کد خبر: 3314716
تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۵
محمدرضا کارگر:

نمایشگاه قرآن شرایط مناسب نمایش آثار خطی قرآنی را فراهم کند

گروه ادب: مدیرکل موزه‌ها و اموال منقول فرهنگی و تاریخی سازمان میراث فرهنگی با اشاره به تجربه تلخ سال گذشته که سبب آسیب‌رسانی به نسخ خطی قرآن شد، عنوان کرد: در صورتی که فضای مناسب با استانداردهای خاص برای عرضه نسخ خطی در نظر گرفته شود، آمادگی نمایش نسخ خطی موزه‌ها را داریم.

محمدرضا کارگر، مدیرکل موزه‌ها و اموال منقول فرهنگی و تاریخی سازمان میراث فرهنگی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) عنوان کرد: با توجه به تجربه تلخ سال گذشته، امسال احتمال نمایش نسخ خطی قرآنی در نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم بسیار ضعیف است. در عین حال در صورتی که مدیران نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم فضای مناسب با استانداردهای خاص را برای عرضه نسخ خطی در نظر بگیرند، آمادگی نمایش نسخ خطی موزه‌ها را داریم.

کارگر بر لزوم فراهم بودن شرایط حفاظت ایمنی و شرایط خاص رطوبتی و روشنایی برای نگهداری نسخ خطی قرآن کریم تاکید کرد و افزود: اگر نور تابیده به اوراق نسخ خطی، فیلتر شده نباشد، امواج یووی به آن صدمه وارد می‌کند. ضمن اینکه با تغییر شرایط محیطی امکان تغییر رنگ و آسیب دیدن کاغذ نسخ وجود دارد.

نمایش 30 نسخه خطی قرآن در نمایشگاه سال گذشته

مدیر کل موزه‌ها و اموال منقول فرهنگی و تاریخی سازمان میراث فرهنگی با بیان اینکه سال گذشته 30 نسخه خطی قرآنی از موزه ملی قرآن و تعدادی نسخه نیز از موزه رضا عباسی در نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم به نمایش گذاشته شد، گفت: به دلیل رطوبت غیرمتعارف کاغذ و نوشته‌های نسخ با آسیب‌هایی مواجه شدند که این بیم وجود دارد چنین مشکلی در سال جاری نیز وجود داشته باشد.

وی همچنین با بیان اینکه سیاست خرید نسخ خطی قرآنی برای موزه‌های کشور، اعلام نیاز موزه‌ها و مبلغ‌گذاری منصفانه فروشندگان است، افزود: اعتبار خرید اداره کل موزه‌ها و اموال منقول فرهنگی و تاریخی میراث فرهنگی مشترک با اعتبار تملک دارایی‌هاست و بخش اعظم آن نیز به اموال غیر منقول چون بناهای فرهنگی و ثبت شده اختصاص می‌یابد و بخش محدودی صرف خرید اموال منقول می‌شود که با توجه به اعلام نیاز موزه‌ها شورای کارشناسی به اولویت‌بندی بر اساس نیاز و نیز قیمت تعیین شده از سوی فروشندگان می‌پردازد.

قیمت‌های بالا مانع از خرید دو نسخه قرآن خطی در سال گذشته شد

کارگر با بیان اینکه در یک سال گذشته نسخه خطی قرآنی از سوی میراث فرهنگی خریداری نشده است، گفت: تنها دو مورد تقاضای خرید از فروشندگان حقیقی داشتیم که چون متاسفانه قیمت‌های بالایی را تعیین کردند نتوانستیم آنها را خریداری کنیم.

مدیرکل موزه‌ها و اموال منقول فرهنگی و تاریخی سازمان میراث فرهنگی افزود: برخی از دارندگان نسخ خطی قرآنی ادعا دارند که می‌توانند این نسخ را با قیمت‌های بسیار بالا در کشورهای دیگر به فروش برسانند در حالی که خروج این نسخ از ایران غیر قانونی است و خروج غیر قانونی نیز با پرداخت هزینه‌های بالا همراه است.

وی تصریح کرد: امیدواریم دارندگان نسخ خطی قرآنی همکاری بهتری با سازمان میراث فرهنگی داشته باشند و چه نیکوست که در اهدای این آثار پیشگام شوند.

captcha