به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با گذشت 14 روز از برگزاری نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم ناشران بخش فروش نمایشگاه از میزان فروش قرآن رضایت ندارند و اذعان میکنند فروش آنها نسبت به سال قبل حدود 50 تا 60 درصد کاهش یافته است.
مدیر غرفه «پیام عدالت» با بیان اینکه پرفروشترین قرآن این غرفه چرم طبیعی مظفر ترجمه آیت الله مکارم شیرازی با خط عثمان طه است که جلد ترمه آن با بهای 280 هزار تومان و چرمی آن با بهای 260 هزار تومان به فروش میرسد، میگوید: در 14 روز برگزاری نمایشگاه تنها 20 نسخه از این قرآن را به فروش رساندهایم.
مسئولان میگویند: ان شاء الله سال بعد
مسئول غرفه «مبلغان» نیز با بیان اینکه نمیتوان قرآنی را به عنوان پرفروش از این غرفه معرفی کرد، میگوید: این دوره تاسفبارترین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم است که حتی به میزان یک سوم سالهای گذشته نیز فروش نداشتهایم.
وی تصریح میکند: برگزاری نمایشگاه قرآن در چادرهای بدون سیستم تهویه در شمال غرب شهر که دسترسی آسان به آن برای اهالی جنوب و مرکز شهر که مذهبی ترین اقشار مذهبی در این منطق سکونت دارند، مشکل است و جای تاسف دارد.
مسئول غرفه مبلغان با بیان اینکه فروش این غرفه از 32 میلیون تومان در سال گذشته امسال پیش بینی میشود که نهایتا تا پایان نمایشگاه به 12 میلیون تومان برسد، میگوید: امسال حتی مشتریهای هر ساله به سرغ ما نیامدند.
ناصر حسینی مدیر غرفه «کومه» نیز با بیان اینکه پرفروشترین قرآن این غرفه قرآن خط اشرفی تبریزی با خط درشت و اندازه رحلی با بهای 77 هزار تومان است، میگوید: البته تنها 12 نسخه از این قرآن نسبتا پرفروشتر را خریداری کردهاند.
وی اذعان میکند: پارسال فروش ما در نمایشگاه 20 میلیون تومان بود و امسال به زحمت شاید تا پایان نمایشگاه به 6 میلیون تومان برسد.
حسینی به همزمانی نمایشگاه قرآن مصلی و نمایشگاه بینالمللی قرآن اشاره میکند و میگوید: دسترسی اهالی مناطق مختلف تهران به مصلا آسانتر است و این نمایشگاه هنوز با توجه به ضعف اطلاعرسانی شناخته شده نیست.
نمایشگاه بینالمللی قرآن تحت الشعاع نمایشگاه مصلا شده است
همچنین محمدرضا شهبازیان، مسئول فروش غرفه انتشارات «کاشف» میگوید: امسال نسبت به مدت مشابه نمایشگاه سال گذشته 60 درصد کاهش فروش داشتهایم که پرفروشترین قرآن ما انواع قرآنهای نفیس لب طلا و رحلی و عطری 300 هزار تومانی، رحلی لب طلای نفیس 150 هزار تومانی، چاپ برجسته کشویی نفیس 135 هزار تومانی، عطری وزیری 150 هزار تومانی، وزیری عطری نفیس 150 هزار تومانی و وزیری 180 هزار تومانی بوده که هر یک به تعداد 10 نسخه فروش رفته است.
شهبازیان با بیان اینکه امسال نمایشگاه بینالمللی قرآن با توجه به برگزاری نمایشگاه در مصلی به حاشیه رفته، تصریح میکند: طولانی بودن مسیر دسترسی به غرفهها و پراکنده بودن غرفهها از ضعفهای اصلی نمایشگاه است.
عادل فلسفی، مدیر غرفه انتشارات «فیض کاشانی» نیز با معرفی قرآن معطر وزیری این انتشارات با ترجمه آیت الله العظمی مکارم شیرازی به عنوان پرفروشترین قرآن این غرفه میگوید: این قرآن به تعداد 30 نسخه فروش رفته و 130 هزار تومان قیمت دارد.
فلسفی تاکید میکند: سال گذشته با اینکه فضای غرفه نصف فضای کنونی بود فروش ما سه برابر بود. مصلا بهترین گزینه برای برگزاری نمایشگاه بینالمللی قرآن است چراکه دسترسی ساکنان مناطق مختلف تهران به آن آسانتر و نیزشناخته شدهتر است.
مسئول غرفه موسسه انتشاراتی صلاه نیز با اذعان به کاهش 50 درصدی فروش قرآن در نمایشگاه امسال میگوید: پرفروشترین قرآن ما تاکنون قرآن با خط کامپیوتری تجمه الهی قمشهای بوده که با قیمت 25 هزار تومان به تعداد 30 نسخه به فروش رفته است.
محمد صبائی، مدیر غرفه انتشارات صبا نیز با ابراز ناخرسندی از کیفیت برگزاری نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم میگوید: گرمای هوا و تهویه نامطلوب از مشکلات اصلی ناشران است. به دلیل گردو غبار موجود در فضا جلد تعدادی از قرآنهای نفیس ما آسیب دیده است.
وی خاطرنشان میکند: سال گذشته به طور میانگین هر شب در نمایشگاه قرآن دو میلیون تومان فروش داشتیم که امسال نصف شده است.
دکتر سعید صدری از بازدیدکنندگان نمایشگاه نیز با بیان اینکه یکی از ضعفهای اصلی این نمایشگاه ارتباط محدود مسئولان برگزاری نمایشگاه با بازدیدکنندگان است، میگوید: جای تاسف است که امسال فرم نظرسنجی درباره نمایشگاه در اختیار بازدیدکنندگان و ناشران قرار داده نمیشود.
وی تصریح میکند: این نمایشگاه روح فرهنگی و مذهبی مورد انتظار بازدیدکنندگان را ندارد و قابل رقابت با نمایشگاههای بینالمللی کشورهای مسلمان دیگرنیست.
یادآور میشود بیست و سومین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن روبه پایان است و هنوز مسئولان وعده بهتر شدن برگزاری را در سال بعد میدهند. امیدواریم روزی شاهد برگزاری نمایشگاهی در شأن کتاب مقدس مسلمانان در کشور خود باشیم.د