مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در مورد اقدامات دستگاه دیپلماسی در قبال نامه رهبر معظم انقلاب به جوانان اروپایی و آمریکایی اظهار کرد: ابتکار رهبر معظم انقلاب در نگارش نامه به جوانان اروپا و آمریکا و توصیه به دریافت مستقیم اسلام از طریق مراجعه به متون اصلی و دوری از تبلیغات منفی علیه اسلام، اقدام بدیعی بود که با شناخت دقیق و هوشمندانه از جامعه مخاطب در فضای مجازی صورت گرفت.
وی افزود: این اقدام نشان داد که دسترسی و نیز دیالوگ مستقیم با جوانان تا چه میزان میتواند در زمینههای ذهنی و روانی آنها اثرگذار باشد.
افخم با اشاره به اقبال گسترده جوانان اروپایی و آمریکایی به نامه رهبر معظم انقلاب گفت: بر اساس اطلاع و برآوردی که در حوزه رسانه داشتیم این نامه با استقبال جوانان مواجه شد؛ در عین حال بهت کمنظیری را در بین رسانهها ایجاد کرد؛ چرا که ایشان به صورت جامع و فراگیر به موضوعات پرداخته بودند.
وی یادآور شد: با اینکه این نامه جوانان اروپا و آمریکا را خطاب قرار داده بود اما وزارت امور خارجه آن را به تمامی نمایندگیهای خود در مناطق مختلف جهان ارسال کرد و سفارتخانههای ما مبادرت به انتشار پیامهای این نامه در فضای مجازی و در ارتباطات خود کردند.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: یکی از کارهای خوبی که صورت گرفت این بود که نامه رهبر معظم انقلاب در مناطق مختلف ترجمه شد لذا این نامه یکی از آثار کمنظیری است که به تمام زبانهای نادر دنیا ترجمه شده و در اختیار جهانیان قرار گرفته است.
وی گفت: علاوه بر وزارت امور خارجه، جوانان و گروههای فعال خصوصاً گروههای مرتبط با حوزه صلح، امنیت و برابری حقوق از این پیام استقبال کردند و در انتشار این متن اقدامات بسیار خوبی انجام دادند، همچنین سایر نهادها و مراکز از جمله سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی فعالیتهای خوبی در این حوزه داشتهاند.
افخم تصریح کرد: خارج از حوزههای اجرایی، بسیاری از علاقهمندان در داخل کشور در قالب گروهها و سازمانهای مردمنهاد در شبکههای اجتماعی در این زمنیه فعال شدند و حتی از وزارتخانهها نیز پیش گرفتهاند؛ وزارت امور خارجه نیز به سهم خود سعی کرده اقداماتی را انجام دهد و به نظر میرسد تا مرحلهای کارها خوب پیش رفته و باید ادامه پیدا کند.
وی با بیان اینکه انتشار نامه رهبر معظم انقلاب همچنان در دستور کار است، اظهار کرد: این نامه پیامی نیست که صرفاً ویژه یک مقطع، یک ماه یا یک هفته باشد بلکه پیامی است که یک نسل را خطاب قرار داده و نیازمند اقدامات جدی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان نشر آثار اسلامی را اقدامی ضروری دانست و گفت: لازم است این اقدام صورت گیرد تا جوانان سراسر جهان بتوانند این آثار را با سهولت مطالعه و درک کنند.
افخم افزود: با توجه به فرهنگهای مختلفی که در سطح جهان وجود دارد باید این متون متناسب با فرهنگ و زمینههای فکری جوانان در اختیارشان قرار گیرد که این امر در حوزه مسئولیت دیگر سازمانها و نهادهاست که بتوانند با تهیه متون ساده، روان، گویا، صحیح و سلیس متون اصیل اسلام را به مخاطبان ارائه کنند.