کد خبر: 3320582
تاریخ انتشار : ۰۷ تير ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۸
حاجی‌آبادی در گفت‌وگو با ایکنا بیان کرد:

معضل خودسانسوری نویسندگان در حوزه دفاع مقدس/ برداشت‌های ناصحیح از مفهوم تاریخ شفاهی

گروه ادب: مدیر نشر هزاره ققنوس با بیان اینکه در حوزه دفاع مقدس با معضل خودسانسوری نویسندگان و ناشران مواجه هستیم، گفت: متاسفانه بسیاری از ناشران و نویسندگان از پرداختن به برخی ابعاد دفاع مقدس و واقعیات عینی پرهیز می‌کنند که این امر از آسیب‌های جدی این حوزه به شمار می‌آید.

رضا حاجی‌آبادی، مدیر نشر هزاره ققنوس در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: متاسفانه بسیاری از نویسندگان ما ابا دارند به شکست‌های ایران در دفاع مقدس بپردازند و به خودسانسوری دست می‌زنند. نپرداختن به همه ابعاد دفاع مقدس به مخاطب‌گریزی منجر شده و از آسیب‌های جدی نشر این حوزه است.
حاجی‌آبادی با بیان اینکه ورود برخی ناشران و نویسندگان غیر حرفه‌ای به حوزه دفاع مقدس به نشر این حوزه آسیب وارد کرده، افزود: یکی دیگر از آسیب‌های اصلی حوزه نشر دفاع مقدس در نظر نگرفتن حضور اقشار مختلف در صحنه نبرد است که همه افراد مذهبی نبودند، بلکه برخی تنها با اندیشه ملی به جبهه رفتند.
ضرب سکه نشر دفاع مقدس به نام برخی نهادهای خاص
مدیر نشر هزاره ققنوس با بیان اینکه متاسفانه بخش هنگفتی از بودجه‌های نهادهای دولتی و نظامی صرف تالیف کتاب‌های دفاع مقدس کم‌محتوا و برای اقشار خاص می‌شود، تصریح کرد: متاسفانه برخی نهادها گمان می‌کنند تنها آنها حق دارند کتاب دفاع مقدس منتشر کنند و گویی سکه این حوزه به نام آنها ضرب شده است.
این ناشر دفاع مقدس ادامه داد: از سوی دیگر در حوزه دفاع مقدس با ضعف پژوهش روبه رو هستیم. ایده‌های بکر نداریم و اگر ایده تازه و بدیعی نیز خلق شود آن قدر استفاده می‌شود که مخاطب‌گریز و نخ‌نما می‌شود.
حاجی‌آبادی یادآور شد: بسیاری از موضوعات از جمله اسناد و تاکتیک‌های دفاع مقدس مغفول مانده و می‌توانند موضوع رمان‌ها و داستان‌های پرباری قرار گیرند.
وقتی حامی در مسابقه شرکت می‌کند
وی با بیان اینکه نهادهای دولتی باید مربی و حامی ناشران دفاع مقدس باشند، نه رقیبی برای آنها، تصریح کرد: بسیاری از نهادهای دولتی متولی دفاع مقدس به مثابه مربی دومیدانی هستند که خود در مسابقه شرکت می‌کنند و چون خم و چم مسابقه را بلد هستند، چند متر جلوتر حرکت کرده و جایزه را می‌برند.
روایت خاطرات شخصی مصداق تاریخ شفاهی نیست
حاجی‌آبادی گفت: در سال‌های اخیر با وفور کتاب‌های خاطرات و روایات اشخاص روبه‌رو شده‌ایم که به نام تاریخ شفاهی ارائه می‌شوند.
وی افزود: تاریخ شفاهی موضوع‌محور است و در آن از تمام امکانات خلق اثر کمک می‌گیرند تا به روایت مردمی و جهانی برسند. مصاحبه با یک شخصیت و دادن رنگ و لعاب ادبی به سخنان وی، رمان و کتاب تالیفی نمی‌آفریند.
رئیس ستاد جشنواره داستان کوتاه پایداری همچنین از انتشار فراخوان جشنواره امسال در هفته دفاع مقدس خبر داد و گفت: امسال این جشنواره با تغییراتی همراه است. به دلیل عدم حمایت‌ها ناچار هستیم جشنواره کلی داستان کوتاه را با بخش ویژه پایداری برگزار کنیم.

captcha