حجتالاسلام والمسلمین حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) ضمن اشاره به صندوق مشارکت توسعه فرهنگ قرآنی و سرنوشت آن خاطرنشان کرد: در زمینه صندوق مشارکت توسعه فرهنگ قرآنی و راهاندازی آن در سال گذشته با موانعی مواجه بودیم.
وی افزود: این صندوق باید ابتدا در سازمان مدیریت به تصویب میرسید، چرا که باید در این سازمان به رسمیت شناخته میشد و بعد به مجلس میرفت، در آنجا با وجود قولهایی که گرفته بودیم، نهایتاً در لایحه بودجه اسم صندوق نیامد.
احتمال راهاندازی صندوق در امسال
وی اظهار کرد: صحبتهایی شده است که ممکن است در سال 94 این صندوق راهاندازی شود، اگر ما بتوانیم نامهای از سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور داشته باشیم و به خزانه برود میتوان از طریق این نامه حساب ویژهای برای صندوق باز کرد تا در نهایت صندوق راهاندازی شود.
اعلام خبر راهاندازی صندوق با توجه به قولهای دریافتی اعلام شد
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در پاسخ به این سؤال که در نشست خبری مهرماه سال 93 راهاندازی این صندوق به صورت رسمی اعلام شد، اما هنوز شاهد فعالیت رسمی آن نیستیم، بیان کرد: با توجه به اینکه در آن زمان وعدههای قوی گرفته بودیم، به طور رسمی اعلام کردیم که این صندوق راهاندازی شده است اما در لحظات آخر موانعی به وجود آمده مانع از راهاندازی صندوق شد.
ارسال نامه به رئیس مجلس
محمدی تصریح کرد: امسال گفته شد که نامهای را برای رئیس مجلس شورای اسلامی جهت راهاندازی صندوق ارسال کنیم که با وجود ارسال این نامه هنوز خبری از راهاندازی به ما اعلام نشده است. ما هر کاری که ممکن بود انجام دهیم را انجام دادیم، اما نتوانستیم صندوق را راهاندازی کنیم.
رئیس ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن کریم اظهار کرد: با همه این شرایط امیدواریم با توجه به راههایی که رفتهایم بتوانیم در سال 1394 صندوق توسعه مشارکت فرهنگ قرآنی را راهاندازی کنیم.
صندوق قرار است چه مشکلاتی را برطرف کند
وی در پاسخ به این سؤال که اگر صندوق راهاندازی نشود چه مشکلاتی به وجود خواهد آمد، گفت: هیچ مشکلی به وجود نمیآید، در حال حاضر و بدون وجود خارجی صندوق بودجه تخصیص و تقسیم میشود و مشکلی هم وجود ندارد.
محمدی در پاسخ به سؤال دیگری در مورد لزوم و اهمیت راهاندازی صندوق با توجه به اینکه نبود آن مشکلی هم ایجاد نخواهد کرد، گفت: اهمیت این صندوق به این است که تمرکز و شفافیت را در تخصیص بودجهها افزایش میدهد. به هر حال مکانی است که بودجهها در آن تمرکز مییابد و قطعاً آثار و برکاتی خواهد داشت اما نبود آن نیز مشکل حادی را در روند بودجه ایجاد نخواهد کرد.