کد خبر: 3311275
تاریخ انتشار : ۱۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۸

همایش «امام و انتظار» در توکیو برگزار شد + عکس

شعب خارجی: همایش «امام و انتظار» با حضور ایرانیان و شهروندان ژاپنی در سالن «فردوسی» شهر «توکیو»، پایتخت ژاپن برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از رایزنی فرهنگی ایران در ژاپن، به مناسبت سالروز میلاد با سعادت منجی عالم بشریت حضرت امام مهدی(عج) و بیست‌و‌ششمین سالگرد ارتحال بنیانگذار و معمار انقلاب اسلامی ایران حضرت امام خمینی(ره) و ارج‌نهادن به قیام پانزدهم خرداد ماه 1342،  عصر روز چهارشنبه، سیزدهم خرداد، مراسمی با حضور ایرانیان و شهروندان ژاپنی‌ در سالن فردوسی شهر توکیو برگزار شد.
مراسم با تلاوت آیاتی از قرآن مجید آغاز شد، سپس یکی از حضار اشعاری در خصوص میلاد امام زمان(عج) قرائت کرد.
رضا نظر‌آهاری، سفیر جمهوری اسلامی ایران در ژاپن در این مراسم ضمن تبریک نیمه شعبان و میلاد امام زمان (عج) و تسلیت به مناسبت سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی‌(ره) و گرامیداشت فداکاری‌های امام در طول حیات به ویژه قیام خونین پانزده خرداد، هم‌زمانی این رویداد ها را مرتبط با یکدیگر خواند. چرا که امام خود منادی اصل انتظار بودند و قیام حضرت امام، ادامه مسیر علمای شیعه به خصوص از دوره صفویه تا دوران انقلاب بوده است. 
مفهوم انتظار از دیدگاه امام خمینی(ره)
وی در ادامه به بررسی انتظار از دیدگاه امام خمینی(ره) پرداخت و شاخصه حرکت و قیام امام را ذکر کرد و گفت:  امام برای عدالت قیام کردند و وجه شاخص و یکی از اصول شیعه نیز همین نکته است.


نظرآهاری همچنین به بیان خصوصیات حاکم در مذهب تشییع اشاره کرد و امام(ره) را منادی عدل خواند و در پایان گفت: امام خمینی(ره) با بیان بحث انتظار فرج و قیام از کج‌روی‌ها و انحرافات جلوگیری کردند.
سخنران دیگر این همایش آقای کن جی تومیتا، اسلام‌شناس ژاپنی، استاد دانشگاه «دوشیشا»ی شهر «کیوتو»، مؤلف کتاب «امام خمینی(ره)» و مترجم کتب حضرت امام (جهاد اکبر و ولایت فقیه) به زبان ژاپنی بود.


وی اظهار کرد: بنده از پدری بودایی و مادری مسیحی در کشور سکولار ژاپن متولد شدم و اولین‌بار که به ایران سفر کردم، قبل از انقلاب بود، از آن زمان ایران وطن دوم بنده محسوب می‌شود. 
معرفی امام(ره) به عنوان صدمین شخصیت برتر دنیا توسط اسلام‌شناس ژاپنی
کن جی تومیتا افزود: امسال هم‌زمان با بیست‌و‌ششمین سالگرد ارتحال امام خمینی توانستم زندگینامه امام را با همکاری شرکت «یاماکاوا» تألیف و منتشر کنم. این شرکت یک پروژه به عنوان صد شخصیت برتر دنیا را شروع کرده بود که صدمین و معاصرترین آن به معرفی امام خمینی اختصاص یافته بود و بنده افتخار تألیف آن را داشتم. 
وی تصریح کرد: یک استاد ژاپنی اسلام‌شناس بازنشسته به نام آقای کامورا این پروژه مطالعاتی را به من پیشنهاد کرد و گفت ابتدا افکار و اندیشه امام خمینی را مطالعه کن. از آن موقع کم کم مطالعه کردم و اولین کارم ترجمه کتاب ولایت فقیه و جهاد اکبر امام خمینی به زبان ژاپنی بود. از اینکه نتوانسته ام حق را ادا کنم و جایگاه، شخصیت و خدمات امام خمینی را به طور کامل در یک جلد کتاب ارائه نمایم، از همه پوزش می‌طلبم و امیدوارم من را ببخشید.
این اسلام‌شناس ژاپنی ادامه داد: بنده برای شروع مطالعه اندیشه‌های حضرت امام، ابتدا از مطالعه کتب احکام و بینش اسلامی دبیرستان‌های ایران شروع کردم و برای گرفتن پاسخ بسیاری از سؤالاتی که در ذهنم شکل گرفته بود، راهی قم و حوزه علمیه این شهر شدم. در آنجا پس از مصاحبت با علما، مطالب مبسوطی در خصوص موضوعاتی نظیر اجتهاد، ولایت فقیه و... دریافت نمودم که سال‌ها بعد در تألیف این اثر کمک‌های شایانی به من کرد. وی در خاتمه به معرفی این اثر فاخر و بخش‌های مختلف آن پرداختند.
دیگر سخنران این همایش هوشنگ علی‌مددی، سرپرست رایزنی فرهنگی کشورمان در توکیو بود که ضمن تبریک به مناسبت میلاد امام زمان (عج) و تسلیت به مناسبت سالروز ارتحال حضرت امام و گرامیداشت قیام خونین 15 خرداد در بخشی از سخنان خود گفت: امام از کم‌نظیرترین و ممتاز‌ترین شخصیت‌های تاریخ بشریت پس از انبیا آسمانی و معصومین(ع) بوده است.


