به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، کتاب «عهد مشترک» مروری بر مستندات قرآنی و معارف انقلاب اسلامی مندرج در پیام تاریخی حضرت آیتالله خامنهای در اولین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره) از سوی انتشارات صهبا منتشر شد.
این کتاب شامل دو فصل با عناوین «مبانی، خصوصیات و مواجهات انقلاب اسلامی ایران» و «معارف، مقاصد و توقعات انقلاب اسلامی ایران» است که در فصل نخست به موضوعاتی چون توحید؛ نخستین پیام اسلام، مصائب اسلام حداقلی، معجزه اسلام انقلابی، شاخصهای دیگر خط امام(ره) و برنامههای دشمنان پرداخته و فصل دوم به اسلامی شدن جامعه، عدالت اجتماعی، پیوند مردم و مسئولان، جهاد اقتصادی، مبارزات، جایگاه و رسالت روحانیت شیعه اختصاص یافته است.
همه سخنرانیهای منتشر شده حضرت امام خمینی(ره) در مجموعه بیست و یک جلدی «صحیفه امام» گردآوری شده، اما درخشانترین پیامهای آن مرد الهی به مردم، پیامهای مندرج در جلد آخر صحیفه است که راه و هدف ایشان را برای پویندگان مکتب خمینی کبیر(ره) به روشنی مشخص میکند.
یکی از یادگارهای دوران پرافتخار و درخشنده حکومت علوی، نامههایی از امیرالمؤمنین(ع) است که برای مردم به نگارش درمیآوردند و در قالب «عهد» روانه بلاد میکردند؛ این عهدها که دست به دست بین شیعیان گشت و سینه به سینه به نسلهای دیگر منتقل شد، امروز سندهای زندهای است برای هر کس که بخواهد متعهد به عهدهای علوی شود.
اگر از بیانات معظمله کتابی ساخته میشد که در آن مبانی انقلاب اسلامی و تکالیف و تعهدات مردم نسبت به انقلاب و نظام آمده باشد، پاسخ نیازی بزرگ و دغدغهای مهم داده میشد، کتابی که همچون عهدی مشترک، بین مردم و حضرت آقا باشد، دست به دست بین متعهدان به انقلاب بگردد و به اثری ماندگار، برای نسلهای آینده انقلاب تبدیل شود و سال به سال تجدید، ویرایش و نو به نو شود.
عهد مشترک عنوان کتابی است که رسالتی تاریخی را برعهده دارد، رسالت ابلاغ اصلیترین معارف و مبانی انقلاب، از زبان مقام معظم رهبری به مردم، به هر کس که میخواهد داشتهها و بایستههای انقلاب را بداند، به هر کس که میخواهد با شناخت اجزای سازنده انقلاب، عمل خود را طبق اجزای پیش برنده انقلاب تنظیم کند و متعهد به عهدها و تکالیف ولایی نظام باشد.
علاوه بر ملاک جامعیت برای انتخاب قسمتی از بیانات، ویژگی مهمی در پیام اصلی وجود دارد که جهت دیگری را در سبک باز کرد و آن «قرآنی بودن» پیام است. در پیام، یازده آیه کلیدی و اصلی اکثراً بدون توضیح، در انتها یا ابتدای یک فراز استفاده شده است. با تعمق در متن پیام، مشخص میشود که برای تنظیم آن، نگاه ویژهای به قرآن کریم شده و اساس و پایه کار، بر فکری قرآنی بنا نهاده شده است.
در این کتاب فرازهایی که آیات شاخص اجتماعی و سیاسی قرآن در آن استفاده شده بود، در اولویت اول قرار گرفت و به منظور اتقان کار، آیات شاخص اجتماعی و سیاسی در کل قرآن نیز استخراج و استفاده معظمله از آنها در بیانات جستجو شد.
انتشارات مؤسسه جهادی صهبا کتاب «عهد مشترک» را با شمارگان 3 هزار نسخه روانه بازار نشر کرده و در اختیار علاقهمندان قرار داده است.
چون تکیه این کتاب بر منظومه قرآنی حاکم بر فکر معظمله واقع شده، سبک جدیدی برای پاورقی آیات قرآن وضع شده تا به قرآنی شدن کتاب کمک کند. بدین ترتیب که برای برخی از پاورقیها، علاوه بر ترجمه ساده و روان، ترجمهای تفصیلی از آیه تنظیم شده و در کنار ترجمه آمده است.