کد خبر: 3351121
تاریخ انتشار : ۰۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۸
صادق نجفی:

جایگاه شهریار در عرصه تاریخ و فرهنگ، فراتر از یک شاعر است

گروه ادب: شهریار‌ جهانی‌ترین شاعر روزگار ماست؛ اما در اعتلای این نقش جهانی، متولیان فرهنگی نقشی نداشته‌اند، بلکه این خود شهریار بوده که با اتکا به شعر هویت‌آفرین و عمیق، عرصه‌های ادبی جهانی را پیموده‌ است.‌

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، صادق نجفی اظهار کرد: شهریار‌ جهانی‌ترین شاعر روزگار ماست؛ اما در اعتلای این نقش جهانی، متولیان فرهنگی نقشی نداشته‌اند، بلکه این خود شهریار بوده که با اتکا به شعر هویت‌آفرین و عمیق، عرصه‌های ادبی جهانی را پیموده‌ است.‌ با در نظر داشتن جامعیت و ابعاد متنوع شعر و شخصیت استاد شهریار‌ به طور قطع می‌توان گفت که جایگاه وی در عرصه تاریخ و فرهنگ، همواره فراتر از یک شاعر صرف بوده‌ است.

‌وی ادامه داد: مرحوم استاد شهریار‌ در ابعاد مختلف ایرانی، اسلامی و انقلابی، تعهد فرهنگی و اجتماعی خود را به موثرترین شکل ممکن‌ ایفا کرده‌ است. با این حال‌ باید اعتراف کنیم که آنچه باید تاکنون در تجلیل و تبیین این نقش برجسته انجام می‌گرفت، متاسفانه محقق نشده است.

‌نجفی با اشاره به سفر اخیر خود به سازمان ملل متعهد و طرح مباحث هویت شهری در نشست کلان‌شهرهای جهان گفت: امروز، احیا و اعتلای نقش هویتی کهن‌شهرهای اسلامی‌ از دغدغه‌های سازمان ملل متحد است. استاد شهریار‌ نمود بارز این هویت بوده و از این رو‌ تبیین اندیشه و حکمت شعری وی‌ ضروری است.

‌وی متذکر شد: خوشبختانه، همدلی و هم‌زبانی موفقی که در حوزه‌های مختلف اجرایی و عمرانی‌ در سطح استان و شهر به وقوع پیوسته در حوزه فرهنگ نیز بارز بوده‌ است.

‌شهردار تبریز همت جمعی در برگزاری کنگره استاد شهریار را در همین راستا مورد توجه قرار داد و تاکید کرد: عموم دستگاه‌های مرتبط با برگزاری این کنگره‌ در بخش‌های مختلف اجرایی‌ به خصوص در دعوت از کارشناسان، شاعران و مسئولان‌ باید با در نظر داشتن شأن جهانی استاد شهریار‌ برنامه‌های خود را پیش ببرند.

‌نجفی بیان کرد: شهرداری تبریز‌ در راستای نگرش فرهنگی خود از هیچ کوششی برای تحقق این نقش دریغ نخواهد کرد و حوزه هنری استان را که متولی برگزاری این کنگره است، یاری خواهد کرد.
در ادامه این جلسه، علی‌اصغر شعردوست، بنیانگذار روز ملی شعر و ادب فارسی نیز همت همه‌جانبه و استفاده از چهره‌ها و شخصیت‌های سرشناس را گامی موثر در معرفی چهره بی‌بدیل استاد شهریار دانست.
مؤسس و اولین دبیر شورای عالی ایرانیان خارج از کشور همچنین با اشاره به جهانی بودن نام استاد شهریار و برنامه‌ریزی برخی کشورها در برگزاری برنامه‌های ویژه بزرگداشت استاد شهریار، استفاده از خرد جمعی و دعوت از چهره‌های شاخص فرهنگی جهان را یکی از شیوه‌های لازم برای تکریم هویت ملی و ولایی استاد شهریار عنوان کرد.

وی حضور هنرمندان سرشناس به ویژه در بخش موسیقی که با بهره‌مندی از اشعار استاد شهریار، آثار ماندگاری در این حوزه خلق کرده‌اند را یکی از جذابیت‌ها و نوآوری‌های این کنگره در سال جاری عنوان کرد.

حسن میلانی، رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی آذربایجان شرقی که مسئولیت برگزاری کنگره بزرگداشت استاد شهریار را در سال جاری برعهده دارد از تمام اعضای ستاد به‌ ویژه مدیرعامل سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز به عنوان دبیر اجرایی کنگره بین‌المللی استاد شهریار قدردانی کرد و تلاش ایشان در ایجاد تعامل با ادارات و نهادها و تلاش اثربخش در پیشبرد برنامه‌های ستاد را ستود.

کنگره بین‌المللی بزرگداشت استاد شهریار در 10 محور شامل انقلاب اسلامی در آثار استاد شهریار، نقش استاد شهریار در شکل‌گیری و گسترش جریان شعر دفاع مقدس، تجلی معارف و مناقب اهل بیت(ع) در اشعار استاد شهریار، ولایت فقیه در اندیشه استاد شهریار، تجلی مضامین قرآن در شعر شهریار، تبلور هویت دینی در منظومه حیدر بابا، بررسی مبانی دینی اشعار استاد شهریار، آداب اخلاقی و تربیت اسلامی در اشعار استاد شهریار، شاخصه‌های عرفان شیعی در اشعار استاد شهریار، فرهنگ عاشورا در شعر استاد شهریار و ... برگزار می‌شود.

در این نشست حاضرین به بحث و تبادل نظر پیرامون چگونگی برگزاری کنگره بین‌المللی بزرگداشت شهریار که روزهای 24 تا 26 شهریورماه در تبریز برگزار می‌شود، پرداختند.

captcha