به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نمایشگاه شبهای نورانی که برای دومین سال متوالیست از ابتدای ماه مبارک رمضان در مصلای امام خمینی(ره) تهران برپا شده است، با حضور مخاطبانی از تمامی مقاطع سنی آقایان و بانوان به ویژه جوانان و نوجوان همراه است.
این نمایشگاه که در همان ساعات ابتدایی فعالیتش از ساعت 18 با جمعیت زیادی از بازدیدکنندگان همراه است، دارای بخشهایی چون نشر مکتوب، عفاف و حجاب، محافل قرآنی، کودک و نوجوان و غرفههای خیمههای معرفت و مشاوره مذهبی است.
زینب جابری یکی از بازدیدکنندگان این نمایشگاه است که برای چهارمین بار است به همراه دوستانش به بازدید از این نمایشگاه میآید. او با بیان اینکه در روزهای ابتدایی، محافل قرآنی به پررنگی و نظم برگزار نمیشد، میگوید: ما میدانستیم که طبق سال گذشته از هنگام اذان، محافل قرآنی و جزءخوانی قرآن کریم با حضور قاریان ممتاز و بعضاً بینالمللی کشورمان برگزار میشود و بخاطر همین سعی کردیم که از این محافل استفاده کنیم اما در روزهای آغازین نمایشگاه که یک مرتبه برای بازدید آمده بودم به این منظمی برگزار نمیشد.
جابری با اشاره بخش عفاف و حجاب نمایشگاه که بیشتر از سایر بخشها خودنمایی میکند، ادامه میدهد: بهتر بود که بخش کتاب را هم در همین محوطه قرار میدادند تا بهتر از آن استقبال شود.
او با اشاره به اینکه کاش نمایشگاه بینالمللی قرآن به مصلی بازگردد، اضافه میکند: این نمایشگاه برای اینکه تقریباً به مرکز شهر نزدیک است قابل دسترسیتر است و امیدواریم در سال آینده نمایشگاه بینالمللی قرآن طبق روال سالهای گذشته در همین مکان برگزار شود.
زهرا غریبی که به اتفاق همسر و فرزندش برای بازدید از نمایشگاه آمده است، بیان میکند: با وجود اینکه هوا بسیار گرم بود اما برای دیدن بخشهای نمایشگاه آمدهایم. اما ساعت برپایی نمایشگاه میتوانست طولانیتر باشد چون مطالب بسیاری به ویژه در بخش کودک و نوجوان و نشر مکتوب بود که میخواستم از آنها استفاده کنم اما به دلیل کمی زمان امکانش برایم فراهم نشد.
او با اشاره به اینکه اطلاعرسانی در خصوص بخشهای مختلف این نمایشگاه خوب بوده است، اظهار میکند: بیلبردهای تبلیغاتی و راهنمایی برای دسترسی آسان بازدیدکنندگان در محوطه مصلی قرار داده شده است که جای تشکر و قدردانی دارد.
رضا جوادی از بازدیدکنندگان جوان با ابراز گلایه از گمنام بودن بخشهایی که در رواقهای جدید الحاق شده به مصلی مستقر شدهاند، بیان میکند: من برای دومین بار است که برای بازدید از نمایشگاه آمدهام در روزهای ابتدایی گشایش نمایشگاه، بنرهای راهنمایی این دو بخش مکتوب و کودک و نوجوان به این صورت نبود و همین امر موجب میشد تا بازدیدکنندگان تنها به سراغ عفاف و حجاب که در بدو ورود به چشم میخورد بروند و آن را تنها بخش نمایشگاه بدانند.
وی ادامه میدهد: اما اکنون که برای دومین بار از نمایشگاه بازدید میکنم این بنرهای راهنما نصب شده است و همچنین پلههای نشر مکتوب نیز با چراغهای ال ای دی برای جذب مخاطبان برای رفتن به این بخش و طاق بادکنک در ورودی بخش کودک و نوجوان موجب رونق این دو بخش شده است.
جوادی اظهار میکند: محافل قرآنی و کارشناسان و مفسران خوبی در ساعات پایانی نمایشگاه سخنرانی میکنند که بهتر است ساعت آن برای بهرهمندی بیشتر علاقهمندان زودتر برگزار شود.
