کد خبر: 3315521
تاریخ انتشار : ۲۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۰
دبیرکل مجمع بیداری اسلامی مطرح کرد:

رسانه‌های استکبار می‌خواهند جای ظالم و مظلوم را عوض کنند

گروه هنر: مراسم اختتامیه مسابقه بین‌المللی «کارتون و کاریکاتور یمن» سه‌شنبه، ۲۶ خردادماه با حضور مسئولان این مسابقه و شرکت‌کنندگان در فرهنگ‌سرای اندیشه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی فرهنگسرای اندیشه، سیدمسعود شجاعی طباطبایی، دبیر مسابقه بین‌المللی کارتون و کاریکاتور یمن در مراسم اختتامیه این مسابقه با بیان این که پس از تجاوزهای آل سعود به خاک یمن و کشتار مردم بی‌گناه این کشور تصمیم به برگزاری این مسابقه گرفتیم، اظهار کرد: این اتفاق نیازمند بحث، بررسی و کنکاش بود و هنرمندان کاریکاتوریست هم این خصلت را دارند که با زبان تصویری کاریکاتور و با استفاده از طنز تلخ، مخاطب را وادار به تفکر کنند.

کاریکاتور هنر افشاگر است

وی ادامه داد: وظیفه یک هنرمند در حوزه کاریکاتور، نشان دادن حقایق و برملا کردن نکاتی خاص در ارتباط با پدیده است. کاریکاتور در واقع یک هنر افشاگر است و به همین جهت خانه کاریکاتور، با مشارکت فرهنگ‌سرای اندیشه و سازمان بسیج مستضعفین شهرداری تهران موضوعات مربوط به این مسابقه را در دو بخش مطرح کرد.

شجاعی طباطبایی ضمن اشاره به موضوعات مطرح شده در فراخوان این مسابقه، گفت: داوری آثار با حضور علی‌رضا ذاکری، داود کاظمی و مسعود ضیائی در فرهنگسرای اندیشه انجام شد و در نهایت هیئت داوران شش هنرمند را شایسته دریافت جوایز اصلی این مسابقه دانست.

رئیس خانه کاریکاتور همچنین عنوان کرد: فضای رسانه‌ای درباره یمن به گونه‌ای شکل گرفت که امکان اشاعه چنین مفهومی را عملاً مشاهده نکردیم. فضای رسانه‌ای به گونه‌ای بود که حتی هنرمندان کاریکاتوریست را تحت تاثیر قرار داده بود. در ارتباط با مسابقه داعش حضور پرشمار هنرمندان کاریکاتوریست از کشورهای عرب، حتی مصر را شاهد بودیم، اما درباره مسئله یمن، حتی یک اثر هم از هنرمندان مصری ندیدم. با تک تک کاریکاتوریست‌های مصری ارتباط برقرار کردم و در وهله اول موضوعی که گفتند این بود که فضای رسانه‌ای در مصر به گونه‌ای است که اگر بخواهیم درباره اتفاقی مانند یمن در مسابقه حضور پیدا کنیم دچار مشکل خواهیم شد.

برخی هنرمندان برپایی مسابقه کاریکاتور یمن را دخالت فرض کردند

وی تصریح کرد: برخی دیگر از هنرمندان بحث برپایی نمایشگاه کاریکاتور یمن، از جانب ایران را به نوعی دخالت فرض می‌کردند و ما سؤال‌مان از آنها این بود که عربستان سعودی با تمام داشته‌هایش و حمایت‌های دیگر کشورها، هجوم نظامی را تهیه دیده است، چرا این حضور نظامی دخالت تلقی نمی‌شود، اما وقتی بانی یک اتفاق فرهنگی می‌شویم، آن را به عنوان دخالت تصور می‌کنید.

