کد خبر: 3341017
تاریخ انتشار : ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۱
نگاهی به «قرآن در شعر پارسی»؛

اثری که مورد پسند رهبر معظم انقلاب قرار گرفت

گروه ادب: کتاب «قرآن در شعر پارسی» دایرةالمعارف شعر قرآنی است که در دیدار اخیر شاعران با مقام معظم رهبری مورد پسند معظم‌له قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، کتاب «قرآن در شعر پارسی» به قلم امیراسماعیل آذر و به اهتمام برادران فلاحتیان تدوین شده و انتشارات سخن آن را روانه بازار نشر کرده است. این اثر به ترتیب حروف الفبا تدوین شده و جلد نخست آن شامل حروف «آ» تا «پ» است.

مقدمه این کتاب با معرفی دو شاعر روس که از قرآن تأثیر گرفته‌اند، نوشته شده که چگونه محور شعرشان مضامین بلند قرآن مجید است و چون از طریق گلستان و بوستان سعدی به قرآن مجید روی آورده بودند، سی، چهل بیت از بوستان بررسی شده تا معلوم شود سعدی تا چه حد تحت تأثیر کلام وحی بوده است.

اینکه در طول تاریخ زبان و ادبیات فارسی همه شاعران تحت تأثیر قرآن مجید بوده‌اند، حرفی نیست، فقط توجه آنها به قرآن شدت و ضعف دارد.

سعدی، اغلب حکایت‌های گلستان را بر مبنای شعائر تعلیمی قرآن تدوین کرده است، همچنین چون قرآن با فطرت انسان انطباق دارد، نشانه‌های مضامین آیات قرآن را اگر چه غیرمستقیم، ولی براساس توارد می‌توان در شعرش دریافت.

در ادامه این مقدمه، شاعران پارسی‌گوی مورد توجه قرار گرفته‌اند، از رودکی سمرقندی گرفته تا شاعران معاصر، هر کدام به نحوی تحت تأثیر قرآن بوده‌اند و حتی منوچهری دامغانی که شاید بتوان او را شاعر «جام و نام و کام» لقب داد، اشارات فراوانی به قرآن دارد.
از سنایی غزنوی به بعد حضور مفاهیم بلند قرآن در شعر یک معیار است و شاعران چنان با قرآن مأنوس بودند که قرآن همه وجودشان را تسخیر کرده بود و خواسته یا ناخواسته شعرشان با قرآن مجید می‌آمیخت.

این کتاب در دیدار اخیری که شاعران با مقام معظم رهبری داشتند و هر شاعری تازه‌ترین اثر منتشر شده خود را به معظم‌له عرضه می‌کرد، به ایشان تقدیم شد که مورد توجه معظم‌له قرار گرفت و از انتشار آن ابراز خردسندی کردند.

گفتنی است، «قرآن در شعر پارسی» توسط امیراسماعیل آذر تدوین شده و انتشارات سخن آن را با شمارگان 3300 نسخه چاپ و منتشر کرده است.

سمیه قربانی

captcha