به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از خبرگزاری آوا، نمایشگاه بزرگ بهار قرآن هر ساله در ماه مبارک رمضان با هدف ترویج فرهنگ قرآنی در کابل و دیگر ولایتهای افغانستان برگزار میشود.
هفتمین نمایشگاه بزرگ بهار قرآن که از سوی شورای عالی قرآنی افغانستان و با همکاری بخش فرهنگی مسجد جامع الزهرا(س) برگزار شد، شامل بخشهایی از جمله محافل انس با قرآن با تلاوت قاریان بینالمللی، اجرای تواشیح، برگزاری مسابقات تلاوت و حفظ قران کریم، عرضه محصولات و نرمافزارهای قرآنی، نمایش کتابهای دینی با عنوان معارف اسلامی و قرآنی با حضور ناشران، نمایش آثار هنری قرآنی، ایستگاه نقاشی کودکان و حجاب بود.
ناصر جهانشاهی، رایزن فرهنگی ایران در کابل درمراسم اختتامیه این نمایشگاه گفت: هفت سال است که نمایشگاه بزرگ بهار قرآن برگزار میشود و هر سال بیش از سال قبل، شاهد پویایی این نمایشگاه معنوی هستیم.
وی گفت: نمایشگاه بزرگ بهار قرآن با تمام زیباییهای خود، با هدف انتقال مفاهیم قرآن به مخاطبان و بازدیدکنندگان برگزار میشود.
رایزن فرهنگی ایران افزود: از جمله موضوعاتی که در این نمایشگاه به آنها پرداخته شد، احترام به والدین، حجاب، تزکیه نفس، امامت و دشمن شناسی بود؛ موضوعاتی که ما در زندگی روزمره خود به آنها نیازداریم تا بتوانیم به معیارهایی که در قرآن مجید به آنها اشاره شده است، دست پیدا و درزندگی خود اجرایی کنیم.
وی تأکید کرد: اگر میخواهید در دنیای امروز، در مسیر درست حرکت کنید، باید قرآن را از کنار طاقچهها خارج و در بطن زندگی خود غالب کنید، در مشکلات خود، به قرآن رجوع کنید و هر آنچه در زندگی نیاز دارید از قرآن استخراج کنید؛ فعالیتهای قرآنی باید در طول سال در مناطق مختلف ادامه داشته باشد، تا قرآن همیشه به عنوان کتاب هدایت در درون زندگی ما وجود داشته باشد.
حاج عباس حسن زاده، رئیس شورای عالی قرآنی و مسئول برگزاری هفتمین نمایشگاه بهار قرآن و حجت الاسلام والمسلمین سیدعبدالعظیم فاضل حسینی،عضو شورای اخوت اسلامی و رئیس بنیاد فرهنگی «راه امین» از دیگر سخنرانان این مراسم بودند که مطالبی را درباره روز جهانی قدس عنوان کردند.
در پایان مراسم اختتامیه، ازغرفههای فعال نمایشگاه، رسانههای مشارکتکننده و داوران مسابقات قرآنی تجلیل شد.
یادآوری میشود؛ پوشش خبری هفتمین نمایشگاه بهار قرآن با 10 تلویزیون، 2 رادیو، 7خبرگزاری، 2 سایت خبری، یک نشریه و یک روزنامه داخلی و خارجی بود.
در این نمایشگاه، 30 غرفه با عناوین مختلف وجود داشت که حدود ۲۲ غرفه را واژههای قرآنی از جمله نماز از دیدگاه قرآن، تزکیه نفس از دیدگاه قرآن، حقوق والدین از دیدگاه قرآن، تباهی خانواده در شرایط کنونی، دشمن شناسی از دیدگاه قرآن، امام محوری و زمینهسازان ظهور، اعجاز قرآن، فواید روزه از دیدگاه قرآن، حجاب و ارزشهای اسلامی، بیت الرسول(ص) و تحقیق و بررسی زندگانی حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س)، نامهای به امام زمان(عج) تشکیل داده بود.
برگزاری مسابقه بزرگ کتاب، مسابقه حفظ کل قرآن کریم، قرائت و تجوید ویژه برادران، ترتیلخوانی ویژه برادران، ترتیلخوانی ویژه خواهران، حفظ کل (برادران) و نقاشی بین کودکان و نونهالان از دیگر بخشهای این نمایشگاه بود.