این هنرمند کاریکاتوریست از دیگر دلایل عدم حضور برخی هنرمندان بین‌المللی جهان عرب در این مسابقه را مباحث موجود بین‌ سنی و شیعه عنوان کرد و افزود: این اتفاق را برخی هنرمندان رویارویی بین سنی و شیعه تصور کردند و ما هم توضیح دادیم که این اتفاقی است که آمریکا و اسراییل به دنبال آن هستند.

منافع ملی ما حکم می‌کند از هر صدای آزادی‌خواهانه در جهان حمایت کنیم

سجاد نوروزی، رئیس فرهنگسرای اندیشه درباره برگزاری مسابقه بین‌المللی کاریکاتور یمن اظهار کرد: اگر امروز برای یمن برنامه‌ای برگزار می‌کنیم، جدای از وجه انسانی، دینی و عقیدتی که مکلف به این کار هستیم، حرکت در مسیر منافع ملی ماست. امروز منافع ملی ما حکم می‌کند که از هر صدای آزادی‌خواهانه و کنش ضد ظلم، در هر کجای گیتی به وجه احسنت حمایت کنند. این حمایت ممکن است گاهی شکل مادی به خود بگیرد و گاهی ممکن است در قالب یک رخداد هنری خود را نشان دهد.

رئیس مسابقه بین‌المللی کاریکاتور یمن با بیان این که در 35 سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به شهید دادن عادت کرده‌ایم، عنوان کرد: در دوران انقلاب و دفاع مقدس و بعدها نیز در مرزها و در مبارزه با اشراری که می‌خواهند مرزهای کشور را ناامن کنند شهید داده‌ایم و تازگی‌ها نیز از سوریه  شهید می‌دهیم. اگر امروز ایثارگران کشورمان در سوریه، یمن و عراق نجنگند، باید در کوچه پس کوچه‌های اهواز و کرمانشاه بجنگند.

این مسئول فرهنگی کشور گفت: چنین رخدادهایی شکل واقعی هنر و تعهد به سرنوشت انسانی است. آخرین آماری که در یمن اعلام شده 2 هزار و 280 کشته است. امروز همان اتفاق کشتار کودکان غزه توسط رژیم اسراییل در یمن رخ می‌دهد، با این تفاوت که این بار رژیمی این کار را می‌کند که ادعای مسلمانی و خادم حرمین بودن را دارد. در حالی که مولد وحشیانه‌ترین شکل تروریسم در دنیای امروز ماست.

وی کاریکاتورهای ارسال شده به مسابقه کاریکاتور یمن را رونمایی از یک توحش سازمان یافته رژیم متحجر دانست و تصریح کرد: رونمایی از این توحش و شناساندن این توحش بیشتر از هر کار دیگر اهمیت دارد. از 33 کشور در این جشنواره شرکت کرده‌اند و نمایشگاه آثار در طبقات اول، دوم و نگارخانه فرهنگسرای اندیشه وجود دارد.

نوروزی با اشاره به این که همیشه در فرهنگسرای اندیشه برنامه‌ها با ظرفیت حداکثری و حضور بسیار همشهریان و علاقه‌مندان برگزار می‌شود، عنوان کرد: امروز برنامه کمی خلوت‌تر است و البته من از این خلوت بودن خوشحالم، چراکه می‌دانم مخاطبان‌مان برای ادای دین به شهدای عزیز غواص رفته‌اند و به این خلوتی می‌بالم و برایم از برنامه‌های پرجمعت فرهنگسرا، خاطره‌انگیزتر است.

به گفته نوروزی وجود چنین مسابقات و جشنواره‌هایی نشان می‌دهد که روح تعهد به هنر هنوز زنده است و هنوز به مسیر خود ادامه می‌دهد و نویددهنده این است که ظلم روزی درهم خواهد شکست. هر جا که ملتی برای آزادی خود مبارزه کند، ایران حامی اوست.

یمن با قاطعیت پیروز شده است

حمید مقدم‌فر، دبیر کل مجمع بیداری اسلامی نیز با اشاره به تشییع 270 شهید، اظهار کرد: عموماً شهدای غواص مظلوم بودند؛ این شهدا شکل شهادت‌شان نیز مظلومانه بود و برخی از آنها به صورت زنده در گورهای دسته جمعی نهاده شدند. 

