به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی و خبری جماران، پروژه ملی و فاخر حرم بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، روز چهاردهم خرداد امسال در بیستوششمین مراسم گرامیداشت حضرت امام خمینی(ره) با حضور مقام معظم رهبری افتتاح میشود.
به همین مناسبت، حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی انصاری، رئیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) طی نشستی با مدیران رسانههای گروهی به تشریح مراحل تشییع و تدفین پیکر امام، دلایل انتخاب محل دفن ایشان و ساخت حرم امام راحل پرداخت و با اشاره به سؤالات گوناگونی که در این مورد در افکار عمومی مطرح است برای اولین بار و به تعبیر خودش شاید آخرینبار نکات و خاطراتی را بازگو کرد.
وی همچنین در مورد درخواستهای متعددی که از مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) برای پاسخ دادن به سخنان و اظهارات گوناگون حول شخصیت امام بیان میشود، پاسخ داد.
محمدعلی انصاری در این دیدار گفت: در زمان مناسب راجع به طرح موضوع محل دفن امام از سوی یادگار امام، مرحوم حاج احمدآقا بیشتر صحبت میکنیم لیکن در این جلسه از نقطهای شروع میکنم که همه اطبا و مسئولان به این نتیجه رسیدند که حضرت امام(ره) در آستانه ارتحال است و آن شب، شب تلخ و تاریخی 14 خرداد بود. تقریباً در آخرین دقایقی که امام خمینی (ره) نفسهای آخر را میکشیدند و همه ناامید از بازگشت امام شدند این موضوع مطرح شد که پس از رحلت امام محل دفن ایشان کجا باشد؟ تشییع چطور انجام شود؟ و مقدمات این کار بزرگ را چه کسانی باید انجام دهند؟ یادم هست درجلسه ویژهای که در جماران برگزار شد مسئولان وسران نظام، جمعی از اعضای حوزه علمیه قم و جمعی از شریف بیت امام در آن حضور داشتند راجع به دو موضوع بحث شد. یکی اینکه مراسم تشییع از چه زمانی و با چه سبکی برگزار شود؟ و دوم اینکه امام کجا دفن شود؟ تقریباً اتفاق نظر شد که حداقل یکی دو روز برای فراهم کردن مقدمات تشییع باید فرصت داشته باشیم تا امکانات لازم آماده شود و از بعد امنیت و سایر مسائل برنامهریزی شود. همه به این نتیجه رسیدند که تشییع حضرت امام از مصلای تهران با یک روز توقف و استقرار پیکر مطهر حضرت امام در مصلی انجام شود. بلافاصله بعد از آن ستادی را در جماران تشکیل دادیم و عناصری از مسئولان سپاه، بسیج، حوزه علمیه قم، جهاد سازندگی و دستگاههای دیگر و تنی چند از شخصیتها این موضوع مطرح و برای تشییع و خاکسپاری تقسیم کار کردیم.