رحیم قربانی، رئیس پیشین مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه باید از فرصت پیش آمده راهاندازی مجدد کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی نظام سلامت در گرفتن بودجه و توسعه فعالیتهای مرتبط قرآن و سلامت بهره جست اظهار کرد: الان زمان ویژهای است تا از فرصتی که دولت و وزارت بهداشت برای توسعه فعالیتهای قرآنی به ویژه راهاندازی مجدد کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی نظام سلامت ایجاد کرده، استفاده کنیم، زیرا معلوم نیست از سال بعد چه اتفاقی رخ میدهد.
باید کارهای مطالعاتی و پژوهشی در کنار هم شکل بگیرد
وی افزود: ما الان در دورهای نیستیم که چندین ماه یا چندین سال صبر کنیم تا پروژههای مختلف طراحی و مطالعات پژوهشی انجام میشود، در راستای اینکه کارهای عملی شکل بگیرد باید کارهای مطالعاتی و پژوهشی در کنار آن باید انجام شود.
44 دانشگاه فعالیتهای قرآنپژوهی وطب را در فعالیتهای سالانه خود قرار داده بودند
قربانی در ادامه به فعالیتهای دوران ریاست خود بر مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت اشاره و عنوان کرد: بنیانهای قرآنپژوهی و طب در آن دوران شروع شد و تقریبا همه دانشگاهها به آن روی آوردند، نزدیک 44 دانشگاه برگزاری یک همایش یا کنگره قرآن پژوهی و طب در سال را جزء برنامه اصلی خود گذاشته بودند.
وی ادامه داد: در آن دوران کارگاههای روش تحقیق قرآن و طب برگزار میشد، انجمنهای تخصصی دانشجویان قرآن پژوه و طب وارد سیستم قرآن پژوهی و طب میشدند همچنین در طول سال یک کنگره در این زمینه همراه با معرفی دانشگاه برتر انجام میشد.
اگر کمیسیون تعطیل نمیشد روند فعالیتها تأثیرگذار بود
رئیس مرکز قرآن و عترت بسیج سپاه محمد رسول الله(ص) تهران عنوان کرد: با توجه به این روند اولیه اگر پژوهشگاهها و پژوهشکدههای قرآن و طب در سراسر کشور بر اساس آن تولید علمی که توسط اساتید انجام میشد مورد حمایت قرار میگرفتند میتوانست خیلی تأثیر گذار باشد.
وی بیان کرد: تقریبا دو سالی به همین شکل فعالیتهای کمیسیون ادامه پیدا کرد، وقفهای که نزدیک سه سال در ادامه فعالیتهای آن ایجاد شد و بر همین اساس کمیسیون پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام بهداشت و سلامت کشور، که زمینه مساعدی را چه از لحاظ قانونی و چه از جهت حمایتها از اساتید، دانشگاهها و کل جامعه پزشکی در این زمینه انجام میداد که با این وقفه و سیاستهای موجود این روند فعالیتها را تا حدود زیادی کاهش داد.
معاون فرهنگی- دانشجویی وزارت بهداشت هنوز انتظارات جامعه قرآنی را برآورده نکرده است
این فعال قرآنی با ابراز امیدواری از آغاز دوره جدید فعالیتهای کمیسیون جامعه قرآنی از معاون دانشجویی- فرهنگی وزارت بهداشت در رابطه با عدم برآورده شدن انتظارات فعالین قرآنی انتقاد کرد و گفت: اگرچه بُعد مدیریتی با بُعد نظری و استادی در فعالیتهای قرآنی متفاوت است اما شخصاً از آقای دکتر فراهانی معاون فرهنگی وزارت بهداشت انتظار بیشتر و ویژهتری برای ارتقای سطح قرآنی آموزش عالی در وزارت بهداشت میرفت.
وی ادامه داد: هنوز تحول در وضعیت قرآنی به ویژه بحث پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام بهداشت کشور حس نمیشود، این انتظار وجود دارد که ایشان از این فرصت و امکانات استفاده کند.