کد خبر: 3336502
تاریخ انتشار : ۰۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۴
آیت پیمان مطرح کرد:

از تعطیلی کرسی ملی تلاوت تا راه‌اندازی مجدد

گروه فعالیت‌های قرآنی: مدیر مسئول دبیرخانه دین‌پژوهان کشور اهمیت تلاوت قرآن را در فعالیت‌های قرآنی کشور دلیل تأسیس کرسی‌های دائمی تلاوت دانست.

حجت‌الاسلام والمسلمین آیت پیمان، مدیرمسئول دبیرخانه دین‌پژوهان کشور در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: اگرچه باید بیشتر به مفاهیم، تعلیم پیام‌ها و آموزه‌های قرآن همت گماشت اما تلاوت قرآن هم از جایگاه خاصی برخوردار است و در این دو دهه اخیر در جامعه ما نیازی پیدا کرده‌اند و قاریان کشور ما توانستند با افتخارآفرینی در سطح جهان رتبه‌های خوبی را کسب کنند.
مدیرمسئول دبیرخانه دین‌پژوهان عنوان کرد: شهر قم که خاستگاه اصلی انقلاب اسلامی و شهر معارف قرآن و اهل بیت است با حضور قرآن‌شناسان، اساتید و مفسران به عنوان اصلی‌ترین پایگاه قرآنی در سطح جهان شناخته شده است.

ضرورت تأسیس کرسی دائمی تلاوت
وی ادامه داد: در همین راستا، لازم و ضروری است تا کرسی دائمی و رسمی قرائت قرآن‌، همانند کرسی‌های تلاوت الازهر مصر و دیگر کشورهای عربی و یا مالزی، پایه‌گذاری شود به عنوان پایگاه دائمی و رسمی برای ارائه قرآن‌ به دوست‌داران و مشتاقان قرآن افتتاح شود.
پیمان اظهار کرد: در این زمینه مطالعاتی در دست انجام است و با مراکز مهم قرآنی کشور و مراکزی مانند دارالقرآن‌ها و مؤسسات فرهنگی قرآنی و دفاتر بعضی از مراجع تقلید در حال گفت‌و‌گو و هماهنگی هستیم تا در یک مرکز با قابلیت جهانی و بین‌المللی یک کرسی رسمی تلاوت قرآن تأسیس شود.
مدیر مسئول دبیرخانه دین‌پژوهان با اشاره به همکاری با نهاد‌های مختلف قرآنی برای تأسیس این کرسی‌ تلاوت بیان کرد: با سازمان‌هایی مانند سازمان اوقاف و امور خیریه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه علمیه قم و مراکز وابسته به حوزه علمیه و مؤسسات قرآنی بخش خصوصی که تاکنون نقش بسیار زیادی در ترویج و گسترش فعالیت‌‌های قرآنی داشتند در این زمینه همکاری خواهیم کرد، همچنین از معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت قرآن و عترت دانشگاه‌ها دعوت خواهد شد تا در این امر همفکری و همکاری و هم‌افزایی لازم صورت گیرد.

سرنوشت کرسی قبلی
پیش از این مدیر‌ مسئول دبیرخانه دین‌پژوهان کشور برای نخستین‌بار در کشور کرسی ملی تلاوت را با حضور قاریان ممتاز و بین‌المللی و با مشارکت نهادها و تشکل‌هاى قرآنى کشور در تهران تأسیس کرده بود اما به علت عدم حمایت‌هاى لازم استمرار پیدا نکرد.
حجت‌الاسلام پیمان در این زمینه عنوان کرد: کرسی ملی تلاوت قرآن‌کریم در سال 88 با همکاری شبکه قرآن و معارف سیما و رادیو قرآن و برخی از مراکز قرآنی در حسینیه هدایت تهران شروع به کار کرد و مقرر شد به صورت گردشی در مراکز استان‌ها اجرای این برنامه‌ صورت گیرد و در این زمینه محافل زیادی برگزار شد.
مدیر مسئول دبیرخانه دین‌پژوهان ادامه داد: در برگزاری کرسی‌های ملی تلاوت قرآن‌کریم انسجام همگانی بوجود نیامد و با تغییر مدیریتی و جابجایی مدیران قرآنی در مراکز دولتی موجب رکود و تعطیلی برگزاری این محافل و کرسی‌های تلاوت شد.
وی اظهار کرد: همین امر موجب می‌شود تا این فعالیت‌ها به صورت غیر دولتی در درون حوزه علمیه قم بنیان‌گذاری شود تا تغییرات مدیریتی آن را دست‌خوش رکود و تعطیلی نکند.
پیمان در پایان یادآور شد: در زمینه تعطیلی کرسی‌های تلاوت ملی قرآن آسیب‌شناسی انجام شده و با نحوه برنامه‌ریزی‌های جدید پیش‌بینی می‌شود تا با آن مشکلات روبرو نشویم.

captcha