کد خبر: 3314730
تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۳
کارگر خبر داد:

بازگشایی موزه دوران اسلامی پس از 12 سال/ توجه به کتابت آثار در راه‌اندازی موزه تخصصی قرآن

گروه ادب: مدیرکل موزه‌ها و اموال منقول فرهنگی و تاریخی سازمان میراث فرهنگی اعلام کرد: موزه دوران اسلامی که ۱۲ سال پیش تعطیل شده، مرداد امسال بازگشایی می‌شود.

محمدرضا کارگر، مدیرکل موزه‌ها و اموال منقول فرهنگی و تاریخی سازمان میراث فرهنگی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اعلام این خبر که موزه دوران اسلامی که ۱۲ سال پیش تعطیل شده بود، مرداد امسال بازگشایی می‌شود، عنوان کرد: این موزه که بخشی از موزه ملی ایران است، بزرگترین موزه تخصصی هنر و تمدن دوران اسلامی از سده‌های نخستین اسلام تا پایان دوره قاجار است و آثار مختلف معماری اسلامی، کتابت، سفال و فلز را شامل می‌شود.

کارگر با بیان اینکه در دولت نهم و دهم 130 میلیارد ریال برای تکمیل و بازسازی این موزه هزینه شد، افزود: در دو سال اخیر توانسته‌ایم این موزه را با اعتباری کمتر از 20 میلیارد ریال تکمیل کنیم.

مدیرکل موزه‌ها و اموال منقول فرهنگی و تاریخی سازمان میراث فرهنگی با بیان اینکه اکنون تنها موزه ملی قرآن در تهران فعال است، در پاسخ به این پرسش که آیا برنامه‌ای برای راه‌اندازی موزه تخصصی قرآن در استان‌های دیگر دارید، گفت: برنامه‌ای برای راه‌اندازی موزه تخصصی قرآن نداریم؛ چراکه قرآن‌های خطی باارزش جمع‌آوری شده و اکنون در موزه‌های آستان قدس رضوی(ع)، موزه نجفی و آستان مبارک حضرت معصومه(س) نگهداری می‌شوند. بنابراین خرید و تهیه قرآن‌های خطی جدید که دست چندم باشند مفید نیست.

وی افزود: در خرید نسخ خطی قرآن برای راه‌اندازی موزه تخصصی باید به تنوع آثار و اهمیت کتابت آنها توجه خاص شود. خوشبختانه در سال‌های اخیر هیچ مورد مفقود شده در حوزه نسخ خطی از موزه‌های کشور گزارش نشده است.

captcha