل کنم».

از او پرسیدم آیا تصمیم دارد تا فرزندش را در کلاس‌های آموزش قرآن نام نویسی کند با وجود دیدن تلاوت قاری نوجوان، ادامه می‌دهد: «حتما تابستان در کلاس قرآن اسمش را می‌نویسم».

آقای محمدی هم که به اتفاق همسر و فرزندانش از شهرری در مسابقات آمده است، می‌گوید: «هرساله به همراه خانواده می‌آیم و بسیار برای پسرم و دخترم که دوره‌های قرآن را دنبال می‌کنند، شرکت کردیم چون تأثیرگذار است».

در میان انبوه مخاطبان، گروه‌هایی از سربازهای ارتشی در ادارات مختلف نیروی زمینی و نیروی دریایی و نیروی هوایی به چشم می‌خورد که شاید در حضور آنها اجباری بوده است اما فضای مسابقات و نمایشگاه برایشان دلپذیر بود چرا که با اشتیاق در کارگاه‌های جانبی که درحاشیه مسابقات و در سالن‌های جانبی در حال برگزاری بود حضور پیدا می‌کردند و با دقت تمام و با سؤالاتی مباحث ارائه شده در نشست‌ها را که بیشتر پیرامون حفظ قرآن است را دنبال می‌کنند که حکایت از جذاب بودن مطالب ارائه شده و علاقه‌ آنها برای قرار گرفتن در این مسیر دارد.

حضور پسران نوجوان از پایگاه‌های بسیج

پیش گروهی از این پسران نوجوان که سنشان 10 سال هم نبود رفتم، آنها که از طرف پایگاه شهید کلاهدوز مسجد قمر بنی‌هاشم اسلامشهر آمده‌اند، می‌گویند: «دومین سالیست که برای دیدن مسابقات آمده‌ایم و از شنیدن تلاوت قرآن به خصوص قاریان معروف که افتخاری می‌خوانند، شاد می‌شود و آرامش پیدا می‌کند».

آنها با تأکید براینکه پایگاه محله‌مان بسیار فعال است و اینها موجب شده تا در مسابقات قرآن حضور پیدا کنیم، ادامه می‌دهند: «اصلاً از شرکت در این مسابقات و دیدن این نمایشگاه جانبی خسته نشدیم. خستگی چیست وقتی اینهمه غرفه‌های خوب است و آمده‌ایم قرآن را گوش دهیم و از نزدیک اجرای قاریان را ببینم». حاج‌زاده هم که با پایگاه بسیج محلشان برای دیدن مسابقات از شهرری آمده است، می‌گوید: «برای اولین بار است که برای دیدن مسابقات آمده است و خیلی عالی بود».

پس از اینکه صدای اذان در سالن طنین انداز می‌شود و اکثریت مخاطبان و متسابقان برای شرکت در نماز جماعت سالن‌ها را ترک می‌کنند و به سمت محلی که برای خواندن نماز قرار داده شده است می‌روند. نکته جالب ازدحام دوباره مردم پس از پایان نمازها پشت درب‌های ورودی سالن‌ برگزاری مسابقات است که با انرژی مضاعفی منتظرند تا انتظامات درب‌ها را باز کنند و قرائت‌های پایانی متسابقان، ابتهال‌خوانی و تلاوت زیبای قاری افتخاری را بشنوند و سپس با لذت سرشاری که از شنیدن طنین زیبای قرآن بر جانشان نشسته است به زندگیشان با علاقه‌ بیشتری و با توجه به آیات الهی ادامه دهند.

یادآور می‌شود، سی و دومین مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران از جمعه، 25 اردیبهشت‌ماه در سالن اجلاس سران آغاز شده است و امشب، اول خردادماه طی مراسمی پایان می‌یابد.

captcha