کد خبر: 3338778
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۵
اسدی‌مرام عنوان کرد:

فراگیری جشنواره‌های تئاتر رضوی با هدف اشاعه فرهنگ دینی در سراسر کشور

گروه هنر: جشنواره‌های مختلف تئاتری با موضوع فرهنگ و سیره رضوی به شکل متوالی همزمان با دهه کرامت و به میزبانی برخی استان‌ها برگزار می‌شوند که هدف اصلی از برگزاری آنها اشاعه فرهنگ دینی در سراسر کشور است.

مرتضی اسدی‌مرام، نویسنده و کارگردان تئاتر رضوی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: سومین جشنواره نمایش کوتاه «زائر» به دبیری محمد حسن‌زاده از 30 مرداد و در قالب جشنواره فرهنگی و هنری امام‌رضا(ع) در تربت حیدریه برگزار می‌شود که با نویسندگی و کارگردانی نمایش «کلاغ‌پر» در آن حضور دارم.
وی ادامه داد: این نمایش روایتگر داستان مادری است که در ایستگاه قطار مشهد چشم انتظار بازگشت پسرش است و در این مدت با افراد زیادی برخورد دارد، اما در نهایت متوجه می‌شویم که پسر او مدت‌هاست که در جنگ مفقودالاثر شده و هیچ نشانی از او در دست نیست.
اسدی‌مرام تصریح کرد: در دهه کرامت یعنی از ابتدای ماه ذی‌القعده زادروز حضرت معصومه(س) تا یازدهم این ماه مصادف با ولادت امام رضا(ع) دبیرخانه جشنواره بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) اقدام به برگزاری جشنواره‌هایی با موضوع رضوی و در بخش‌های گوناگون فرهنگی و هنری می‌کند که هر یک از این جشنواره‌ها  به میزبانی یکی از استان‌های کشور برگزار می‌شود که البته بخشی از آنها نیز خارج از این دهه هستند.
این کارگردان تئاتر گفت: یکی از این رویدادهای فرهنگی و هنری برگزاری جشنواره‌های متعدد تئاتری است که متوالیاً در این دهه شاهد برگزاری آنها خواهیم بود؛ جشنواره «تئاتر رضوی» به میزبانی بجنورد، جشنواره نمایش کوتاه «زائر» به میزبانی تربت حیدریه، جشنواره تئاتر کودک و نوجوان رضوی به میزبانی بندرعباس، جشنواره نمایشنامه‌نویسی رضوی به میزبانی قزوین، جشنواره تئاتر خیابانی رضوی به میزبانی یاسوج و... که این گستردگی و فراگیری جشنواره‌های تئاتری به این دلیل است که با استفاده از زبان نافذ هنر تئاتر بتوان بیش از پیش فرهنگ و سیره ناب رضوی را ترویج داد.
اسدی‌مرام افزود: اساساً دبیرخانه مرکزی جشنواره بین‌المللی فرهنگی و هنری امام‌رضا(ع) این تنوع و فراگیری را از رهگذر جشنواره‌های گوناگون و به ویژه جشنواره‌های تئاتری ایجاد کرده است که در یک محدوده زمانی خاص مقارن با سالروز میلاد حضرت امام‌رضا(ع) در کل کشور فرهنگ ناب رضوی جاری و ساری باشد تا به واسطه آن مردم نیز بتوانند قرابت بیشتری با فرهنگ دینی و ارزشی داشته باشند.
وی تأکید کرد: با وجود تعامل خوبی که میان همه این جشنواره‌ها وجود دارد و به طور مثال ممکن است آثار برگزیده بخش کودک و نوجوان جشنواره «تئاتر رضوی» بجنورد در جشنواره تئاتر کودک و نوجوان رضوی بندرعباس شرکت داده شوند و یا مثلاً  جشنواره «تئاتر رضوی» بجنورد اولویت تولیدات نمایشی شرکت‌کننده در خود را استفاده از نمایشنامه‌های برگزیده جشنواره نمایشنامه‌نویسی رضوی قزوین قرار دهد، اما همچنان دبیرخانه مرکزی جشنواره فرهنگی و هنری امام‌رضا(ع) برنامه حمایتی از آثار نمایشی جشنواره‌های متنوع تئاتر رضوی را در دستور کار ندارد.
اسدی‌مرام در پایان گفت: آثار نمایشی شهرستانی به ویژه در حوزه تئاتر رضوی نیاز به حمایت از سوی مسئولان دارند؛ حمایتی که باید از آنها در زمینه اجرای عموم صورت گیرد. به هر حال نباید به برنامه‌های نمایشی رضوی تنها به یک محدوده زمانی مشخص همچون دهه کرامت فکر شود بلکه این نمایش‌ها باید در تمام ایام سال مجال برای اجرای عموم در نقاط مختلف کشور را با حمایت دبیرخانه مرکزی جشنواره فرهنگی و هنری امام‌رضا(ع) به دست آورند.

captcha