وی همچنین با اشاره به مسابقه کاریکاتور یمن، گفت: این مسابقه اتفاق بسیار خوب و مبارکی است. یمن به محکمی و قاطعیت کامل پیروز شده است و آل سعود به هیچ کدام از اهدافش نرسیده. گفت‌و‌گوهای ژنو آغاز می‌شود، ولی پیروزی قطعی حاصل کار مقاومت یمن بود.

مقدم‌فر افزود: جنگ یمن در دو جبهه جنگ فیزیکی و جنگ رسانه صورت گرفت. بسیج فوق‌العاده‌ای در رسانه‌های نظام سلطه با تمام توان و با پول‌های بسیار زیاد عربستان سعودی رخ داد تا مظلومیت مردم یمن را بپوشاند و به حاشیه ببرد. رسانه‌هایی مثل العربیه، الجزیره، اروپایی و آمریکایی همه بسیج شدند تا این مظلومیت را پنهان کنند و جای ظالم و مظلوم را عوض کنند.

دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی با تاکید بر این که جنگ نامتقارن رسانه‌ای علیه یمن هنوز ادامه دارد، گفت: یکی از علائم شکست جنگ رسانه‌ای، همین مسابقه بین‌المللی کاریکاتور است. یعنی جشنواره‌ای که با ابزار کاریکاتور و طنز و یکی از قالب‌های ارزان رسانه‌ای آغاز شد و کشورهای متعددی شرکت کردند و نشان داد که می‌شود در اقلیت بود، اما حق و حقیقت را به دنیا و افکار عمومی نشان داد و این جشنواره مشتی نمونه خروار است.

وی اضافه کرد: افتخار داریم کاریکاتوریست‌هایی وجود دارند که با انگیزه‌های انقلابی در میدان هستند و تلاش می‌کنند با استفاده از هنرشان پیام مظلومیت مظلومان دنیا را نشان دهند. زمانی این زبان، در دست سکولاریست‌ها و لائیک‌ها بود، اما امروز جبهه حق از این ابزار استفاده می‌کند و به کمک مظلومانه یمن می‌آید.

در پایان لوح تقدیر و جوایز برگزیدگان این مسابقه اهدا شد که اسامی این برگزیدگان به شرح زیر است:

برندگان لوح تقدیر بخش کارتون: عباس ناصری از ایران، بهرام ارجمند‌نیا از ایران، پویا عبدلی از ایران

نفر سوم و برنده تندیس، لوح تقدیر و 700 دلار: سامر محمد الشامری از یمن

نفر دوم و برنده تندیس، لوح تقدیر و 1000 دلار: محسن جعفری از ایران

نفر اول و برنده تندیس، لوح تقدیر و 1500 دلار: محمود نظری از ایران

برندگان لوح تقدیر بخش کاریکاتور: شهرام شیرزادی از ایران، محمود آزادنیا از ایران، سیلویانو ملو از برزیل

نفر سوم و برنده تندیس، لوح تقدیر و 700 دلار: مهمت علی گونش از ترکیه

نفر دوم و برنده تندیس، لوح تقدیر و 1000 دلار: حمیدرضا حیات روشنایی از ایران

نفر اول و برنده تندیس، لوح تقدیر و 1500 دلار: ناصر مقدم از ایران

در بخشی از این مراسم، علی‌رضا ذاکری، داور جشنواره که از تشییع شهدا خود را به این مراسم رسانده بود، عکس‌های این تشییع با شکوه را برای حضار بر روی صفحه نمایش صحنه به نمایش گذاشت و حال و هوای دیگری به مراسم داد.

مانی رهنما نیز در بخش‌هایی از این مراسم قطعاتی را برای حضار اجرا کرد و دو قطعه موسیقیایی تازه خود را نیز در پایان این مراسم به صورت زنده اجرا کرد.

captcha