سماء رهنورد که به همراه خانوادهاش با مترو برای بازدید از نمایشگاه آمد است، میگوید: خوب است که وسیله نقلیه برای راحتی بازدیدکنندگان قرار داده شده است.
او با اشاره به اینکه بیشتر برای استفاده از محافل قرآنی و صحبتهای کارشناسان این بخش آمده است، بیان میکند: اما متأسفانه بخش سخنرانی به عنوان آخرین بخش برنامههای محافل در نظر گرفته شده است که همین امر موجب حضور کمرنگتر مردم را فراهم میکند.
رهنورد با اشاره به اینکه به نظرم نمایشگاه آن حال و هوای قرآنی بودن را به مخاطبش القا نمیکند، ادامه میدهد: بخش عفاف و حجاب به دلیل حضورش در مکانی مناسب و مقابل دید بازدیدکنندگان پرمخاطبترین و شلوغترین بخش است و حال آنکه بخشهای دیگر هم چون کودک و نوجوان با وجود کارشناسان خوبی که داشت میتوانست شاهد حضور بسیاری از والدین به همراه فرزندانشان باشد.
فاطمه حجتی که برای بازدید از بخش عفاف و حجاب نمایشگاه آمده است، میگوید: به دلیل تنوع محصولات پوششی و چادرها و تهیه آنها به این نمایشگاه آمدهام و بخشهای دیگر چون زیاد تغییراتی ندارد بازدید نکردهام.
او که به همراه خانوادهاش و با وسیله شخصی به نمایشگاه آمدهاند، ادامه میدهد: برپایی نمایشگاه را من از طریق جستوجو در اینترنت و فضای مجازی متوجه شدم و اخبار در این خصوص اطلاعرسانی زیادی نداشته است.
رویا زرندی که به اتفاق فرزندش از بخش خیمههای معرفت و مشاوره مذهبی استفاده کرده است از پاسخگویی همراه با سعه صدر کارشناسان این بخش میگوید و ادامه میدهد: در خصوص تربیت فرزندان با کارشناس دینی مستقر در این بخش صحبتهایی انجام دادم که جوابهای مطلوبی را دریافت کردم که رضایت من را در پی داشت.
او با اشاره به اینکه اولین سالیست که به این نمایشگاه به همراه یکی از آشناهایشان آمده است، بیان میکند: بعد از افطار از سایر بخشها نیز بازدید میکنیم تا بیشتر با فضای نمایشگاه و خدماتی که ارائه میدهد آشنا شوم.
جلال حیدرپور که از آتشنشانان کشورمان است و به همراه همسر و دو فرزندش از خیابان زمزم برای بازدید از نمایشگاه آمده است، میگوید: اطلاعرسانی نمایشگاه مثل سال گذشته نبوده است. همچنین عرضه کتابهای مذهبی نیز کم رنگ است و جزء چند غرفه حضور ندارند.
وی ادامه میدهد: از تابلوهایی که قرار داده شده است به سمت بخشهای دیگر راهنمایی شدیم اما نمایشگاه امکان ارتقای کیفیت و بهتر شدن را دارد به ویژه در حال حاضر و با وجود هجمههای فرهنگی علیه اسلام بهتر است این نمایشگاهها با جلوه و نمود بهتری برگزار شود.
حیدرپور بیان میکند: بهتر است، این نمایشگاه را در سراسر شهر بخش بخش کنند و در نقاط مختلف شمال، جنوب، غرب و شرق برگزار کنند تا همه بتوانند از این نمایشگاهها بدون سختی مسافت بازدید و استفاده کنند. همچنین کتابها و یا محتواهایی را متناسب با نیاز روز جهان و جامعه به این بخشها اضافه کنند.
او تأکید میکند: به دلیل اینکه هر سال عرف شده برایمان که به اتفاق خانواده برای بازدید از نمایشگاه میآییم دیگر سختی روزهداری و گرما برایمان معنا ندارد.
یادآور میشود، دومین نمایشگاه شبهای نورانی تا 23 ماه مبارک رمضان از ساعت 18 تا 24 در مصلای امام خمینی(ره) میزبان علاقهمندان است.