به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی فرهنگسرای نیاوران، در این بازدید که با مشایعت سیدعباس سجادی، مدیرعامل بنیاد آفرینشهای هنری نیاوران همراه بود، در کنار هم قرار دادن دو سنت دیرینه قلمکاری و خوشنویسی و توجه بیشتر به خلاقیتهایی از این دست از مباحث مورد توجه بود.
بهمن نامور مطلق، معاون سازمان میراث فرهنگی درباره این نمایشگاه اظهار کرد: نمایشگاه بسیار خوبی را شاهد بودیم و نوآوریهایی که در آن دیده میشد، قابل توجه بود. من فکر میکنم برگزار کردن نمایشگاههایی از این دست میتواند افقهای تازهای برای فعالیتهای فرهنگی و هنری ایجاد کند. در آثار این نمایشگاه دو هنر سنتی کشورمان، قلمکاری و خوشنویسی به شکل بسیار مطلوبی در یکدیگر ترکیب شده که موضوع بسیار جالبی است.
وی افزود: امیدوارم در آینده شاهد برگزاری نمایشگاههای بیشتری در این سبک باشیم. ما در عصر پیوندها و تلفیقها هستیم، جلوهها میتوانند جذابیت خلق کنند. این نمایشگاه در مجامعی که خاستگاه چنین هنرهایی است مثل ترکیه، توانسته قابل قبول و موفق باشد و موفقیتهای بینظیری را در زمینه فروش آثار داشته باشد و هنر فاخر ایرانی را به نمایش در بیاورد. هنر ایرانی که از آن یاد میشود هنوز زنده و پویاست و میتواند طرحهای نویی را معرفی کند. در واقع در این رویداد هنری هنرمندان با شجاعت کار تازه و نوینی انجام دادهاند. این شجاعت در کنار همکاری یک گروه اقتصادی توانسته تلفیق خوبی بین تجارت و هنر را ایجاد کند. همچنین سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور از چنین هنرمندانی حمایت میکند و در برنامه ششم بنا داریم بستر خوبی را برای فعالیت این هنرمندان ایجاد کنیم.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد که ارتباط نزدیکتری بین سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور و بنیاد آفرینشهای هنری نیاوران در آینده به وجود بیاید و زمینه مناسبی برای گسترش همکاریهای دوجانبه فراهم شود.
الهی قمشهای، حجتالاسلام محمدرضا زائری و سیدمجتبی حسینی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس موزه ملک نیز از دیگر شخصیتهای برجسته فرهنگی و هنری بودند که با حضور در فرهنگسرای نیاوران از نمایشگاه «از فرش تا عرش» بازدید به عمل آوردند.
سیدمجتبی حسینی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین رییس موزه ملک با دلپذیر توصیف کردن فضای نمایشگاه «از فرش تا عرش» بیان کرد: آثار به نمایش گذاشته شده در این نمایشگاه بسیار فاخر بود، از این بابت که شاهد ترکیب جدیدی از هنرهای سنتی و ذوق هنرمندان ایرانی بودیم. به عنوان یک تجربه تازه باید بگویم نمایشگاه جذابیتهای خوبی داشت و امیدوارم گروهایی که اقدام به برگزاری چنین نمایشگاهی کردهاند بتوانند در ادامه راه به موفقیت بیشتری دست پیدا کنند.
وی حضور خوشنویسان خلاق و با استعداد را در معرفی هنرهای اسلامی ایرانی بسیار مهم عنوان کرد و افزود: خوشنویسان جوان و با استعداد به پختگی لازم رسیدهاند و دارند دست به ابتکارات جدیدی میزنند که در مجموع این تجربهها به نفع هنرهای اسلامی و ایرانی است. نکته حائز اهمیت این است که در کنار این مسایل باید عرضه این آثار به صورت فراگیر و گسترده باشد.
رئیس موزه ملک حمایت مستقیم دولت از هنر را عامل ضربه دیدن هنر دانست و گفت: به نظر ما هنرمندی یک حق است، نه یک امتیاز؛ بنابراین حمایتهای مستقیم از هنرمندان جز ضربه زدن به هنر حاصلی ندارد. حمایت مستقیم دولت در درازمدت هم به ضرر هنر و هنرمندان است و موجب رخوت و رکود میشود و این مسیری است که دنیا آن را تجربه کرده. در تاریخ هنری ایران رشتههای هنری که منتسب به حمایت دربار شدند بعد از مدتی با از دست رفتن اقتدار حاکمیت، از بین رفتهاند و گاهاً دیگر احیا نشدهاند. حمایتهای حاکمیتی از هنرمندان و آثار هنری باید به گونهای باشد که شرایط برای حضور و عرضه آثار هنری هنرمندان تسهیل شود.
وی در پایان تصریح کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد به خصوص در دولت کنونی تمام اهتمام خود را مصروف به این امر کرده که حمایتهای اصولی از هنر و هنرمند داشته باشد. ما نمیخواهیم کاری کنیم که در کوتاهمدت به مذاق هنرمند خوش بیاید، اما در بلندمدت کاری برایش از پیش نبرد.