به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام حسنزاده، مدیرعامل مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) کاشان از برگزاری مراسم قرائت دعای ابوحمزه ثمالی همراه با شرح خطبه متقین نهجالبلاغه در شبهای ماه مبارک رمضان توسط این مؤسسه با حضور نوجوانان و جوانان این شهرستان خبر داد.
وی ادامه داد: امیرالمؤمنین(ع) در کلام خود در توصیف زیبایی و نفوذ کلام خود در نهجالبلاغه میفرمایند: «ما امیران سخن میباشیم که درخت سخن در وجودمان ریشه دوانده و شاخسارهای آن بر ما سایه افکنده است» لذا نهجالبلاغه دریایی است سرشار از مفاهیم والای عرفانی و اخلاقی که هر خطبه، نامه و حکمت آن، زیباییها و عجائب خاص خود را دارد.
وی افزود: اما در میان تمام مرواریدهای درخشان کلام مولا، خطبه 193 معروف به خطبه «همام» خطبهای است در بیان ویژگیها و اوصاف متقین که در پاسخ به سؤال فردی به نام «همام» توسط حضرت ایراد شده است.
حجتالاسلام حسنزاده درخصوص ماجرای تاریخی علت بیان این خطبه از سوی حضرت علی(ع) افزود: همام از امیرالمؤمنین(ع) درخواست کرد تا متقین را به گونهای به او معرفی کند که گویا آنها را با چشم میبیند و حضرت از ابتدا از پاسخ به درخواست وی سر باز زدند اما پس از درخواستهای مکررش، چنان با کلامی شیوا و بلیغ، متقین را توصیف کردند که در نهایت همام، تاب از کف داده و جان سپرد.
وی در ادامه تصریح کرد: در این خطبه به علم و حلم متقین در روز، تلاوت قرآنشان در شب و سایر ویژگیهای بارز انسانهای باتقوا اشاره شده است که شرح کامل آن در خطبه 193 نهجالبلاغه آمده است.
حجتالاسلام حسنزاده در ادامه خاطرنشان کرد: خطبه متقین یا «همام» خطبهای است که مولا امیرالمؤمنین(ع) درباره صفات، فضائل، آثار و روحیات انسانهای باتقوا، سخن گفتهاند که مسئله تقوا در اسلام، اساسیترین و مفیدترین و مؤثرترین عامل در اصلاح فرد و جامعه بشری است و نظر قرآن کریم تنها و تنها همین است که این انسان را جز تقوا، چیز دیگری، نه تربیت میکند و نه اصلاح و در نتیجه صلاح فرد و جامعه در پیاده کردن و پیاده شدن مسئله تقواست.
مدیرعامل مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) کاشان افزود: امیرالمؤمنین(ع) در طول تقریباً پنج سال خلافت ظاهری، مسئله تقوا را با بیان و زبان و هم با عمل به مردم ارائه کرده و بهخصوص در مسئله تشکیل حکومت و اداره امور مربوط به مردم، تقوا را دقیقاً، با تمام توان به مردم ارائه کردند که ایشان تقوا در زندگی، تقوا در حکومت، تقوا در جنگ، تقوا در صلح و در همه مراحل و شئون زندگی را هم بیان فرمودند و هم عملاً به مردم ارائه کرده و نشان دادند؛ لذا ایشان به «امام المتقین» معروف شد با اینکه همه حضرات معصومین در عالیترین درجه تقوا و فضائل بودند، اما ایشان در اثر همین بیان مفصل و ارائه تفصیلی تقوا عملاَ، معروف به این لقب مبارک شدند.
قرائت دعای ابوحمزه ثمالی همراه با شرح خطبه متقین نهجالبلاغه توسط حجتالاسلام حسنزاده از ساعت 23:30 تا 1 بامداد صورت میگیرد.
یادآور میشود، این مراسم در دهه اول در مکان هیئت حسینی سوریجان واقع در میدان قاضی اسدالله، دهه دوم در حسینیه هیئت جوادالائمه(ع) واقع در چهارراه امیریه، خیابان دانشگاه و در دهه سوم در مسجد شهدای کربلا واقع در بلوارامام رضا(ع) ابتدای خ پاسگاه برگزار میشود.