کد خبر: 3331955
تاریخ انتشار : ۳۱ تير ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۰
قره‌شیخلو از مظلومیت دفتر نظارت بر چاپ قرآن می‌گوید؛

استفاده از سیستم منحصر به فرد تصحیح مصاحف در دارالقرآن/ بودجه مشخصی تعریف نشده است

گروه ادب: رئیس سازمان دارالقرآن الکریم درباره سه دهه فعالیت دفتر نظارت بر چاپ و نشر قرآن گفت: سیستم تصحیح مصاحف در کمال مظلومیت و به مدت ۳۰ سال بدون آگاهی مردم و بسیاری از مسئولان و تعیین ردیف بودجه در این سازمان به کار گرفته می‌شود.

مهدی قره‌شیخ‌لو، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به سی‌امین سالگرد تأسیس دفتر نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم در کشور گفت: کار بسیار بزرگی پس از پیروزی انقلاب اسلامی در کشور به وجود آمد و سیستمی طراحی شد که شاید بتوان گفت یکی از سیستم‌های بی‌نظیر و منحصر به فرد در جهان اسلام در حوزه نظارت بر چاپ و نشر قرآن باشد.

وی با اشاره به این سیستم که در حوزه تصحیح قرآن است، افزود: بسیاری از دوستان و هیئت‌های قرآنی که به کشورمان سفر می‌کنند، زمانی که از سیستم نظارت بر چاپ و نشر قرآن در ایران بازدید کرده و از نحوه کار آن مطلع می‌شوند، این روند برایشان جالب است.

بسیاری از مسئولان از روند نظارت بر چاپ قرآن بی‌اطلاع هستند

قره‌شیخ‌لو ادامه داد: این یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی ایران است که این سیستم را برای چاپ و نشر قرآن طراحی کرده و 30 سال است که در مظلومیت تمام در سازمان دارالقرآن در حال انجام است.

وی تصریح کرد: مظلومیت از این جهت که بسیاری از افراد این کار را انجام می‌دهند و قرآن‌ها را تصحیح می‌کنند، در حالی که بسیاری از مردم از آن آگاهی ندارند و حتی بسیاری از مسئولان هستند که شاید ندانند چنین سیستمی در کشور وجود دارد و چه خوب است از نزدیک با این روند آشنا شوند و مطلع شوند چه ساز و کاری برای چاپ قرآن در کشور وجود دارد.

تصحیح 6 میلیون حرف قرآن توسط مصحح

قره‌شیخ‌لو در ادامه عنوان کرد: وقتی یک مصحح قرآن، این مصحف را از اول تا آخر بررسی می‌کند، شش میلیون حرف و حرکت را باید با چشم خود کنترل کند و این کار بسیار سختی است و با مظلومیت تمام در کشور انجام شده.

وی گفت: جالب اینجاست که ما هنوز هیچ ردیف اعتباری برای این کار در بودجه‌ها نداریم و با اینکه 30 سال است کار نظارت بر چاپ و نشر قرآن در کشور انجام می‌شود، اما ردیف مشخص و تعریف شده‌ای در سازمان نداریم که به عنوان مثال یک میلیارد برای نظارت بر چاپ و نشر قرآن اختصاص یابد با وجود اینکه این کار برای ما حدود یک میلیارد تومان هزینه دارد و مجبوریم اعتبار آن را از برنامه‌ها و طرح‌های دیگر سازمان تأمین کنیم.

هزینه یک میلیارد تومانی نظارت بر چاپ و نشر قرآن

رئیس سازمان دارالقران الکریم یادآور شد: برنامه‌هایی برای سی‌امین سالگرد تأسیس دفتر نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم پیش‌بینی شده تا قدری از این دفتر نظارت رفع مهجوریت شود و هم بتوانیم امکانات حداقلی را برای این کار فراهم کنیم و با نگرانی کمتری این کار را پیش ببریم.

captcha