کد خبر: 3350742
تاریخ انتشار : ۰۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۶

نگاه‌های تنگ‌نظرانه از علل مهاجرت نخبگان حوزه است

گروه اجتماعی: امام جمعه درمیان اظهار کرد: گاه برخی از کوته‌بینی‌ها و تنگ‌نظری‌ها موجب می‌شود که طلبه نخبه نتواند کارهای تبلیغی خود را آنگونه که مایل است انجام دهد که این مورد نیز تنها در خراسان جنوبی مشاهده نمی‌شود.


حجت‌الاسلام علیرضا حسینی، امام جمعه درمیان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، گفت: موضوع مهاجرت نخبگان از خراسان جنوبی یک واقعیت طبیعی است که در حوزه نیز مشاهده می‌شود که علل و عوامل متعددی دارد.



وی با اشاره به اینکه موضوع مهاجرت نخبگان حوزه مختص خراسان جنوبی نیست، اظهار کرد: در این میان استان‌هایی مانند خراسان رضوی، قم، خوزستان، اصفهان و تهران استثناء هستند، اما سایر مناطق کشور با موضوع مهاجرت نخبگان حوزه مواجه‌اند.



حسینی بیان کرد: گاه علل طبیعی مانند ادامه تحصیل، تدریس و.... موجب می‌شود طلبه نخبه از استان بومی خود به قم یا مشهد مهاجرت کند که نباید این نوع از مهاجرت را یک مشکل حاد و یا غیرعادی در حوزه تعریف کرد.



امام جمعه درمیان ادامه داد: البته علاوه بر علت‌های طبیعی گاه برخی از کوته‌بینی‌ها و تنگ‌نظری‌ها موجب می‌شود که طلبه نخبه نتواند کارهای تبلیغی خود را آنگونه که مایل است انجام دهد که این مورد نیز تنها در خراسان جنوبی مشاهده نمی‌شود.



وی افزود: طلبه‌ای را تصور کنید که در محیط آزاد علمی چون حوزه قم که افکار و اندیشه‌ها به راحتی تبادل می‌شود تحصیل کرد و به زادگاه خود برگشته است و در این محیط کوچک به برخی از تنگ‌نظری‌ها و کوته‌بینی‌ها مواجه می‌شود و طبیعی است که ممکن است از استان بومی خود مهاجرت کند.



حسینی گفت: البته عقیده بر این است که نخبه حوزه در کار تبلیغی خود صبوری پیشه کرده و استقامت ورزد اما در نهایت باید این واقعیت را قبول کرد که ظرفیت صبر همه انسان ها یکسان نیست و نباید با برخی از برخوردها طلبه نخبه و موفق را مأیوس و دلسرد کرد.



وی اظهار کرد: خوشبختانه می‌توان گفت در حال حاضر نگاه‌های محدود و تنگ‌نظرانه نسبت با گذشته کاهش پیدا کرده است و در خراسان‌ جنوبی به علت حضور شخص حجت‌الاسلام رضایی در سمت قائم مقام نماینده ولی فقیه این مهم به تحقق نزدیک شده است.

captcha