سیدحسن قاضیزاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان حمایت دولت تدبیر و امید از توسعه و رونق طب سنتی و اسلامی در ایران اظهار کرد: باید طب ملی خود را که جزئی از افتخارات این سرزمین است هم سامان داده و رونق دهیم.
وی افزود: در حال حاضر برخی سوء استفادهها از این طب انجام شده و آشفته بازاری را به ویژه در عطاریها به نام طب سنتی راه انداختهاند که باید آن را از این وضعیت خارج کرده و علمی کنیم.
آینده روشن طب سنتی
هاشمی با ابراز امیدواری در مورد آینده این طب عنوان کرد: ما فارغ التحصیلانی داریم که علاوه بر مدرک پزشکی عمومی، دوره تخصصی طب سنتی را نیز گذرانده اند این افراد امیدهایی هستند که میتوانند در آینده طب ملی ما را احیا کنند.
وی تأکید کرد: ما اعتقاد داریم طب قدیم ما چیزی کمتر از طب سنتی کشورهای مختلف که در دنیا تبلیغ میشود، ندارد بلکه حرفهای زیادی هم برای گفتن دارد.
10 سلامتکده طب سنتی تا پایان سال جاری احداث میشوند
وزیر بهداشت با در خواست از تمامی مسئولان و دستاندرکاران برای حمایت از توسعه طب سنتی اظهار کرد: همه باید برای توسعه طب سنتی کمک کنند زیرا که مردم ما بدان اعتقاد دارند و این موضوع فرصتی است که باید از آن نهایت استفاده را ببریم.
وی خبر داد: در راستای توسعه طب سنتی در کشور قرار است حداکثر 10 سلامتکده طب سنتی را تا پایان امسال در کشور احداث کنیم، امیدواریم بتوانیم در این دولت حداقل تعدادی سلامتکده را به عنوان الگو و نمونه احداث کرده تا در آینده بتوانند تکثیر شوند.
فرصت ورود بخش خصوصی در توسعه سلامتکدههای طب سنتی
هاشمی با تأکید بر عزم جدی وزارت بهداشت در توسعه و احیای طب سنتی اعلام کرد: با توجه به کمبود منابع در این زمینه فرصت خوبی برای بخش خصوصی به ویژه کسانی که در حوزه داروهای گیاهی فعالیت میکنند فراهم است تا خود پیش قدم شده و با دریافت مجوز و کمک متخصصان این رشته در جهت احیای این موروث ملی که ریشه در اعتقادات، باورهای مذهبی دارد گامهای مؤثری بردارند.
وی یادآور شد: در طول چند دهه گذشته در زمینه توسعه و بهرهگیری از طب سنتی کوتاهی شده است؛ امیدواریم که با تلاشهای دولت دوباره احیا شده و به سرانجامی مطلوب برسد.