کد خبر: 3307781
تاریخ انتشار : ۰۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۶
هادی دیباجی:

نقش‌های مثبت را با رفتارهای کلیشه‌‌ای نابود کرده‌ایم

گروه هنر: بازیگر نقش طلبه در فیلم «سیب و سلما» گفت: با رفتارهایی که برای نقش‌های مثبت در نظر گرفته‌ایم و دائم نیز در پی تکرار آنها هستیم باعث شده‌ایم که این نقش‌ها بسیار بی‌کیفیت شوند.

هادی دیباجی، بازیگر سینما و تلویزیون در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این‌که نقش‌های مثبت جا برای کار کردن ندارد، اظهار کرد: بازی در نقش شخصیت‌های مثبت در سینما برای من از فیلم «سیب و سلما» آغاز شد. در آن فیلم من نقش یک طلبه جوان را بازی می‌کردم. بعد از این فیلم بود که سعی کردم دیگر نقش‌های مثبت را بازی نکنم، حتی راضی بودم نقش منفی را قبول کنم، ولی رو به سمت شخصیت‌های مثبت نیاورم. دلیل این امر نیز کاملاً مشخص است، زیرا متاسفانه در سینمای ما به هیچ وجه به روی شخصیت‌های مثبت کار و تمرکز لازم صورت نمی‌گیرد.

وی افزود: وقتی از کلیشه شدن در نقش‌های مثبت صحبت می‌کنم، منظورم این است که در این دست کارها بازیگر قدرت مانور ندارد و دائماً در حال تکرار کارهایی است که در فیلم‌های دیگر هم آنها را مشاهده کرده‌ایم. برای نمونه خواندن نماز یا داشتن اسامی خاص یکی از ویژگی‌هایی است که همیشه در قبال چنین کاراکترهایی وجود دارد. این سطحی‌نگری هم به عقیده من از ضعف فیلمنامه‌نویسان ما حاصل نمی‌شود، بلکه سانسورهایی که صدا و سیما برای برنامه‌سازان تعیین کرده باعث شده که راه فراری برای رهایی از این معضل وجود نداشته باشد.

تنها معصومین(ع) بری از اشتباه هستند

بازیگر فیلم سیب و سلما ادامه داد: درباره ضعف نقش‌های مثبت در فیلم‌ها و سریال‌های سینمایی و تلویزیونی باید به یک نکته دیگر هم اشاره کنم. آن نیز این است که برای این قبیل شخصیت‌ها به هیچ وجه امکان خطا و لغزشی در نظر گرفته نشده است. این وضعیت در شرایطی است که در دین مبین اسلام تاکید شده که تنها معصومین(ع) هستند که خطا نمی‌کنند و دیگر آدم‌ها‌ ممکن است اشتباهاتی در زندگی داشته باشند، اما این امر مهم در تولیدات نمایشی به هیچ وجه لحاظ نمی‌شود.

دیباجی در پاسخ به این سؤال که آیا به لحاظ فردی وی خود را یک فرد مذهبی می‌داند یا خیر، گفت: من در خانواده‌ای به دنیا آمده‌ام که روحانیت در آن نقشی جدی دارد. برای همین از همان ابتدا به یکسری اصول پابند بوده‌ام که تا به امروز به آن هم وفادار هستم؛ البته شاید این قواعد از طرف دیگران رعایت نشود، ولی من خود را ملزم می‌دانم که به آن متعهد باشم.

وی در پاسخ به این سؤال که به واسطه شایعه‌هایی که درباره سینما مطرح است، برای ورود به این حیطه از طرف خانواده با سخت‌گیری مواجه نشده است، بیان کرد: من فارغ‌التحصیل دانشگاه صدا و سیما هستم، اما به یاد دارم وقتی که می‌خواستم وارد هنرستان شوم از سوی معلمانم به شدت از این کار منع می‌شدم، چون وضعیت درسی خوبی داشتم و آنها فکر می‌کردند تصمیم من باعث افت تحصیلی من خواهد شد، اما در همان زمان مادرم پشت تصمیم من ایستاد و گفت که فرزندم باید راهی را طی کند که به آن علاقه‌مند است، البته پدربزرگ و عمویم که هر دو عالم هستند کمی در این باره دودل بودند و توصیه می‌کردند که اگر می‌خواهم در این زمینه فعالیت کنم باید در انتخاب نقش‌هایم دقت ویژه داشته باشم، برای همین نیز بیشتر باید شخصیت‌هایی را بازی کنم که همانند «سیب و سلما» بار دینی آنها بالا است.

انقلاب سینما را پالایش کرد

وی درباره محیط حاکم بر سینما چنین توضیح داد: اگر من می‌خواستم در دوران پیش از انقلاب هنر را تجربه کنم، مطمئناً پدر و مادرم به هیچ وجه با آن موافقت نمی‌کردند، چون سینمای آن موقع در اختیار فیلم فارسی بود؛ سینمایی که به هیچ وجه به اصول اخلاقی و دینی پایبندی نداشت، اما به یمن انقلاب اسلامی وضعیت بسیار بهتری بر سینما حاکم شد و می‌توان گفت که روابط حاکم در آن متکی بر ارزش‌های اخلاقی و دینی است.

این بازیگر جوان در پایان سخنان خود تاکید کرد: درباره شایعه‌هایی که پیرامون سینما به گوش می‌رسد هم باید بگویم، در معرض دید بودن باعث شده این حیطه بیش از دیگر بخش‌ها زیر ذره‌بین باشد، در غیر این صورت تمامی حرف‌هایی که درباره سینما مطرح می‌شود درباره دیگر مشاغل نیز وجود دارد، اما آنها را باید محکوم کرد، برای همین این گونه قضاوت کردن بی‌انصافی است که بخواهیم برای خطا یک یا چند فرد کل آن حرفه را زیر سؤال ببریم.

captcha