به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، احمد جلالی، نماینده ایران در یونسکو، صبح امروز دوشنبه، 2 شهریورماه در مراسم تشییع استاد عبدالحسین حائری که در محوطه کتابخانه مجلس برگزار شد، گفت: گاهی چنین تصور میشود که توجه به میراث مکتوب کشور و نسخه کوچکی که در جایی قرار دارد و مردی مانند استاد حائری تلاش میکند تا آن را احیاء کند، برای تفاخر و نوستالژیک نشان دادن است؛ در حالی که این موضوع در سطح کلان به زندگی امروز ما مربوط میشود.
وی افزود: احیای میراث کشور اعم از میراث مکتوب مادی و معنوی و معرفی و پاسداشت آن در امنیت استراتژیک آن کشور موثر است و امروز نشان دادن ریشههای تمدنی و فرهنگی یک ملت اسباب حصار بزرگ و فخیمی برای امنیت آن ملت محسوب میشود.
جلالی ادامه داد: این پیکر نحیف که پیش روی ما آرمیده است، پیکر استاد حائری، سردار بلندقامتی است که برای پاسداشت مرزهای امنیت این مملکت تلاش کرده؛ و این مسلمانی و ایرانی بودن مردمان کشورمان از این جهت وامدار استاد است که امثال استاد حائری به حفظ و احیای نسخ خطی پرداختند.
نماینده ایران در یونسکو با اشاره به تواضع و تلاش وافر استاد عبدالحسین حائری بیان کرد: اتاق این استاد نماد چنین ویژگیهایی بود؛ چرا که استاد، نسخ بسیاری را در کنار خود داشت و آنها را بررسی میکرد و گاهی خود در میان آنها گم میشد.
وی در پایان گفت: استاد حائری بازمانده و نمونهای از نسلی بود که کمتر ممکن است پرورده شود؛ چرا که زمانی که میخواست نسخ خطی را بررسی و فهرستنویسی کند از اول تا پایان نسخه را خط به خط میخواند و معتقد بود تا نسخه را نفهمم آن را فهرستنویسی نمیکنم و این موضوع یکی از دلایل کندی کار بود.
در بخش دیگری از این مراسم محمدرضا مجیدی، رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی با تسلیت درگذشت استاد عبدالحسین حائری این ضایعه را دردناک توصیف و عنوان کرد: استاد حائری حافظ میراث مکتوب و نسخهشناس و فهرستنویسی صاحب سبک بود که با تلاش خود میراث مکتوب را احیاء کرد.