کد خبر: 3343221
تاریخ انتشار : ۲۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۴

«به سوی میمک» و «دین و دولت در اندیشه سیاسی» منتشر شد

گروه ادب: انتشارات سوره مهر به تازگی دو کتاب «دین و دولت در اندیشه سیاسی» به قلم عبدالله شهبازی و «به سوی میمک» را منتشر کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، انتشارات سوره مهر وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی کتاب «دین و دولت در اندیشه سیاسی» به قلم  عبدالله شهبازی را منتشر کرد. نویسنده در این کتاب به بررسی و نقد دیدگاه‌های رایج در زمینه دو پدیده «دین» و «دولت» می‌پردازد.
در این کتاب نشان داده‎ شده که نه تاریخ ایران از آغاز زرتشتی بوده و توحیدی بودن دین زرتشت از آغاز مورد پرسش جدّی محققین است و نه دولت در تاریخ ایران باستان چنین اقتدار و قاهریتی داشته و نه در یونان باستان دموکراسی به مفهوم امروزین وجود داشته، بلکه جامعه باستانی یونان ساختاری قبیله‌ای و مبتنی بر خدایان متعدد داشته‌ است.
در زمینه دین، این انگاره مطرح است که گویا تاریخ ایران از ابتدا مبتنی بر تک خدایی (مونوتئیسم) بوده و برخی نویسندگان این انگاره را در دین زرتشت جست‌وجو می‌کنند، با این فرض که تمدن ایرانی از ابتدا تمدنی زرتشتی بوده است. در زمینه دولت، این انگاره عنوان می‌شود که دولت در ایران از آغاز پیدایش، دولت متمرکز قاهر بوده و این قاهریت و تمرکز دولت سراسر تاریخ تمدن ایرانی را رقم زده است. نتیجه‌ای که از این دو تفکر گرفته می‌شود این که تمدن ایرانی از آغاز بر دو پایه نقش مطلقه دین و دولت بنا شده و این امر سبب شده که جامعه ایران از استبداد گریزی نداشته باشد.
کتاب «دین و دولت در اندیشه سیاسی» از دو بخش با موضوعات دین و دولت تشکیل شده‌ است. در بخش ابتدایی نظرات «آرامش دوستدار» در کتاب «درخشش‌های تیره» بررسی شده و در بخش دولت، دیدگاه‌های ماکس وبر درباره سلطانیسم نقد شده‌ است.
کتاب «به سوی میمک» درباره خاطرات علی کرم محمدیان از نبرد میمک نیز از تازه‌های نشر سوره مهر است. نبرد میمک یک نبرد نبود، یک حماسه بود؛ نه تنها حماسه عشایر خزل و تیپ 1 زرهی، بلکه نمادی از حماسه عشایر و بسیج و نیروهای نظامی ایران بود. در آغاز این حماسه سرنوشت‌ساز شجاع‌مردان رشید ایل به همراه برادران ارتشی خود به قلب دشمن نفوذ کردند و با پایمردی و مقاومت بی‌بدیل دشمن را به زانو درآوردند.

captcha