کد خبر: 3307517
تاریخ انتشار : ۰۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۹

یادواره «فتح خون» برگزار شد/ ضرورت معرفی اسطوره‌های دفاع مقدس

گروه هنر: یادواره شهدای سوم خرداد شب گذشته همزمان با فرا رسیدن سی‌وسومین سالروز حماسه ماندگار آزادسازی خرمشهر و روز مقاومت، ایثار و پیروزی در فرهنگسرای فردوس برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی فرهنگسرای فردوس، یادواره شهدای سوم خرداد شب گذشته (سوم خرداد) همزمان با فرا رسیدن سی‌وسومین سالروز حماسه ماندگار آزادسازی خرمشهر و روز مقاومت، ایثار و پیروزی در فرهنگسرای فردوس برگزار شد. حسن احمدی، راوی هشت سال دفاع مقدس در این مراسم اظهار کرد: با توجه به فرمایش بزرگانی چون حضرت امام خمینی(ره) و شهید حجت‌الاسلام و المسلمین سیدعلی اندرزگو، قرار است نظام جمهوری اسلامی ایران پرچم را به دست پرچمدار اصلی بدهد، بنابراین باید در کوره‌های رنج آبدیده شویم.
وی با بیان این که خرمشهر یادآور حماسه‌های مردان آهنین جنگ است، افزود: در سال 1359 دشمن با لشگرهای 3 زرهی، 5 مکانیزه و تیپ‌های 15 مکانیزه و 16 زرهی عراق به خرمشهر حمله کرد در صورتی که رزمندگان دلاور اسلام در سال 1361 تنها با 700 نفر از بسیجیان لشگر 14 امام حسین(ع) خرمشهر را فتح کرد.
احمدی ادامه داد: همزمان با سقوط خرمشهر مدافعان گردان 151 دژ، شماری از تفنگداران دریایی، نیروهای سپاه پاسداران به همراه مردم غیرنظامی خرمشهر بودند، این در حالی است که همزمان با فتح خرمشهر در سال 61 لشگرهای 3 زرهی و 11 پیاده عراق با استحکامات دفاعی، پشتیبانی هوایی، توپخانه و ... به عنوان مدافع در این شهر حضور داشتند.
این راوی دفاع مقدس در بخشی دیگر از این مراسم به مقایسه مدت زمان نبرد همزمان با سقوط و آزادسازی خرمشهر پرداخت و گفت: دشمنان تازه نفس، با آمادگی کامل و همراهی پشتیبانی هوایی و توپخانه پس از 35 روز توانستند این شهر را به دست گیرند؛ این در حالی است که دلاورمردان ایران پس از 20 روز نبرد سخت در عملیات بیت‌المقدس تنها در نیم روز خرمشهر را فتح کردند.
وی یادآور شد: دشمنان در سال 59 تنها شماری از مردم خرمشهر و نیروهای نظامی زخمی را اسیر کردند و رزمندگان اسلام که 700 نفر بودند توانستند 12 هزار و 400 نفر از نظامیان عراقی را به اسارت درآورند.
احمدی در ادامه یادی از شهید دریاقلی سورانی کرد و با تاکید بر ضرورت معرفی اسطوره‌های دفاع مقدس، بیان کرد: شهید سورانی در ماه‌های آغاز جنگ، زمانی که آبادان در محاصره نیروهای بعثی بود، غافلگیرانه از رودخانه بهمنشیر وارد آبادان شد. تنها او بود که متوجه نیت شوم دشمن شد و با شجاعت و عزمی وصف‌ناشدنی مسافت 9 کیلومتری را با دوچرخه‌ای کهنه طی کرد تا مدافعان شهر را از نیت شوم دشمن با خبر سازد و پس از آن بود که با حضور رزمندگان و مردم شهر، دشمن به آن سوی بهمنشیر رانده و خونین‌شهر آزاد شد.
پرده‌خوانی وقایع فتح خرمشهر
اجرای مراسم پرده‌خوانی در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و یادآوری رشادت‌های رزمندگان در عملیات آزادسازی خرمشهر از دیگر بخش‌های این مراسم بود. حجت‌الاسلام و المسلمین سیدمرتضی میرغفاری، راوی دفاع مقدس با پخش تصاویری از حمله به خرمشهر و دلاورمردی‌های رزمندگان اسلام به بازگویی خاطراتی همچون انفجار 31 شهریورماه سال 59 در فرودگاه مهرآباد، حمله همزمان هوایی به 9 شهر ایران و ... پرداخت.
نمایشگاه عکس دفاع مقدس با هدف گرامیداشت یاد و خاطرات دوران انقلاب اسلامی همزمان با این ویژه برنامه در فرهنگسرای فردوس برپا شد، در این نمایشگاه عکس‌هایی از مراسم تشییع پیکر 1200 شهید جنگ تحمیلی در مسیر میان دو شهر دزفول و اندیمشک، منطقه عملیاتی کربلای 5، تشییع پیکر علی حلاجیان از شهدای عملیات والفجر 8، انتقال اسرای عراقی به پشت جبهه در عصر سوم خرداد، محوطه بندر پس از فتح خرمشهر و ... به نمایش گذاشته شده است.
مراسم گرامیداشت سی‌وسومین سالروز حماسه ماندگار آزادسازی خرمشهر و روز مقاومت، ایثار و پیروزی با اجرای قطعاتی توسط گروه بین‌المللی همخوانی و مدیحه‌سرایی «طه» به کار خود پایان داد.

captcha