وی افزود: امام با اندیشه‌های بلند الهی وتلاش‌های صادقانه خویش مسیر تاریخ را دگرگون کرد و سرمنشأ تحولات عظیم در ایران و جهان شد.
هوشنگ علی‌مددی اظهار کرد: شاید امروز برای نسل جدید این سؤال مطرح باشد که امام خمینی چگونه توانست به چنین جایگاهی در ایران و جهان برسد؟.  آنچه حضرت امام خمینی را به عنوان رهبری ممتاز و بی‌نظیر مطرح نمود، مجموعه‌ای از ویژگی‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و عرفانی ایشان بود که در رأس همه اینها خدامحوری قرار داشت.
علی‌مددی در پایان برخی از وِیژگی‌های اخلاقی حضرت امام از جمله صداقت در گفتار و عمل، ساده‌زیستی،  نظم و انضباط، اندیشه و سیره سیاسی، رهبری و مدیریت، مدیریت بحران، قاطعیت و شخصیت، موقعیت‌شناسی، مردم‌داری، دشمن‌شناسی و وحدت میان مذاهب را برشمرد و با تبیین آنها سخنان خود را به پایان رساند.
آخرین سخنران همایش حجت‌الاسلام والمسلمین تاتسوئیچی (ابراهیم) ساوادا، مترجم قرآن کریم به زبان ژاپنی بود که ضمن تبریک و تهنیت به مناسبت نیمه شعبان و تسلیت و تعزیت به مناسبت بیست‌و‌ششمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی گفت: بنده ده روز قبل از ارتحال حضرت امام برای اولین‌بار به ایران سفر کردم. در این مدت در کلاس‌های درس، نظاره‌گر حزن و اندوه و اشک همدوره‌ای‌های خود برای شفای امام خمینی بودم. هر چند زبان فارسی نمی‌دانستم و برایم این صحنه‌ها جدید بود، به هر زحمتی متوجه شدم که این راز و نیاز و این اشک‌ها به خاطر شفای رهبر کبیر انقلاب است.
مترجم قرآن به زبان ژاپنی: اولین اشک ملت ایران را در زمان ارتحال امام(ره) دیدم 
وی افزود: اولین باری که اشک مردم شیعه ایران را دیدم نه در عاشورا بود و نه در دعا برای فرج امام زمان (عج)؛ بلکه به خاطر ارتحال امام خمینی بود که همه ملت ایران و شاید همه آزادگان جهان به ویژه شیعیان در این غم می‌سوختند و اشک می‌ریختند.


ساوادا در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جایگاه شیعه در مذاهب اسلامی گفت: آن چیزی که شیعه را از مذاهب و ادیان دیگر جدا می‌سازد، گریه و شوق شیعه است که در هیچکدام از ادیان وجود ندارد. در شیعه زمان ظهور مشخص نیست و هر روزه شیعیان در انتظار فرج آقا امام زمان (عج) به سر می‌برند. در صورتی که در دین بودا اعلام شده است که منجی انسان‌ها 5 میلیارد و ششصد و هفتاد میلیون سال پس از زمان تولد بودا ظهور خواهد کرد که در حال حاضر فقط 2600 سال از آن سپری شده است که در قیاس با عدد اول، تقریبا هیچ است و به باور خودشان این میزان را می‌بایست در انتظار ماند.
وی تصریح کرد: یکی از وجوه تمایز تشیع با سایر ادیان، همین مشخص‌نبودن زمان ظهورمنجی است یعنی این امکان وجود دارد که فردا، امام عصر(عج) ظهور کند.
در پایان همایش مداحان اهل بیت(ع) با مدیحه‌سرایی در مدح امام زمان (عج) و ‌حضرت امام خمینی(ره) فضای مجلس را عطرآگین کردند. همچنین پخش نماهنگ‌های گوناگون از زندگی افتخار‌آمیز حضرت امام خمینی(ره) و امام زمان(عج)  از برنامه‌های دیگر همایش بود.

برگزاری نمایشگاه استاد قیام 15 خرداد
لازم به ذکر است، در حاشیه همایش توکیو نمایشگاه عکس از زندگی حضرت امام خمینی(ره) و قیام خونین 15 خرداد با عنوان «عکس و اسناد قیام 15 خرداد  1342» به همراه نمایشگاه آثار حضرت امام به زبان‌های مختلف و کتاب‌هایی که توسط شخصیت‌های خارجی در مورد امام تألیف شده بود، در معرض دید علاقمندان و بازدیدکنندگان قرار گرفت.

captcha