اسماعیل آذر، مدیر گروه تالیف و نگارش «قرآن در شعر پارسی» در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) عنوان کرد: «قرآن در شعر پارسی» کتابی چهار جلدی است که توسط انتشارات سخن به بازار نشر آمده.
وی با بیان اینکه حداقل 15 هزار بیت قرآنی در اشعار فارسی داریم، عنوان کرد: هر جلد این اثر حدود 850 تا هزار صفحه است و از ویژگیهای منحصر به فرد آن رعایت ترتیب الفبایی و گزارش دایرةالمعارفی در آوردن مقالات درباره هر شاعر است که تاکنون سابقه نداشته.
آذربا بیان اینکه به تمام شاعران کهن فارسی در این اثر پرداخته نشده است، افزود: این اثر به تحلیل و بررسی تاثیرپذیری شاعران بزرگ فارسی از رودکی تا زمان معاصر از آیات قرآن میپردازد و شاعرانی را که از این منظر قابل توجه نیستند، لحاظ نکرده است.
آذر اظهار کرد: در میان شاعران مشهور قرون اول هجری، رودکی اشعار زیادی متأثر از قرآن کریم ندارد، ولی برای مخاطبان جالب توجه است که اشعار زیادی از منوچهری دامغانی و انوری متأثر از آیات قرآن بر جای مانده و 76 بیت انوری شامل این مقوله میشود.
وی افزود: گروهی از مشاوران ادبی و قرآنی در تالیف این کتاب همکاری کردهاند و هزینه این کار حجیم را محمد فلاحتیان تقبل کرده است.
آذر همچنین اظهار کرد: در این اثر از راهنمایی آیتالله محمدی گلپایگانی درباره ترجمه زندهیاد محمدمهدی فولادوند و آیتالله العظمی مکارمشیرازی بر قرآن کریم استفاده شده و سعی کردهایم تا حد امکان متنی بیاشتباه را عرضه کنیم.
خدمت به عرصه پژوهش قرآنی کمتر از انجام کار خیر نیست
محمد فلاحتیان، مدیرعامل شرکت پرشین فولاد که هزینههای این طرح را تقبل کرده نیز در این باره به خبرنگار ایکنا گفت: خدمت به قرآن کریم، بهترین عبادت محسوب میشود و خوشحال هستم با مشارکت در این طرح، توانستم در خدمت پژوهشگران عرصه ادب و تحقیقات قرآنی باشم.
وی افزود: کسانی که توانایی مالی کافی دارند، میتوانند در کنار مدرسه و بیمارستانسازی در اشاعه فرهنگ و خدمت به عرصه پژوهش نیز گام بردارند که اجر این کار کمتر از انجام کار خیر نیست.
محمد فلاحتیان به همراه شش برادر خود موقوفهای قرآنی دارند و به انجام پژوهشهای مذهبی در کشور کمک میکنند.