به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، صبح امروز17 مردادماه، به مناسبت روز خبرنگار با حضور در جمع خبرنگاران در تالار وحدت با تاکید بر اینکه آن چه ما دنبال میکنیم اعتدال است، گفت: ما هم از فرهنگ خودمان پاسداری میکنیم و هم فضا باز میکنیم تا همراه با تحولات جهان پیش برویم.
وی ادامه داد: الگوهای سنتی که تاکنون دنبال کردهایم در جهان پرتعامل امروزی پاسخ نمیدهند؛ اگر چند دهه گذشته ارتباط ملتها از طریق دولتها شکل میگرفت، امروزه شبکههای اجتماعی و غیر رسمی بازیگر این صحنه شدهاند و میدانداری دولتها کاهش یافته است.
جنتی با تاکید بر اینکه در جنگ نرم باید از قدرت نرم بهره گرفت، گفت: یکی از مؤلفههای جنگ نرم رسانه است، به همین جهت دیپلماسی رسانهای از اهمیت ویژهای برخوردار شده است؛ امروزه رسانهها چهرهای از ما ساختهاند که باید آن را با دیپلماسی رسانهای تغییر دهیم و در این راستا تعاملات بین رسانهای و میدان دادن به روزنامهنگاران گام مهمی است و باید مورد توجه دولت قرار بگیرد.
وزیر ارشاد تأکید کرد: تجربیات ما نشان میدهد خفقان و خمودی مطبوعات با استبدادی بودن حکومتها رابطه مستقیم دارد؛ جامعهای که در آن مطبوعات نشاط نداشته باشند به سمت دیکتاتوری حرکت میکند.
وی ادامه داد: شعار انقلاب ما استقلال و آزادی بوده است و در قانون اساسی نیز بر آزادی بیان تاکید شده و این دولت تلاش خود را بر این گذاشته که این بخش از قانون اساسی را به درستی اجرا کند.
جنتی گفت: از رسانهها انتظار میرود این آزادی بیان را با مسئولیتپذیری و اجرای رسالت اصلی روزنامه نگاری تحقق بخشند.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه در قانون اساسی هیچ خط قرمزی برای رسانهها مطرح نشده است، گفت: رعایت موازین دینی، اخلاقی و امنیت ملی و عمل به قانون اساسی به عنوان یک میثاق عمومی مواردی است که باید به آن توجه کنیم.
وی ادامه داد: یکی از موارد این میثاق عمومی که همه در قانون اساسی آن را پذیرفتهایم، ولایت فقیه است که نقطه تمایز جمهوری اسلامی با سایر حکومتهاست که باید مورد حرمت همه روزنامهنگاران قرار بگیرد.
جنتی افزود: جمهوری اسلامی به دلیل قوام ترسی ندارد از اینکه مسائل چالشبرانگیز در رسانهها مطرح شود ولی جای مطرح کردن برخی مسائل در رسانههای تخصصی است نه عمومی.
وزیر ارشاد یکی از گمشدههای جامعه رسانهای امروز را اخلاق به ویژه اخلاق حرفهای دانست و گفت: این امر برای جامعهای که مدعی ارزشهای دینی است زشتی مضاعفی در پی دارد.
وزیر ارشاد ادامه داد: به فرموده امام(ره)، رسانه دانشگاه است و مردم از آن الگو میپذیرند، پس باید دید چه الگویی را به جامعه تحویل میدهیم.
جنتی ادامه داد: دخالت دولت در مطبوعات باید به حداقل برسد و امور نظارتی به خود اصحاب رسانه محول شود که این امر در لایحه جدید مطبوعات مورد توجه قرار گرفته است و دولت نباید خود را رغیب بخش خصوصی بداند.
وزیر ارشاد از کاهش زمان صدور مجوز به 5 ماه سخن گفت و اعلام کرد: طی دو سال گذشته سه هزار مجوز به رسانههای مختلف ارائه شده است و شفافیت در پرداخت یارانهها و صدور مجوز محقق شده است.
وی ادامه داد: ایران کشوری با حکومت دینی و اسلامی است، رئیس جمهور هم مفتخر به برخورداری از لباس روحانیت است، لذا باید رعایت مقدسات دینی و اسلامی مورد توجه باشد ولی باید گفت که متأسفانه برخی از رسانهها که توقیف شدهاند به دلیل توهین، تحریف یا حرمت نگذاشتن به مقدسات دینی بوده است که این امر باید به عنوان یک خط قرمز مورد توجه قرار گیرد.
وی تصریح کرد: در قانون مطبوعات هم بر این مسئله تاکید شده است.